Šminka

Kako primijeniti crveni karmin kao pro? top 10 saveti za šminku

Kako primijeniti crveni karmin kao pro? top 10 saveti za šminku

Ruž za usne je sa nama već dugo vremena, a od početka vremena, žene su koristili šminku, od jedne ili druge vrste, kako bi se izgledati lijepo i da se razlikuje od ostatka gomile. Prvobitno ruž za usne je napravljena od sve što je u blizini ruku kao biljke, bobičasto voće i prah tlo kamenja, i to je bio drevni Egipćani koji su bili prvi koji će zapravo početi proizvodnju ruž za usne. Ruž za usne je došao dug put od tada, ali jedna stvar koja se nije promijenila kroz stoljeća je ženska ljubav svijetle i hrabar crveni ruž. Suočimo se s tim, ništa povećava povjerenje sasvim kao hrabar crveni ruž, i klasični crveni ruž je favorizovani od strane mnogih glamuroznim zvezde iz Marilyn Monroe do Gwen Stefani. Ne morate biti megazvijezda da izvede prekrasne crvene usne, samo malo znanja i nekoliko tipova. Klasični crveni ruž je u modi već decenijama i da nikada neće izaći iz mode, tako naučiti kako da biste dobili savršene crvene usne čitanjem ovih deset savjeta o tome kako primijeniti crveni ruž kao profesionalac.

1. Izaberite pravu nijansu crvene za vas.

Crvena, nije samo crvena i ruž može izgledati drugačije na različitim ljudima. Tradicionalno, smatralo se da lakši crvene i koraljnih nijansi odgovara fer kože žena, dok tamnije nijanse pogodne tamnije kože. Realnost je da ne postoje pravila za tip crvene koji će vam odgovarati, tako da eksperimentišu i test, sve dok ne nađete savršenu nijansu crvene za vas.

2. Ljuštiti vaše usne

Još jedan veliki savjet o tome kako primijeniti crveni ruž kao profesionalac je da lagano piling usana mekom četkicom za zube i maslinovog ulja (ili kokosovo ulje), prije nego što se prijavite bilo kakve šminke na sve. Lagano pomaknite četkicu za zube u malim krugovima preko usana i to će ukloniti sve suhe, peruta koža koja bi mogla uništiti ruž za usne i pomoći će vaše usne zadrži vlagu. Samo nemojte prekoračiti piling, ako tvoje usne su posebno osjetljive, ili će ih učiniti vrlo bolna.

load...

3. Vlaženje usta

Nanesite veću količinu balzam za usne (ili karite maslac) sa svojim usnama da ih hidrataciju. Trljati balzam za usne dobro u i dati mu deset minuta ili tako da tone u kožu. Zatim uklonite višak maramicom. Ovo je posebno važan korak, ako tvoje usne su malo suha, jer ruž neće držati da se osuši usne dugo.

4. Nanesite usne prvi

Pažljivo izvući oko prirodni oblik usana, samo unutar prirodnih liniju usana, sa usne iste boje kao ruž, definisati oblik usta i posebno koncentrirati na definiranju luk svoj Amorov. To će vam pomoći definirati savršeno oblikovane usne i naglasiti da luk zavodljiv Amorov; prvi nanošenja usne će zaustaviti neatraktivan karmin krvarenja ili trčanje. Ovo je važnije sa crveni ruž nego sa bilo kojim drugim ruž za usne, kao crveni ruž krvarenje može biti posebno uočljivo i vrlo ružne.

5. Ispunite usne Olovka za usne

Boja unutar obrise ste upravo nacrtali sa usne. To će pomoći karmina drži bolje da vaše usne, koji će trajati mnogo duže, a to će povećati boji.

load...

6. Nanesite ruž za usne

Nanesite ruž, po mogućnosti sa četkom, jer to će vam dati više kontrole; nanesite ravnomjerno i obilno i ostati unutar linije koje ste napravili sa usne. Pobrinite se da ste dobili pravo u unutrašnje uglove usana, tako da nemate 'gole' područja usne pokazivanje. Nanesite ruž za usne u centar vaše usne, a zatim raditi svoj put prema van. Ćete naći da je to najlakši način da se osigura da dobijete čak i kaput skroz preko tvojih usana.

7. Mrlja i nanesite drugi sloj

Sljedeći savjet o tome kako primijeniti crveni ruž kao profesionalac je izbrisati prvi sloj karmina sa papirom, a zatim nanesite drugi sloj. To će pomoći vašem ruž za usne ostati na mjestu za duže i da će vam dati jači isplatu boju i bolje definicije.

8. Pričvrstite ruž za usne puderom

Još jedan način da se ruž traje duže je da se postavi komad tankog tkiva preko usana i prašine neki prozirni prah na, kroz tkivo. To će popraviti ruž za usne i držite je na mjestu duže.

9. Nanesite korektor na rub tvojih usana da se zaustavi krvarenje

Još jedan veliki savjet o tome kako primijeniti crveni ruž kao profesionalac je primijeniti neki korektor po obodu tvojih usana, tik iznad linije ruž i olovka za usne. To će pomoći da se zaustavi karmin krvarenja i učinit će Vaš crvene usne izgledaju još definirane i zavodljiv.

10. Nanesite malo sjaj za usne, ako je potrebno

Opcionalno, sada možete primijeniti sjajilo za usne, ako želite sjajni, dramatičan izgled, ili ste mogli primijeniti sjajilo za usne samo da centar tvojih usana i da će učiniti vaše usne punijima.

Da li imaju i druge savjete o tome kako primijeniti crveni ruž kao profesionalac?

load...