Šminka

6 načina smanjenja unosa kalorija u restoranu

6 načina smanjenja unosa kalorija u restoranu

1) Pijte vodu ili snack prije početka obroka. Često, u restoranima, pijemo vino ili šampanjac. Alkohol stimulira apetit, pa budite oprezni, budite spremni! Piti čaj ili čašu vode prije jela, ili možete i snack na malo oraha; Sve ovo će vam pomoći da smanji apetit malo, tako da se ne prejedete. Usput, jedna čaša vina ima oko 120 kalorija, dakle, moj tip je: piti jednu čašu vode između svakog čašu vina, na ovaj način ćete konzumirati manje alkohola što je prilično visoka u kalorija.

2) Nemojte naručiti veliki 4 - 5 jela, prethodno dio hranu umjesto. Mi uvijek imaju tendenciju da jedu sve što je pred nama. Izbjegavajte uzimanje starter, onda glavno jelo, onda desert... (Ne znam ni spomenuti 5-naravno jela, zaboravi na njih, ako želite da se prekrasne figure!) Umjesto toga, dok je u restoranu odlučio da uzme samo jedan glavno jelo i split desert sa svojim posebnu osobu. Ovako vas oboje ćete jesti manje, a još će i uživati ​​u ukusno i slatko desert!

3) Dok jelo, jesti polako i uživajte u svakom zalogaju. Da, polako jesti stvarno ne mogu nam pomoći da jedete manje kalorija, jer je osjećaj sitosti dolazi samo u, najmanje, 20 minuta nakon što smo počeli jesti. Fokusirajući se na svakom zalogaju (ili jedu svjesno) Pokazalo se da pomogne smanjiti unos kalorija.

load...

4) Kada se osjećate puni - bolje je da prestane da jede! Doggy bag to umjesto! Većina restorana služe stvarno velike porcije, tako, gotovo "guraju" da prejedanje. Ne stidi se i zamolite konobara da vam napravi kesicu za psa kući. Ovako, ne samo da nećete osjećati krivim zbog prejedanje kada si napustio restoran, ali i da ćete imati priliku da uživaju u sklopu ukusan obrok kod kuće.

5) Možete uzeti predjelo, juhu ili salatu, kao glavno jelo. Bio sam u nekim restoranima, gdje je daleko veći nego što sam mogao nositi veličinu predjelo. Stoga, ako ste u mjesto gdje ste zapazili konobar poslužiti zaista velike porcije - možete naručiti predjelo, kao glavno jelo ili predjelo plus supa i / ili salatu. Degustacija raznih okusa će vam pomoći da se osećate zadovoljni dok su jeli manje kalorija.

6) Ne stidi se, pitajte konobara o sastojcima. Da, pita konobar o tome šta jelo se sastoji od se može pretvoriti u vrlo "otkriva" iskustvo. Negdje, strana jela može imati više kalorija nego što vaše glavno jelo, tako da, ako ste saznali da je sos od vaše odabrane jelo se sastoji od putera ili majoneza, vjerovatno, to je više razumno izabrao nešto drugo.

load...

Pa, sada su potpuno naoružani savjete i trikove kako jesti u restoranu bez štete za svoj lik.

Koji su vaši načini da se smanji unos kalorija dok je u restoranu? Slobodno podijelite svoje misli u odjeljku komentar ispod.

load...