Šminka

Kako primijeniti tečni eyeliner kao profesionalac?

Kako primijeniti tečni eyeliner kao profesionalac?

Liquid Eyeliner je prevrtljivi, prevrtljiv prijatelj. Kada se primjenjuje na odgovarajući način, čini sofisticiran, moderan, i oštri. Kada to nije, to može završiti izgleda kao dijete Picasso previše popio tekilu i uzeo kreativne slobode s marker. Suština je da praksa čini savršeno; niko počinje sa make-up-artist razreda tečnost liner vještine. To je težak tip šminke savladati, ali rezultati su apsolutno vrijedno truda. Imamo nekoliko saveta i trikova koje smo pokupili usput da možete napraviti svoj put do Liquid Eyeliner nirvana malo lakše - nastavite sa čitanjem!

Nije sve tipove stvoreni jednaki

Ključ za oštar, hrabar linija je u redu tačka flomaster. Tokom vremena, vaš eyeliner flomaster mogao poravnati, dosadan, i početi distribuirati liner mastilo neravnomjerno. Ovo je jedan od onih nekoliko okolnosti u kojima pravi umetnik može kriviti svoju opremu! Pobrinite se da ulažu u visoko kvalitetne eyeliners i zamijeniti ih često. Kada tinte počinje da tanak i flomaster gubi zašiljenim vrhom, to je gotovo nemoguće da se stvori dobar krilo (bez obzira koliko vješti si). Naša lični favorit tečnost liner? Kat Von D Tattoo oči. Uvijek možete vjerovati umjetnik (i guru tinte) za kreiranje pouzdan proizvod koji vrijedi svoju vrijednost.

Metoda traka

Jedan od nevjerojatno korisnih savjeta o tome kako primijeniti Liquid Eyeliner kao profesionalac je koristiti metodu traku. Vremenom ćete naučiti kako nacrtati prekrasan krilo cat eye samo sa svojim stabilan, vešte ruke. Do tada, zašto ne uzeti malo prečicom? Nećemo reći. Evo šta radiš: čeprkati po vašoj kuhinji ladici, i naći neke običnim selotejp. Uzeti komad, i olabaviti neke od ljepljivost na leđima ruke. Sada, primjenjuju trake na niže razine vode, a prema vani prema svoj hram. Gornji rub traku će biti krajnji rezultat vašeg krila. Sljedeći korak je najteži: nacrtati! Koristeći traku kao putokaz, kreirajte krilo. Jednom kada ste zadovoljni, uklonite traku. Ti ćeš ostati s besprijekorno oštar krilo, a neki zavidni prijatelji - osim ako ste odlučili da ih pusti u tajnu!

load...

Metoda žlicu

Još jedna od velikih savjeta o tome kako primijeniti Liquid Eyeliner je koristiti metodu kašiku, koji prati istu metodologiju kao metod traku. Međutim, postoje dva različita razlike. Jer kašiku treba da bude održan na mjestu (a traka je sama sebi dovoljna), ovo je trik brod za više tehnički naprednim. Prednost (i drugih razlika) je da je nakon prirodnih kriva kašiku-a, vaš brod krilo će imati više prirodni luk. Dakle, kako to funkcionira? U osnovi, držite kašiku protiv vašeg jagodične kosti, ispod oka, i pokazujući prema vani ka svoj hram. Prilagoditi po potrebi, i koristiti vrhu kriva kašiku da bude sa donje strane krila. Držite vježbanje dok ne bude savršeno!

Start mali (manje je više)

. Kad skrećem Liquid Eyeliner slobodnom rukom, to je primamljivo za početak hrabar, debela linija i popunite ga Ova metoda ne radi za neke od nas - vaše kilometraža može se razlikovati! Mi često da kada ste stvorili savršen krilo na jednom oku, neizbježno je da će na drugoj liniji završiti previše debeo - i narednih borbi za stvaranje jednakih linije će dovesti do suza, ljutnje, i uništavanje / zloupotreba eyeliners preko svijet. Pokušajte za početak sa tanjim liniju nego što bih da završim sa, i izgraditi polako. Ovo će osigurati da se, kako podesiti za neravne crtica i udaraca, vaš eyeliner će zadržati razumnu debljina na obje strane!

