Šminka

Kako dobiti više energije? 10 jednostavnih saveta za povećanje energije koje možete započeti danas

Kako dobiti više energije? 10 jednostavnih saveta za povećanje energije koje možete započeti danas

Umor, osjećaj slaba i koji nemaju energije da ništa... Mi smo svi bili tamo. Suočimo se s tim, živimo mnogo više stresan života nego naši preci, i to ne samo radi. To je sve te informacije preopterećenje da smo izloženi svaki dan, bez obzira da li mi to ili ne. Za to okriviti digitalne tehnologije, ako želite, ili samo na modernim načinima, ali većina od nas su kratke energije. Evo deset načina da biste dobili više od toga, i nema neželjenih efekata!

1. Ostavite svoje brige na vrata spavaće sobe

Kvalitetan san je neophodan za dobro oseća i imate dovoljno energije kroz dan. Ali ne možete dobiti kvalitetan san ako baciš i pretvoriti cijelu noć brige o računima, promociju na poslu ili bilo šta drugo. Razmislite o tome na ovaj način ne možete riješiti svoje probleme noću. Učiniti napor da se razmišlja o nešto lepo kad odete u krevet i to će se isplatiti.

load...

2. Prebacite se čaj

Još jedna savjete o tome kako da biste dobili više energije da se prebacite na čaj. OK, kofein se zove ovaj put s razlogom, ali jeste li znali da je kava diuretik supstance? To znači da uzima vodu iz svoje tijelo i to nije dobro za svoj nivo energije. Čaj, posebno zeleni čaj, također sadrži kofein, ali to ne ispuštate, plus to je bogat antioksidansima koji pomažu u borbi protiv starenja i ima nekoliko drugih sastojaka koji pomažu da izgubite težinu.

3. Jedi voće

Sljedeći veliki savjet o tome kako da biste dobili više energije da jedu više sirovog voća. Prvo, voće sadrže prirodne, 'zdrav' šećer koji će vam energiju bez napuštanja pitam za još jedan sat kasnije. Drugo, plodovi su puni vitamina, tako da nećete morati da uzimaju suplemente, kao njihova korisnost je ionako precenjen.

load...

4. Žita, ne čokoladice

Još malo na temu šećera. Čokoladice su brzi energije pojačala, ali vrhunac je jednako brzo slijedi pad razine energije. Cijeli grickalice žitarica, s druge strane, radi polako ali sigurno, držeći svoj šećer u krvi nivou na kojem bi trebalo biti i osiguravanje imate energije tokom dana.

5. Ne gladovati sebe

Još jedan koristan savjet o tome kako da biste dobili više energije je da se izbjegne gladi sebe. To je ponekad teško napraviti pauzu za ručak kad juri rok, ali poriče vaše tijelo hrana koju treba praktično znači poricati energiju to potrebno. Hrana jednako kalorija. Kalorija jednaka energija. To je tako jednostavno. Da ne spominjem da ako gladovati sami u toku dana, ti si češće pokušati nadoknaditi prejedanje.

6. Breathe pravilno

Neverovatno je kako neki od nas su zapravo svjesni koliko je važno pravilno disanje je. Mi obično nemaju razloga da se raspita u pitanju, ali pravilno disanje, to jest, kroz nos i stabilan, osigurava našem organizmu dobije dovoljno kisika u svakoj ćeliji. Kisika održava ćelija zdrava. Zdrave ćelije znači dobar nivo energije.

7. Pravite pauze

Dobro upravljanje vremenom je od suštinskog značaja za čuvanje stresa pod kontrolom, tako da je naš sljedeći savjet o tome kako da biste dobili više energije je da se redovne pauze. To je, s druge strane, je od suštinskog značaja za izbegavanje otpadnike i iscrpljenosti. Učenje da se pauze između zadataka ili čak sredinom zadatak na poslu je glavni dio dobrog upravljanja vremenom. Tu je ruski izreka koja kaže: "Rad nije vuk, to neće raditi u šumu. To je istina.

8. Kretanje

Čak i malo fizičke aktivnosti, kratka šetnja ili čak stojeći sa svog radnog stola i istezanje za malo može dobiti svoju energiju sokove ponovo teče. Naravno, šetnja bi mnogo bolje nego pojas, tako da imaju jednu svaki put kad možeš. To je sve o rad srca i cirkulaciju krvi - šetnja će ubrzati stopu, povećavaju cirkulaciju, a te osnažiti.

9. Prepustite se svojim strastima

Mora postojati nešto što volim da van posla, sigurno, ali ponekad život je tako užurbano da zaboravite uopšte postoji ništa van posla i brige. Ovaj stav će vam vrlo brzo iscrpi, tako da se korak natrag i opustiti. Prepustite se svojim strastima, ovo je naš sledeći savet o tome kako da biste dobili više energije. Čitati knjigu, gledati film, igrati željeni instrument ili jesti svoj omiljeni sladoled. I redovno se uradi.

10. Experiment

Kako vrijeme prolazi dobijamo sve više i više skup u našoj način i početi zaboravljajući da postoji takva stvar kao eksperimentisanje. Isprobavanju novih stvari je siguran-vatra način da dobijete više energije, tako da ne bojte se, eksperiment u bilo kojoj oblasti u kojoj se osjećate možete učiniti uz malo promjene - kuhinju, krevet, ured, bilo gdje.

Ne zaboravite, mi ljudi ne volim promjene, to je u našoj prirodi, tako da je vrlo lako upasti u kolotečinu i tamo ostati do kraja života.

Kako da biste dobili više energije? Da li imate neki drugi saveti?

Izbori iz kolotečine i uživaju u životu punim plućima!

load...