Šminka

Kako nositi crveni karmin kao pro?

Kako nositi crveni karmin kao pro?

Crvena usne je vrhunski make-up look. To može vam pretvoriti u rospija, romantičnu ili dodati malo cool na svoj izgled. Prilagodljivost crveni ruž je ono što privlači toliko od nas prema njemu, i to nas sve odgovara na različite načine. Crvena usne da neiskusno može biti prilično zastrašujuće - ću izgledati kao klaun? Šta ako je mrlja i izgledam kao da sam upravo jeo špagete? Postoji milion načina crveni ruž može da krene naopako, ali na sreću smo pokrili sve vaše baze ispod kako bi se osiguralo da ne napravi grešku. Iskoristite svoj Lippy i nositi se s povjerenjem - nema ništa više seksi od toga.

Odgovara hlad na svoj ten

Jedan od važnih savjeta o tome kako nositi crveni ruž je da odgovara hlad na svoj ten. Ikada vidio prijatelj nosi predivan crveni ruž, ali pokušao ga i otkrili to ne odgovara? To je zato što različite tonove kože odgovaraju različitim nijansama crvene boje. Za bleđi hladnije tonove kože, potražite crveni sa plavim tonovima za cool, dublje, ili maline nijanse da se zagrije tvoj ten. Za tan, toplije boje kože - narandžasto-crvene ili pravi stub kutija crvena je tvoj najbolji prijatelj.

load...

Stavi prst u usta

Još jedan od dobrih savjeta o tome kako nositi crveni ruž je da stavite prst u usta. Jarko crvena, propustiti ruž na zubima je tamo s jednom od najvećih sramota ljepotu nezgoda moguće. Posebno kada niko vam govori! Da bi se izbjegla greška potpuno, pobrinite se da nakon svakog karmin aplikacije si stavio prst u usta, pritisnite tvoje usne i uklonite prst polako. Svaki višak ruž za usne koji bi završio na zube će sada biti na prst, tako da možete samo oprati ruke i biti sigurni!

Put u prahu na vrhu za izdržljivost

Na isti način na koji ne bi preskočili postavljanje svoj make-up, važno je da se ne previdi postavljanje karmin, pogotovo ako je to crveno privlači. Dati svoj Lippy izdržljivost čak i kad pije ili ples, izbrisati vaše usne maramicom i nanesite tanak sloj pudera na vrhu kada ste dostigla svoj gotovih izgled. Formula neće prebaciti, a vi ćete izgledati sjajno do sitnih sati.

load...

Koristite liner svuda

Obloga vam usne kad nosi crvenu je apsolutni imperativ da vas spasiti od sramotno 'krvarenje' oznaka i razmazivanja. Veliki savjet o tome kako da nose crveni ruž kao profesionalac koji će vam pomoći povećati izdržljivost vašeg ruža za usne je da popuni cijeli usne sa svojim liner pred svojim primijeniti ruž za usne. Ovaj osnovni premaz služi kao premaz i osigurat će vaše usne su suhe i površinu čak i spreman za svoj finalni proizvod. Samo budite sigurni da odaberete usne u sjeni svog prirodnog usana, da se izbjegne dva-ton crvene efekt. Nije tako vruće.

Zadržite ostatak jednostavan

Crvena usne je dovoljno drame za jedno lice, a ako ti to pravo, nećete osjećati potrebu da dodate vezovi make-up na drugom mjestu. Najviše crvene privlačnih treba se opremiti sa jednostavnim, gole oči sa crnim eyeliner i maskaru. Na taj način, vaše usne učiniti sve govorim, a vi Nemojte gledati kao da ste upali u make-up box tvoju veliku sestre.

Izbjegavajte duboke crvene ako imate tanke usne

Duboko, tamno crvene očigledno definiraju usana i privlače pažnju na rubovima usta. Ako već imate tanke usne, ovaj efekt je vjerojatno da vaše usne izgledaju još manji. Da bi se izbjegla stisnutih usana izgled, odaberite toplije hlad, ili ako si kul zategnuta, malina nijansu kao što je ranije spomenuto. U suprotnom, možete dodati tačku toplije crvene u centar vaše gornje i donje usne, da pokuša suprotstaviti tamniju nijansu.

Nanesite korektor da se zaustavi 'krvarenje'

Zamrljan crveni ruž nikada nije šik, a najlakši i najjednostavniji način da se izbegne takav make-up katastrofa je da se postroje koži oko usana sa nešto lakši korektor. Pat korektor u blago, vodeći računa da se ne bilo na usnama, i osigurati proizvod je pomiješan sa svojim temeljima. Korektor djeluje kao barijera i zaustavlja svoj crveni ruž iz udruživanje u bilo borice oko usta.

Sjaj it up

Ako ste kupili veliki crveni ruž, ali uzeti ga kući i otkrio da sjeni ne baš pristaje - ne bacajte cijev dalje! Umjesto toga, dodajte roze-obojen sjaj na vrhu za zagrijavanje hlad se, ako je to malo previše duboko, ili plavo-tonirana sjaj ako vaš pout traži malo klovnovskih. To će ispraviti boja i dodajte glossy sjaj, kao i - win win.

Izbjegavajte puno rumenilo

Česta greška je kada nosite crveni ruž zaboravlja da se prebacite svoj rumenilo. Možda imate omiljenu koji ste upravo se odnose na auto-pilot, ali ako je to pink zategnut - možda završiti tražim više China Doll nego zdravi sjaj. Umjesto korištenja uobičajenog rumenila, Navlažite malu količinu ruža za usne na obraze i stapaju sa stippling četkom za rad proizvoda preko jabuke vaše obraze, možete uklopiti sa svojim uobičajenim ovlaživač na poleđini ruke prije nanošenja ga na obraze, da bi miješanje proces još lakše. Hej Presto - imate domaće rumenilo garantovano pohvalim karmin.

Koristite četkicu za profesionalni finiš

Još jedan dobar savjet o tome kako da nose crveni ruž kao profesionalac je da koristite četkicu za profesionalni finiš. Dok primjenom Lippy iz tube je zgodan, uzimanje vremena da se proizvod sa četkicom za usne znači formula će biti stvarno radio u tvoje usne. Pat proizvod na četkom, a ne metenje ga, ako želite da se osigura čak, puna pokrivenost koja ostaje ugašena. Ako planirate na uzimanje crvene usne van grada, napunite se uvlači usne premažite boje da spasi Vucaranjem cijeli svoj make-up torbu i izbjegli gubitak još jedan ruž za usne. Nema na čemu!

Nadamo se da ćete osjećati dovoljno samopouzdanja da idem dalje i rock crveni usne! Da javite nam u komentarima ako imate bilo kakvih go-to savjete o tome kako nositi crveni ruž, bilo bi nam drago da ih čuje.

load...