Gledajte podučavanja

Tu je to stvar, a to se zove YouTube. Možda ste čuli za to? Postoje stotine i stotine tutorial video na YouTube-u, a oni su neverovatan način za učenje i praksu šminke tehnike u privatnosti svog doma. Ovi tutoriali može biti posebno korisno za one od nas s teškim oblicima oka, kao što su kapuljačom oči i mono-poklopcima. Neke tehnike i stilovi rade bolje za neke ljude od drugih, a to je razlog zašto imaju širok spektar YouTube kanala koje možete odabrati je tako nevjerojatno korisno! Uhvati grickalice, vaš vjerni liner, šačica Q-Savjeti i neke šminke - i počne da uči.

load...

Disati

Ovdje je još jedan jednostavan savjet o tome kako primijeniti Liquid Eyeliner - disati! U redu, tako, to je vjerojatno dobar savjet u cjelini. Kada se nanosi eyeliner, međutim, to je stvarno ključni korak - pa da nam objasni šta mislimo. Liquid liner je osjetljiva na svakoj ruci kolebanja, prst trzaj, a posebno strašna kijanje. Baš pre nego što ste u stanju da dodirne flomaster sa svojim kapka, duboko udahnite, a onda se. To će pomoći da se umirite ruku, i osigurati da ste dovoljno opušteni da je vaša linija izlazi elegantan i glatka, svaki put.

Usidriti ruku

U redu, tako da čak i ako disati duboko, i gledati pet sati YouTube tutorijala, možda samo biti dovoljno sreće da imaju vrlo klimav ruke. Za one kofein ovisnik među nama, to može biti uobičajena pojava. Dobar način za borbu protiv bundeve začina latte drhtanje je da se koristi bazu ručnog zgloba i strani dlana kao sidro protiv tvoje lice, dok obloge. To stvara sidro efekt, koji će umirite liniju crtate i osigurati napora ravnoj liniji, bez obzira na to koliko snimke espresso.

Praksa čini savršeno

Sljedeći veliki savjet o tome kako primijeniti Liquid Eyeliner je u praksi, praksa, praksa. Istinski. Nije bitno da li smatrate sebe najgore stick-figure umjetnika u postojanje, ili Warhol-ovski kreativni čudo - niko nije dobar u tečnost liner na početku. Dok neki možda trebati više prakse od drugih, svatko može postati stručnjak na čak najoštriji tečnih linija sa praksom. Dodijeliti sebi dodatnog vremena svaki dan, i okušati u filca-tip krila - čak i ako je da ga nerado ukloniti odmah nakon toga. Na kraju, svi vaši trud će se isplatiti.

Korektor kao čarobnu gumicu

Ponekad, čak i najveštije šminkera i stručnjaka eyeliner ne dobijemo pravu liniju i krila oštre svaki put. Srećom, tu je tajna gumicu među profesionalcima koji će vam uštedjeti tona vremena (da ne govorim o naporu uklanjanja cijelu liniju za novi početak). Kada vaš krilo ispada manje od savršenog, koristite korektor sa finim vrhom četkice navesti vaše krilo na vrhu i dnu. Ne samo da to stvara oštriji kontrast, vaš korektor će ispraviti linije. Ta-da!

Premijer yo 'sebi!

Da li ste ikada proveli mnogo iscrpljujućih minuta stvarajući savršen tečnost krilo, samo da kija ili Blink i pronađite oko pokriven u dalmatinskom mrljama? Šta je to teško za uklanjanje šminke oko očiju koja izaziva kijanje? Dešava se i najboljima. Dok ne možete uvijek spriječiti kijanje, koristeći dobar premaz za kapka prije Vašeg liner će pomoći da ga zadrži na mjestu cijeli dan. Nema više transfera, i više oštrine mnogo duže!

Koje su vaše savjete o tome kako primijeniti Liquid Eyeliner?

load...