Šminka

Kako da pojednostavite svoj život? 10 neophodnih savjeta

Kako da pojednostavite svoj život? 10 neophodnih savjeta

Ponekad možete mislite da ste zauzeti, kada su svi ti si stvarno je neorganizovano! Dakle, ako ste zabrinuti za milion i jedan stvari koje treba da uradite danas, stani! Pročitajte ovih deset načina da se pojednostaviti svoj život. Vi ćete biti drago što ste radili.

1. Pojednostavite i prioritete vaše veze listu za život

Put prvih stvari prvi! Ne brinite, ovo neće dugo trajati! Sve što trebate učiniti, za početak pojednostavljuje svoj život, je da se napravi kratak popis stvari koje su zaista važne za vas i držati taj spisak na ne više od sedam, vrlo važno, stvari. Pojednostavljivanje počinje sa realizacijom da je mnogo toga što vi radite je zapravo i nije važno na sve.

2. Declutter svoj život, svoj dom, svoj frižider i vaše odnose 

Još jedan dobar savjet o tome kako da se pojednostavi svoj život je da declutter svoj život u svakom pogledu. Sigurno ste čuli ovo, ali si vjerojatno nikada učinio ništa o tome. U stvari, verovatno ste govorio sebi da nemate vremena za to! Pa, ovo je jedna od onih klasičnih scenarija piletinu i jaja, jer dok to radite, nećete imati vremena da. Neka to bude vrijeme i isprazniti nered, reorganizovati vaš dom, vaš radni prostor, frižider, i da, declutter vaši odnosi previše; a vi ćete biti daleko produktivniji i vaš život će postati jednostavniji.

load...

3. Napravite popis da to svaki dan stvari; pojednostaviti i dati prioritet je previše

Evo još jedna stvar koja će uštedjeti vrijeme, ali će potrajati neko vrijeme. Napravite to-do liste svih vaših zadataka danas i stavio ih u red prioriteta. Tada biti čvrsta, cross duri stvari koje stvarno ne bitno i ne će vam pomoći da postignete bilo koje od tih sedam važnih životni prioriteti za koje ste mislili ranije.

4. Razumjeti moć NO

Sljedeći tajna o tome kako pojednostaviti svoj život je da shvati veliku moć da kaže NE. To je u redu stvar da se pomagati drugim ljudima, ali ponekad jednostavno moraš reći, 'Žao mi je, ali ne, ja to ne mogu'. Uzeti samo na ono što znate da možete učiniti udobno i ne čine usluge, kad jednostavno nemaju vremena da ih rade.

5. Napravite svoju pravila i uspostaviti svoju smjernice 

To je tvoj život, tako da je vrijeme da se neka pravila. Postavite svoje vlastite smjernice za sebe kako bi bili sigurni da ste dobili da rade stvari koje želite i sebi adekvatno 'mi vremena'.

load...

6. Reorganizacija svoj online život

Računala su trebali napraviti jednostavnije stvari, ali oni često imaju suprotan efekat. Nakon nekog vremena, možete završiti s pola tuceta e-pošte, datoteke pohranjene nasumice na hard disk i onda imate laptop, vaš dom PC i tablet. Nije ni čudo što nikada ne može naći ništa! Provedite neko vrijeme organizira i tanka-oblaganje vaše korištenje tehnologije, to bi moglo spasiti sati.

7. Stop multi-tasking

Do sada, nadam se da će imati napravili svoje prioritete i bili prilično zaklao sa svojim listu obaveza. Sada, početi na vrhu liste i raditi svoj put dole, jedan zadatak odjednom. Ne bi smetao, jedan zadatak u vrijeme je jednostavnije učiniti, a vi ćete biti u mogućnosti da ga uradi brže.

8. Ne kupujte ono što vam ne treba

Još jedan dobar savjet o tome kako da se pojednostavi svoj život je da se izbjegne kupuju stvari koje nisu tvoje Do stvarno potrebno. Jedan od najvećih komplikacija u životu može biti nedostatak novca, tako da je samo kupiti ono što vam je potrebno i samo kupiti kada ga možete priuštiti. Ako ste trošen, a zatim uzeti malo vremena da se reorganizuje vaše financije, jer žongliranje sa novcem je komplikacija da li zaista ne treba.

9. Prerasporedite svoj rad i outsource u kojoj možete

Delegacija ne "odnosi se samo na radnom mjestu, važno je kod kuće kao dobro. Ne uzimajte o svemu sebe; dobiti pomoć kada vam je potrebna. Možete početi tako što deca čisti svoju sobu ili možda da vaš partner da pokupi svoje prljave pranje!

10. Uvijek izgledaju za najlakši put

Mnogi ljudi su samo veliki u pravljenju svoje živote komplikovano. Uzmi korak unazad i zapitajte se, da li postoji jednostavniji način da se to uradi? Ponekad, to je sve što je potrebno da se pojednostavi stvari.

Koje su vaše omiljene savjete o tome kako pojednostaviti svoj život?

load...