Šminka

8 savršenih saveta za ljepotu o tome kako držati eyeliner od trčanja

8 savršenih saveta za ljepotu o tome kako držati eyeliner od trčanja

Eyeliner je veliki dio djevojke šminka Armory; to otvara oči i skreće pažnju na jedan od najljepših karakteristike lice osobe. Ali proliti jednu suzu, ili još gore, imaju dobru staru krik, a ti izgledaš kao Alice Cooper na loš dan! To ne treba da bude poplava suza ipak, da je dosadna stvar, eyeliner može raditi, ako vas uhvate na kiši ili je to jako vruće dan, tako pročitajte na i saznajte osam savjeta kako pomoći zadržati eyeliner gdje je pripada:

1. Ne idite za pogodbe eyeliners

Ovo je jedna stavka u šminku torbu koja bi trebalo da kupite najbolji brend koji možete. Postoje jeftinije brendove koje možete naći u apotekama, ali su veće šanse za pokretanje. Kupiti high-end brand i držati ga za važne prilike, a onda možete koristiti jeftinije brendove za svakodnevno korištenje i uštedjeti novac na taj način.

2. Postavite eyeliner sa sjenilom

Efikasan način da se zaustavi svoj brod od trčanja je da se postaviti sa sjenilom. Koristite tanki kist za primjenu nekih sjenilo iste boje preko vrha vašeg olovka za oči i da će postaviti eyeliner i da ga održe na mjestu, čak i ako ne dobije malo vlage.

load...

3. Koristite korektor pod tuš za oči

Da biste zaustavili eyeliner iz prodiru u fine linije ispod očiju, pokušajte prvo primjenom neke korektor. Korektor će glatke linije i spriječiti eyeliner od pokretanja u njih. I da, ne zaboravite da podesite korektor sa prozirni prah.

4. Koristite eyeliner olovke

Liquid liner je češće vode, posebno kada se prijavljujete težak, tamna linija na oči. Ako planirate težak primjenu olovka za oči, pokušajte vodootpornu olovku umjesto tečnosti, i naći ćete da ostaje na snazi ​​duže.

5. Pripremite kožu pravilno

Uvijek očistiti kožu prije nanošenja šminke. Vaša koža je konstantno stvara prirodna ulja, a vi pokupiti prljavštinu i prljavština. Ako primijenite svoj eyeliner preko vrha toga neće pridržavati kako treba i da je češće vode ili mrlje. Dakle, nakon što ste očistili kožu nanesite prajmer oka kapke, neposredno prije primjene sjenilo i olovka za oči, i vaša šminka će trajati cijeli dan.

load...

6. Preskoči nanošenja hidratantne kreme na kapke 

Nanesite hidratantnu kremu na ostatak vašeg lica, ako želite, ali držite ga podalje od očiju. Nema smisla da u čišćenju kože oko očiju, a zatim primjenom hidratantnu kremu na kapke, jer će imati isti učinak kao prirodna ulja rade i eyeliner će mazati i mrlja.

7. Isprobajte različite formule

Eyeliners dolaze u mnogim oblicima. Možete dobiti gelovi, tekućine, olovke i bojice, i različite vrste različito reagiraju na različite tipove kože. Ako vaš eyeliner drži na trčanje, a zatim se prebacite na drugu vrstu. Općenito, masnija kožu, teže tipa eyeliner treba ići. Ako se ništa ne pomaže probati vodootporan; iako je vodootporna obloga obično ne dolaze off lako, ali, u najmanju ruku, on će ostati na mjestu tijekom cijelog dana.

8. Koristite puder za lice

Kada ste završili sve vaše šminke oko očiju, dati lice svjetlo brisanje prašine sa puder za lice i to će nam pomoći da postavite šminke i držati ga na mjestu duže. Nanesite tanak prašine preko cijelog područja oko i uklopiti u dobro.

Kako se držiš maskaru od trčanja? Slobodno podijelite svoju ljepotu i makeup savjete i trikove u komentar ispod teksta.

load...