Šminka

8 najčešćih grešaka u osnivanju svaka devojka treba da zna

8 najčešćih grešaka u osnivanju svaka devojka treba da zna

Sve djevojke imaju svoje makeup savjete i trikove kada je u pitanju nanošenja šminke. Ponekad je to samo način na koji ste oduvijek to učinio, ponekad je to način na koji vaša majka ili sestra naučila da to uradi. Nismo o tome da se raspravlja sa mamom, ali tehnike šminke mijenjaju s vremenom, baš kao modna radi, pa evo osam najčešćih grešaka dame daju prilikom prijave njihovog osnivanja:

1. Koristite tečnost, a ne u prahu

Zajedničku osnovu greška broj jedan je koristi u prahu umjesto tekuća podloga. A prah može osušite kožu, a ponekad može izgledati cakey ili peruta. Puder i ima gadnu naviku rješavanja u prirodne nabore i fine linije na vašoj koži, što ih čini izgledaju kao duboke bore! Liquid temelji izgledaju bolje za duže i dati vam da glatko i besprijekoran izgled. Ako i dalje želite da koristite puder za lice, pokušajte lagano guraju na vrhu vašeg tekuća podloga sa kist za puder; to će pomoći da se uspostavi, tako da će vaše šminke trajati duže.

2. Koristite bukvar

Uvijek nanesite temeljni premaz prije upotrebe vašeg tekuća podloga, a to će pomoći vašem temelj pridržavaju bolje i ići dalje glatko. Ako direktno primijeniti temelj, to može izgledati cakey i neće tako dugo trajati.

load...

3. Ne testiraju na ruci

Jedan od najčešćih osnova grijehe da su mnoge dame počinio je kada je boja njihovih lica ne odgovara boji njihovih vrata. To se događa zato što mismatched ton njihovog osnivanja. Da bi testirali hladu tekuća podloga nema svrhe nanošenjem na svoj ručni zglob, kao što je to vjerovatno neće biti iste boje kao koža vam lice kože zgloba! Umjesto toga, nanesite malu količinu temelj oko nosa, duž vilice ili ispod / oko očiju da ga testirati.

4. Nanesite kistom

Mnogi ljudi primjenjuju temelj sa svojim prstima. Umjesto toga koristite četkicu, to je manje u neredu, to ide glatko, a vi koristite manje proizvod previše! Također, ako nisi probao Beautyblender, mi preporučujemo vam da pogledate. Beautyblender je jedan od najsvestranijih šminka alata koji se mogu koristiti deponiju ili suho; radi dobro pokriti nepravilnosti, primjenjuju temelj i njen šiljatim strani lako može ući u te teško dostupnim područjima vašeg lica.

5. Ne koristite temelj po licu

Ne morate da se prijave temelj po licu, to je samo stvarno neophodno za područja koja treba malo pokrivenosti, kao što su mrlje ili područja crvenila. Ukoliko se prijavljujete temelj svih krajeva, vi samo gubite mnogo temelj gdje to nije potrebno, to može učiniti vaše lice izgledati cakey ili masku nalik i spriječiti kožu od disanja previše. Tanak sloj temelja primjenjuje samo na područjima gdje vam je potrebna pokrivenost će izgledati mnogo prirodnije, besprijekoran i svjež.

load...

6. Ne postavljen temelj sa brončani puder

Odlučivši se za proziran, lagani puder, a ne brončani jedan, pomoći da se zaustavi da tekstura kolača kao što su pojavljuje i da će učiniti da izgledate prirodnije. A prozirni puder će kontrolisati sjaj i dati vam lijepa, mat. Naravno, možete koristiti brončani puder previše, ali izbjegavajte primjenu ga po licu; umjesto toga, sisati u obraze i pomesti bronzer na udubljenjima obraza, sa strane vašeg jednom (to će učiniti da izgleda tanje) i uz vaše kose, to će dati dimenziju u lice, naglašavajući prekrasne strukture lica. Blend. Blend. Blend...

7. Kako se prijaviti korektor?

Nemojte koristiti korektor ispod temelja. Najbolji korektor-temelj preporuka je da se koristi jedan ili drugi, ali, ako je potrebno da koristite korektor za mane ili mjesto, a zatim primijeniti ga temelj i uklopiti u dobro. Ako primijenite korektor prvi i onda na vrhu sa svojim temelj - rizikuješ za pomicanje vaš korektor od mjesta, što može učiniti vaš šminka izgledati cakey i "neuredan". Također, izbjegavajte primjenu korektor koji je previše svjetlost ispod očiju; Da, mi treba da uljepšati naše područje ispod očiju, ali ne preteruj, mala količina ide dug put!

8. Dajte vremena ovlaživač da se osuši

Ako ne dozvolite da hidratantnu kremu dobro osuši prije nego što se prijavite vaše temelj, naći ćete da će se zamrljane i temelj neće pokriti se neravnine na odgovarajući način.

Nadamo se da ćete naći temelj ove savjete korisne.

Slobodno podijelite svoj makeup savjete i trikove o tome kako primijeniti temelj u komentar ispod teksta.

load...