Šminka

5 kućnih maski za lice uz upotrebu jaja

5 kućnih maski za lice uz upotrebu jaja

Jaje je divna i prirodni proizvod koji se može koristiti za njegu kože za. I, zapravo, maske za lice uz upotrebu jajeta su vrlo efikasna!

Belanca pomoći uljepšati i zategnuti kožu, dok žumanca su bogate vitaminom A, čista proteina i hranjivih tvari!

U ovom postu želimo podijeliti s vama pet domaća, efikasne maske za lice uz upotrebu jajeta:

1) Egg lica

Maska prvo jaje je vrlo jednostavna. Nema potrebe drugih sastojaka - odnosi samo jedan žumance jajeta na čisto lice i kada je pola sušenje (oko 5 minuta), isperite mlakom vodom. Vaša koža će biti nahranjena, te će postati vrlo mekan i hidrirana. To je dobro da se ovo lice maska ​​s vremena na vrijeme, kada nemate vremena za komplikovane tretmane i kada ste nakon brze rezultate.

load...

2) jaja, običan vrhnje i sok od mrkve maska ​​za lice

Evo još jedne domaće maske za lice uz upotrebu divnih prirodnih sastojaka: mix jedan žumance sa kašiku gustog ravnice vrhnje i dodajte kašiku svježe sok od šargarepe. Nanesite ovu masku na lice za oko za 5 - 10 minuta, a onda, isperite toplom, a zatim hladnom vodom. Vaše lice će se osjećati osvježena i nahranjena; kontrastne ispiranje vodom na kraju će pomoći ton vaše kože i stimuliše cirkulaciju krvi.

3) jaja bijelo i kukuruzno brašno tretman lica

Evo još jedne domaće maska ​​za lice recept, koji je vrlo jednostavan za napraviti, a vrlo efikasna: mix kašiku kukuruznog brašna sa jednom bjelanjak. Nanesite ga na kožu i ostavite ga na sve dok se maska ​​alsmost sušenje (oko 5 minuta). Operite lice mlakom, a zatim hladnom vodom (kontrast topla i hladna voda pomaže stimulirati cirkulaciju krvi u kožu, kao i, hladne prskanja vodom na kraju tretmana lica pomoći blizu pore). Ova maska ​​će očistiti kožu i učinit će vaš pore manje vidljive.

load...

4) Večernji tretman lica sa žumance i maslinovo ulje

Evo još jednog vrlo jednostavan, hidratacija domaći maska ​​za lice, što se može uraditi prije spavanja: uzeti jedan žumance, miješati sa kašiku maslinovog ulja (maslinovo ulje je vrlo korisno za vašu kožu, ali mi ćemo govoriti o tome više u dubine u drugom članku) i primijeniti ovu masku na lice i vrat. Pokrijte ga sa malo zagrejana ručnik (napraviti rupe za oči i nos u ručnik), u za 5 - 10 minuta, operite lice i vrat toplom vodom. Vaša koža će reći: 'Hvala!'

5) Med, pšenično brašno i bjelanjak masku za lice

I ovdje je zadnja varijacija jaje maska: mix jedan bjelanjak sa kašika pšeničnog brašna i kašičicu meda. Nanesite ovu masku na lice i operite ga u za 5 - 10 minuta. Vaša koža će se osjećati vrlo mekan i baršunast. A najbolji dio - to je sve prirodno!

Nadam se da ćete naći neke od ovih saveta korisno. Koje su vaše omiljene domaće maske za lice uz upotrebu jaje? Molimo vas da podijelite svoje misli i ljepotu savjeta u komentar ispod teksta.

load...