Šminka

9 neverovatnih životnih haka za kuću koje će vam olakšati život

9 neverovatnih životnih haka za kuću koje će vam olakšati život

Da li se ikada osjećati kao da gubite teret vremena na najmanjeg problema i poslove oko kuće? Ako to zvuči kao ti, onda vam je potreban da usavršite na naš život hakova za kućnu i saznajte kako da skratimo neke od najvažnijih frustrirajuće malo neprijatnosti da život može baciti na nas. Evo 9 divan život hacks koji će olakšati vaš dom život.

1. Kako ispeglati dugme-up košulju? (Na jednostavan način)

Daska za majice dugme-up može biti zaista frustrirajuće, pogotovo kada ste u žurbi. Ne morate da se poigrate o dobijanju željezne između svih tipke; samo okrenite košulju naopačke i željezo sa zadnjeg, niz linija dugmadi. To je tako jednostavno, ali radi poslastica.

2. Kako čistiti drvena daska za rezanje bez kemikalija?

Rezanje ploče mogu dobiti stvarno prljave i vi želite biti sigurni da su bakterije koje vrebaju na njih. Ako koristite anti-bakterijski čistač, ili bilo koje druge vrste kemikalija, može ostaviti talog koji će tada dobiti na hranu sledeći put da koristite odbora. Dakle, ovdje je jedan od najlakših života hack za kućnu: Da biste očistili rezanje odbora, bez upotrebe kemikalija, pokušajte koristiti neki košer soli i limunovog soka. Je piling so daleko mrlje, a sok od limuna će ubiti bakterije i nećete ostati neugodnih degustaciju ostatka. (Ako nemate ove sastojke, onda možete jednostavno koristiti sodu bikarbonu i vodu.)

load...

3. Kako popraviti slomljeno tastatura stopala?

One male plastične noge na dnu tastature dobiti slomljena lako, a onda ostaje izbor sklapanje tastature, ili polaganje ga ravno. Ako dobijete mali veziva klip i stavio ga u prostor u kojem stopala tastaturu plastika nekad, naći ćete da je ponovo podiže tastaturu unazad samo pravi ugao.

4. Kako zadržati boju sa strane konzerve?

Kada radite malo uređenju doma, vjerojatno se dosta poklopac limenke boja zaglavljivanja dolje, jer si obrisao višak boje četku na rub lak se zadnji put ste ga koristili. Ovdje je još jedan od korisnih život hacks za dom koji može pomoći: skliznuti gumeni preko konzerve i obrišite četkom pale na to umjesto i nećete dobiti bilo koji nered na strani konzerve.

5. Kako pronaći izgubljene naušnice?

Ako padne i izgubiti maleni stavke poput naušnica ili kopču sa zadnje o tome, nema potrebe da se grebanjem oko ruke i koljena gledajući pomno u tepih. Vezati staru čarapu kraju vašeg usisivača cijev s gumicom i imaju brz vakuum iznad područja gdje mislite da je naušnica pala. Prašine će biti usisani u cijev, ali tvoja naušnica će biti uhvaćen u čarapu.

load...

6. Kako otvoriti blister pakovanja?

Blister pakovanja, ne da ih volim! Možete ih ubosti nožem, grickaju na njih sa svojim zubima, pokušajte i trošenje ih golim rukama, a vi i dalje ne mogu dobiti na proizvod koji ste upravo kupili. Lako i bez ikakve šanse za rezanje ruke otvoriti blister pakovanju, samo radi jedne strane kroz sa otvarač za konzerve. To je tako jednostavno!

7. Kako zaustaviti Grunge curi iz dna svog otpada vreća?

Koliko puta ste uzeli vreće iz svoje kante za otpatke u kuhinji i prošao liniju odvratno sokova hrane preko kuhinjskog poda? Evo jednog od "ne-tako-glamurozno 'život hacks za dom koji to može spriječiti od događa: stavi neke stare novine u dnu vreća i da će upiti bilo curenja.

8. Kako čistiti blender hrane

Ovo je jedan od naših omiljenih života hakova kući. Hrana mikseri su vrlo verovatno jedan od najboljih kuhinjski aparati ikada izmislio. Kako bi ti napraviti smoothie bez njih? Oni mogu biti tako nezgodnim za čišćenje, iako, posebno ako su se nešto čini sticky. Za uštedu vremena čišćenja blender, staviti neke sode bikarbone (ili sapun) i vode u blender i stapaju se! Zatim isperite ga i, voila, imate jednu čistu hranu blender.

9. Kako čistiti bitova iz između tipki računara tastature

Moglo bi se pokrenuti usisivač iznad tastature izdvojiti mrvice i prašinu između tipki, ali onda pokrenuti rizik od sisanja jedan od ključeva. Igrati na sigurno, i pokrenite lepljiva rubu post-it-note između tastera i da će pokupiti bilo koje male čestice koje su dobili niz između praznine.

Koje su vaše omiljene život hacks za kuće?

load...