Šminka

8 grešaka koje možete napraviti prilikom nanošenja šminke za oči

8 grešaka koje možete napraviti prilikom nanošenja šminke za oči

Loše kosu dana su životna činjenica, ali tako da su loši šminke dana. To su dani kada krenemo kući osjećaj dobro i izgleda dobro, do tog trenutka kada smo provjeriti u ogledalu i mislim: "Šta ?! Jesam li ja to ?! ' Moglo bi biti da ste bili gurnuti vremena ili možda su pokušavali nešto novo, ali u svakom slučaju ne želite da to više ne rade, pa evo deset zajedničkih šminke oko očiju greške koje ljudi čine i da ne izgledaju tako dobro, u nemilosrdnom i sve otkriva svjetlo dana:

1. Groucho Marx obrve

Ako ste premladi da se setim ko Grouch Marx je, a onda ga potražite na Google-u, vidjet ćete ono što mislimo! Čak i ako nije blagoslovio s prirodno debelim par obrva, ne preteruj tamne obrve, jer jednostavno neće izgledati prirodno i ne zaboravite da je iste boje na kosu kao dobro.

2. Ne miješanje

Boja i nijansi treba uklopiti lagano iz jedne u drugu i ne izgleda kao duga koja lebdi iznad oka. Za savršen gradijent, koristite čistu, mekanu čekinja miješanje kistom, a ne svoju aplikaciju četkom. To će vam pomoći da se neprimjetno i lijepo uklapa u nijansi zajedno.

load...

3. Curling trepavice nakon nanošenja maskare

Ako pokušate i promašiti svoj trepavice nakon nanošenja maskare, onda ćete završiti s nekim vrlo ružne pramenova maskare na trepavicama i začepljen uvijanje previše. Čak i ako ste zaboravili, uklonite maskaru prije nego što se uvijaju i početi iznova, to će biti vrijedno dodatnog napora.

4. Korištenje tamna senka u unutrašnjem uglu oka

Ako potamniti unutarnjeg kuta oka, onda će to učiniti vaše oči izgledaju tamnije i duboko set. Unutrašnjeg ugla oka ionako dobija manje svjetlosti, tako da je bolje da ga razvedri sa svjetlucavu šampanjca ili bijeloj boji otvoriti oči i učiniti ih izgledati veći i svjetliji.

5. Ne koristite vodootpornu maskaru

Ako ne želite crni obod ispod očiju, do trenutka kada dođete do sredine dana, onda je uvijek najbolje koristiti vodootpornu maskaru. Ne morate biti u poplavama suza za vaše šminke oko očiju za pokretanje, vaše oči mogu zalijem zbog vjetra, kiše, zagađenje zraka ili samo zrno prašine, tako da je uvijek sigurnije koristiti vodootpornu maskaru.

load...

6. Ne priming oči sa prajmerom

Koristi od prajmera oka su prilično dobro sada poznato, ali to je iznenađujuće koliko djevojčice još uvijek ne koriste. Prajmer pomaže da izgladi bilo nabora i stvara savršena podloga, na koju možete sigurno primijeniti šminke oko očiju. Štiti šminke oko očiju od efekata ulja u kožu i tako šminku će izgledati fantastično mnogo duže.

7. Primjena sjenilo nakon maskaru i liner

Ako primijeniti svoj sjenilo traje, onda ćete biti u što je teže uklopiti u sjeni boje zajedno kako bi dobili pravo vrste mekih, lijepa, ocjenjuju izgled. Lakše je prvi, a zatim u sve radim sa sjenilom, dokrajčiti sa maskaru i liner.

8. Ostavljanje šminke oko očiju preko noći

Samo zato što ne dobiti akne na oči ne znači da ne morate ukloniti šminke oko očiju prije nego što odete u krevet. Ako ostavite ga, to će biti teže da biste ga uklonili ujutro i može ući u oči tokom noći i izazvati iritaciju i crvenilo u očima.

Koje druge šminke oko očiju greške da li smo zaboravili spomenuti?

Slobodno podijelite svoju šminku i ljepotu savjeta u komentar ispod teksta.

load...