Šminka

9 grešaka u šminkanju koje mogu da vam pomognu

9 grešaka u šminkanju koje mogu da vam pomognu

Šminka je odlična, to možete pretvoriti u trenu. To donosi sjaj obraza koji su bili bleda, to produžava i zgusne čak i najsitnijih trepavica, a može pokriti sve vrste nepravilnosti i maraka. Se pravilno koriste, šminka može potrajati godinama od tebe, ali nije u pravu i da hoće pol godina nazad. Tako se ne napravi šminka greške koje učiniti da izgledate starije čitajući devet naše savjete i uživati ​​u svježem i mlađi izgled umjesto:

Šminka greška 1: Preskakanje rumenilo ili su teške ruke uz to

Ne preskačite rumenilo. Dodavanje dodir rumenila na obraze stvarno ne mogu vam dati zdrav i mladalački sjaj. Nanesite na jabuke vaših obraza, biti vrlo lagana ruku s njim, ako želite da izgleda prirodno i stapaju prema van, od centra grada; to je najbolje da se prijave rumenilo sa posebnim rumenilo četkom. Izbjegavajte ostavljajući vaše rumenilo izgledaju kao traka u boji preko svog lica ili će učiniti da izgledate mršav i izvući.

Šminka greška 2: debeli i teški sloj temelja ili korektor koji izgleda kao maska

Koristite temelj štedljivo. Kako stariš, kao što je to ili ne, fine linije će početi da se pojavljuju. Izbjegavajte iskušenje da pokušava da prikrije linije s osnova ili korektor, jer će smiriti samo na linijama i učiniti ih još više primjetno. Ne morate da pokriju cijelu lice sa temeljima, samo ga koristiti za pokrivanje područja u kojima postoji diskoloracija u vašoj koži.

load...

Šminka greška 3: Eyeliner preopterećenja

Smanjite na eyeliner. Eyeliner je odličan za dovođenje definicije na oči, ali previše tamne eyeliner može učiniti vaše oči izgledaju mnogo manji i značajno da ti doba. Ako primijeniti eyeliner, odnose se samo na vrhu liniju trepavica, a onda nanesite svijetle boje na dnu liniju trepavica, to će učiniti vaše oči izgledaju veće, prirodnije i ljepše.

Šminka greška 4: obrva Threading otišao po zlu

Nemojte više čupaju obrve. Vrlo tanke obrve će učiniti vaše lice izgledati oštro i će privući pažnju na bilo koji natečenost ispod očiju, na taj način, to može dodati vam starosti. Držite obrve uredan i čist, u svakom slučaju, ali ne više od prebirati ili će učiniti da izgledate starije i ljut.

load...

Šminka greška 5: Prevelik prah koji se podmiruje u fine linije

Smanjiti prah. Na isti način kao temelj čini, previše prah će nastaniti u borice i učiniti ih više primjetno. Također će sakriti prirodnu ljepotu vaše kože, tako da koristite samo fini prah praha završiti šminku; i dajte prednost na prozirni puder, jer će dati bolji, prirodniji efekt.

Šminka greška 6: Pogrešno olovka za obrve u boji

Kako stariš, vaš ton kože, boja kose, kao i boju obrva, počinju da polako blijede, kako bi bili sigurni da je snaga boja obrva odgovara tonu vaše kože. Ako i dalje koriste istu nijansu olovka za obrve ste koristili, kada ste bili na fakultetu, bilo bi vrijeme da stišati malo ili će izgledati oštre protiv vaše kože. Koristite svjetlo, pernata udaraca kada oblikovanje obrve i izbjeći crtanje oštre i debele linije sa svojim olovku za obrve.

Šminka greška 7: Lipstick krvarenje preko tvoje usne

Granica između tvojih usana i ostatak vašeg lica omekšava s godinama, tako da koriste ruž za usne štedljivo, ili boje će krvariti u kožu, prije nego što je dan van. Još jedan način da se spriječi karmin od krvarenja ili perja je da vaše usne savršen prikaz, koristeći olovka za usne iste boje kao tvoje usne.

Šminka greška 8: Dark ruž za usne možete dodati dobi, pa budite oprezni s tamnim ruževe

Pazi za tamne nijanse ruža za usne, pogotovo ako imate tanke usne, jer će naglašavaju mršavost. S vremenom, tvoje usne može izgubiti neke od svojih volumena i debljinu, a tamna ruž za usne će učiniti ih izgledati još tanji, tako izbjeći.

Šminka greška 9: Preopterećenje shimmer za oči mogu naglasiti fine linije

Koristite mat sjenila, to je sigurnije. Frosty, prelijeva ili metalik sjenila će samo naglasiti fine linije i nabore oko očiju i može učiniti da izgledate starije. Sigurne opcija je uvijek koristiti mat sjenila i, ako se osjećati kao da dodir glitter, zatim nanesite ga samo na unutarnji kut očiju.

Koji drugi šminka greške mogu dodati godinama? Slobodno podijeliti svoje makeup savjete i savjete u komentar ispod teksta.

load...