Šminka

8 jednostavnih koraka za besprekoran izgled za 10 minuta

8 jednostavnih koraka za besprekoran izgled za 10 minuta

Ti si samo desetak minuta udaljen od najljepših, besprijekoran i osoba poput šminke. U ovom članku, mi ćemo govoriti o tome kako da se taj zapisnik leti.

Korak 1 - Fondacija

Koristite šminka spužva za miješanje temelj ili tonirana hidratantna krema na licu. Također se možete miješati svoj temelj sa svojim hidratantnu kremu na leđima ruke za stvaranje custom made ovlaživač u boji. Dodajte kap tečnosti highlighter u miks, ako želite da biste dobili prekrasan čista sjaj. Umočite spužvu u svoj temelj i ravnomjerno nanesite, počevši u centru vašeg lica i kreće prema van; nanijeti proizvod lagano na kapke i ispod očiju kao dobro. Polako popravi dole preko vrata za savršen finiš.

load...

Korak 2 - Ispod korektor za oči

Kao što ste se već prijavili temelj ispod očiju, morat ćete manje korektor za savršeno prirodan izgled. Ako vaš tamne krugove ispod očiju su još uvijek vidljivi, Navlažite malo korektora nad tim područjem i stapaju se dobro koristi sintetički kist za korektor. Najvažnija stvar koju treba imati na umu o korektor je - manje je više. Kada se prijavljujete šminke na licu, treba da znate unaprijed pravoj količini pogodan za vaše lice. Preopterećenja korektor, može dovesti do cakey lice umjesto besprijekoran. Mi ne želimo, zar ne ?!

Korak 3 - Puder

Koristite rumenilo četkom da se prijave puder na licu. Uz rumenilo četkom, to je lako doći do male oblasti u kojima želite da se proizvod. U modnom svijetu, manje prah je u trendu i izgleda prirodnije previše. Napišite gornje jagodice prah preuzeti i primijeniti neke highlighter na ovom području.

load...

Korak 4 - Highlighter

Highlighters su ključ za deset minuta besprijekoran lice, oni su dostupni u obliku praha, čista kreme, tekućine ili reflektiraju svjetlost bojice. Ovaj proizvod donosi ekstra sjaj i svjetlo u lice, već i spaja brzo i jednostavno. Prema modni znalci, treba primijeniti highlighter na ova 4 područja: na gornjem jagodice, u unutarnji kut oči, na pramcu vašeg Amorov i ispod obrva. To će vam pomoći otvoriti oči i učiniti da izgledate sjajne i svježe.

Korak 5 - Blush

Nanesite rumenilo na jabuke vaših obraza, to je krug područje koje iskoči kad se smeješ. Dodirnite jabuke vaše obraze ružičasta ili korala rumenilo za savršen i prirodan izgled. Zapamtite, vi treba da izgledaju kao da su blago pocrvenila, a ne kao da je neko da te udario u lice.

Korak 6 - Eyeliner

Jedan od najboljih klasičnih eyeliner nijanse crne boje. Nanesite crni tuš za oči uz gornji liniju trepavica, pokušajte ostati što bliže linije trepavica moguće. Ako ste u razigranom raspoloženju, pokušajte koristiti u boji eyeliners. Izaberite boju po vašem izboru i nanesite ga tiho. Morate pažljivo primjenjivati. Lijepo primijenjene eyeliner može dati iluziju trepavica deblje tražim. Nakon nanošenja vaše eyeliner, možete ga razmazuje sa Q-tip da ublaži linije.

Korak 7 - Mascara

Nagnite glavu unazad malo i pogledaj dole izložiti svoj trepavica korijena. Pobrinite se na prvu, a zatim udario korijena trepavice sa maskarom, klize četkice kroz tipova. Nanesite jedan ili dva sloja maskare samo na vrhu trepavica. Dnu trepavice obično imaju tendenciju da napuste mrlje, dakle, držeći ih golim će vam uštedjeti potencijal vremena čišćenja.

Korak 8 - Boja za usne

Najbrži način za dodavanje boje na usnama je da koristite Lip Tint, sjajilo ili balzam za usne. Koristeći bilo koji od ovih proizvoda koje će dodati vlagu, boja i zaštita u jednom lako prevlačenja. Naravno, također možete koristiti svoj omiljeni ruž za usne. Nanesite boju na vaše usne, a zatim pokrenite prstom preko njih da pomognu "push" vlagu i boje u tvoje usne, da se postigne najviše prirodnog izgleda, slatko usne. Obratite pažnju na zatamnjena sjajilo ili balzam za usne u torbicu, tako da ćete biti u mogućnosti da se prijave i ponovno primijeniti ga svakom trenutku vaše slično.

Prema mnogim istraživanjima, muškarci vole prirodan izgled šminke, stoga, pazite da ne pretjerate.

Uz ove jednostavne korake koje će izgledati besprijekorno i predivno što je brže za deset minuta.

Koje druge makeup savjete volite da uključiti u 10 minuta nanošenje šminke? Iznesite svoje mišljenje i komentare u području ispod.

load...