Šminka

Kako nanositi sjenilo za oči kao profesionalac? 8 saveti za aplikaciju šminke

Kako nanositi sjenilo za oči kao profesionalac? 8 saveti za aplikaciju šminke

Svaka djevojka ima svoj najbolji način da se prijave šminke i nismo ovdje da kažem da postoji pravi način ili pogrešan način. Umjesto toga, mi volimo da razmjenu ideja, pa evo osam savjeta o tome kako bi mogao da se prijavim sjenilo:

1. Počnite s osnovnim premazom

Doing malo pripremnih radova može pomoći šminku idu na lakše i zaustaviti ga od razmazivanja i oči nisu izuzetak od ovog pravila. Pripremite kapke sa kapka prajmer (ili samo koristiti neke obične temelj i dodir u prahu na vrhu), i to će zaustaviti ulja iz vaše kože čineći šminke oko očiju mrlja i čine ga traje duže.

2. Odaberite boju pažljivo

Izaberite sjenilo boje, koji će upotpuniti boju očiju i skrene pažnju na njih. Ako imate plave oči, onda nijanse plave, svijetlo smeđe i brončane će dobro raditi, a sa zelenim očima, svijetlo smeđe, zelje i lavande boje izgledaju dobro. Ako imate smeđe oči, onda hvala tvoj sretan zvijezde, jer gotovo svaki hlad radi sa smeđe oči.

load...

3. Počnite sa sredinom boje ceste kao bazu

Odabrao je prilično neutralne boje iz vašeg paleta sjenila za oči i to guraju preko čitavog kapka, skoro sve do pregiba. Ovo bi trebalo da bude u boji u sredini raspona, tako da, ne previše tamne i ne previše svjetla.

4. Dodajte tamniju boju do pregiba

Neutralne boje stvara glatku bazu i sada možete dodati dodatne, tamnije boje. Blend tamniju nijansu vaše odabrane boje u pregiba kapka. Početi na oko 5 mm iz unutrašnjosti oka sa tankom linijom koja postepeno postaje deblji, dok se krećete prema van uglu oka. Budite sigurni da se uklope boje dobro, miješanje je ključ dobrog šminke oko očiju. Koristite drugačiji, čistu četku da se uklope svoj sjenila neprimjetno, to će vam pomoći da se izbegne neuredne i blatnjavim izgled, tako da će vaša šminka za oči izgledaju prekrasno i flwaless.

5. Označite

Dodajte više boje na oči naglašavajući iznad pregiba - na čelo kosti sa najlakši hlad paletu. Također se možete donijeti više od svjetline za oči primjenom mali iznos od najlakših hlad u unutrašnjost uglovima očiju.

load...

6. Budite oprezni sa shimmer

Shimmer sjenilo može izgledati fantastično, ali budite pažljivi kada se malo stariji, jer ne može se nasele u fine linije i nabora, i stvarno bi privukli pažnju na njih. Kremaste metalik nijanse imaju tendenciju da rade bolje, jer su manje šanse da se istakne bilo linije.

7. Ne vjeruj ogledalu, slikati sebe

Ne uvijek povjerenja u ogledalo kada eksperimentišu sa šminke oko očiju, ne stvarno doći do vidjeli potpuni učinak. Zauzmite pozu i potrajati nekoliko selfije na telefonu, a onda ćete vidjeti što drugi ljudi će vidjeti.

8. Držite sve svoje četkice za šminkanje čist

Zvuči pomalo kao tvoja majka govori da ide očistiti zube, ali, pazi na svoj make-up četkice i oni će se brinuti o tebi. Daj svoj sjenilo četke (kao i sve vaše druge četkice za šminkanje) a za pranje u redovno nekim blagim sapunom i ostaviti ih da se osuše na zraku preko noći, a onda nećete dobiti problem blatnjave tražim lice i neuredan šminke, i vi ste manje šanse da dobiju breakouts.

Koje su vaše omiljene šminke aplikacija tips? Slobodno podijeliti svoje ljepote savjete i tajne u komentar ispod teksta.

load...