Šminka

8 konture lica i osvjetljavanje šminkanja od profesionalaca

8 konture lica i osvjetljavanje šminkanja od profesionalaca

Spomenuti oblikovanje i isticanje i većina ljudi ide u blagom stanju panike! Ali istina je, zaista nije tako teško, kao što bi neki tutorijali se moglo pomisliti. Za razliku od teške tehnike iz prošlosti, koristeći današnje jednostavne i lagane tehnike mogu brzo istaknuti svoje najbolje osobine, čak i kroz simetriju u lice, pa čak i učiniti da izgledaju mlađe. Ako nikada niste probali do tada pogledajte ovih osam savjete i početi koristiti konturi šminke naglasiti sve vaše najbolje osobine:

1. Da tanak nos

Na tanak izgled nosa, nanesite malo svetla prah (to je jedan nijansu lakši od svoj ton kože) po sredini nosa s malom četkom da se istakne ovaj dio svog nosa, a zatim potamniti strane nosa sa prah bronzer koji je nekoliko nijansi tamniji od vaše ton kože. Dokrajči četkanjem daleko višak praha sa kist za puder i kontrastne nijanse će dodati dimenziju nos i da izgleda tanji i manji.

2. Da naglasak jagodice

Možete kreirati konture pomoću različitih nijansi temelja. Naglasiti vaše jagodice, operi fondaciju koja je za nijansu tamnija od uobičajenog temelj ispod jagodica. Pobrinite se to uklapa u dobro, tako da ne postoje oštre granice između dvije nijanse i to će suptilno naglasiti jagodice. Ako vam se ne sviđa koristeći tekuća podloga, a zatim koristite puder po istom principu.

load...

3. Balance nos

Ako je vaš nos je malo neujednačen oblika, možete izbalansirati simetrije sa nekim isticanjem i senke. Jednostavno stapaju tamniju temelj jače na strani nosa koji je puniji i to će čak i kroz konture.

4. Kako bi se naglasila kosti obrve

Ovaj jednostavan trik može vam dati izgled oka lift, bez idu blizu nož kirurga! Nakon primjene sjenilo, nanesite šampanjca ili meku bijelu boju odmah ispod obrva uz luk oka. Ovo ima učinak skretanja pažnje prema gore i daje izgled lift do vaše oči.

5. Naglasite oblik vašeg lica

Možete naglasiti prirodne konture vašeg lica i donijeti više definicija sa svojim funkcijama preuveličavajući područja koja imaju sjena s više boja. Pogledajte prirodne konture vašeg lica i stapaju tamniju boju gdje sjene prirodno pasti naglasiti ovim područjima. To će, zauzvrat, označite područja lica koja su napustila lakši.

load...

6. Skratite nos vizuelno

Ako želite skratiti izgled nosa, nanesite bronzer preko mosta nosa, a ne niz strane, a to će dati utisak da je vaš slatka mala nos je kraće.

7. Uklanjanje podbratka

Da biste smanjili pojavu podbratka ili tanke puniji lice, prašine bronzer odmah ispod jagodične kosti i duž vilice za stvaranje sjena koja će privući pažnju od ispod brade.

8. Razmislite o svetlosti i senke

Kopirnih lice stvarno nije nuklearna fizika. To je relativno lako i uz malo prakse, moći ćete napraviti neke prilično dramatične promjene u načinu na koji vaše lice izgleda. Ako mislite o tome ima na licu senkama, onda konturiranje je samo način smanjenja ili povećanja pojave tih sjene; Jednostavno, označite mogućnosti koje želite da se pojavi više istaknutih i hlad funkcije koje ne znaš.

Da li imate neke druge lice kopirnih makeup savjete da dijele?

Slobodno ih ostavite u komentarima ispod teksta.

load...