Šminka

Kako učiniti da vaša šminka izgleda prirodno?

Kako učiniti da vaša šminka izgleda prirodno?

Poenta prirodan izgled šminke je da izgleda lagana i bez napora, ali to je zapravo prilično teško izgled savršen i, u pokušaju da ga kao da nema šminku uopšte, možda ćete dobro morati koristiti više šminke nego pomislio bi da. Heavy, bold šminka može izgledati odlično za večeri i to također radi bolje zimi, ali kako se približavamo proljeće, a lakši, prirodniji izgled ima tendenciju da ide bolje sa svijetlim bojama i pasteli da je u doba godine. Navodno, ljudi kao prirodan izgled previše, pa evo deset velike savjete o tome kako da šminka izgleda prirodnije.

1. Znati šta boje vam odgovaraju

Prije nego što čak i ući u primjenu prirodan izgled šminke; nekoliko riječi o važnosti poznavanja što boje vam odgovaraju. Za šminku da izgledaju prirodno, potrebno je da pohvalim svoj tonus kože, a ne sukobljavaju s njim. Ako imate blijeda koža, onda breskve i roze će raditi za vas i ako imate tamnu kožu, beiges i kreme će odgovarati bolje. Testirajte svoje šminke prije nego što ga kupiti i pobrinite se da boje ne ističu previše protiv vaše kože.

2. Vodite računa o vašoj koži

Što manje nepravilnosti i suhih dijelova kože imate, manje šminke trebate, tako da se dobro brinuti za svoju kožu i držati korak sa svojim redovnim režimom za njegu kože. Uvijek uklonite sve šminku svaku noć prije nego što odete u krevet, očistite kožu temeljito, redovno vlaže i piling vašu kožu jednom nedeljno ukloniti mrtve stanice kože.

load...

3. Ne maska ​​lice sa temeljima

Još jedan dobar savjet o tome kako da se šminka izgleda prirodno je da se izbjegne maskiranje lice sa temeljima. Cilj prirodan izgled šminke je da se stvori besprijekoran izgled, ali radi to bez da izgleda suviše očigledno da nosite šminku. Umesto da pokriva cijelu lice sa temeljima, pokušajte koristiti korektor samo na ona područja kože koji treba malo pokrivenost, kao što su crvene mrlje, ili tamna područja kože. Koristite korektor štedljivo previše, tako da samo pokriva sve nepravilnosti, ali i dalje izgleda prirodno.

4. Alternativa temelj

Ovdje je još jedan veliki savjet o tome kako da šminka izgleda prirodno: ako zaista smatrate da vam je potreban temelj, pokušajte umjesto toga koristite ovlaživač u boji, ili možete dodati nekoliko kapi vašeg osnivanja na lice hidratantnu kremu i dobiti malo pokrivenosti boje tim putem. To će vam i dalje daje pokriće, pa čak i iz ton kože, ali to će izgledati puno lakše i puno prirodnije nego tešku primjenu temelja bi.

5. Dodajte malo boje

Da biste sebi zdravi sjaj, nanesite malu količinu rumenila na obraze. Koristite nijansu koja odgovara vašem prirodan sjaj i nanesite ga štedljivo. Nanesite rumenilo na jabuke vaših obraza, a zatim ga uklopiti prema gore, prema jagodice, sve dok ne postoji primjetan rub na to. Izgled koji pokušavate ostvariti je isto kao što bi izgledalo odmah nakon što su za kratak rok; sjajna i zdrava.

load...

6. Preskoči eyeliner

Heavy eyeliner i hrabar sjenila nisu ono što tražite, ako želite da se postigne bez napora, prirodan izgled, tako da je naš sljedeći savjet o tome kako da šminka izgleda prirodno je da preskoči i potpuno i koncentrirati i čineći vaš trepavice izgledaju sjajno. Ako ne želite da koristite eyeliner, koncentrirati na koristio da bi vaš trepavice izgledaju deblje. Nanesite vrlo tanka linija, što je bliže na svoj liniju trepavica je to moguće, kao i da će imati efekat da trepavice izgledaju deblje, ali bez da vam izgleda tako činili.

7. Curl trepavice i koristite maskaru

Uz sve ostalo o vašim šminke je tako nenametljivi, zaista možete učiniti vaše oči ističu lijepo. Da se otvori oči i učiniti da izgledate budan, uviti trepavice sa uvijač za trepavice i nanesite sloj vodootpornu maskaru. Vodootporna maskara skloni rotora za duže i, naravno, oni se neće pokrenuti.

8. Ispunite obrve

Obrve uokviruju lice, tako da ćete morati ispuniti bilo retke zakrpe, ako ih imate. Izbjegavajte korištenje debele obrve olovke, jer to neće izgledati prirodno na sve. Probaj koristeći zatamnjena obrva gel; oni su mnogo suptilnije i mnogo manje uočljiv. Nijanse treba popuniti na bilo koji oskudni zakrpe bez njega tražim previše očigledno da ste koristili šminku.

9. Dab na ruž za usne

Ovdje je još jedan veliki savjet o tome kako da šminka izgleda prirodno: da vaš ruž izgledati napora svježe, odabrati nijansu koja je prilično blizu prirodnoj boji vaših usana i tapkajte ga na svojim prstom, umjesto primjene ravno iz tube. Počnite od centra tvojih usana, a zatim spoje karmin do samih ivica. To će učiniti ga uklopiti u bolja sa prirodnoj boji usana.

10. Koristite svjetlo prašine praška za postavljanje šminku

Ako imate masnu kožu, onda možda ćete morati postaviti šminku prahom bi spriječili da se skida tokom dana, tako da podesite šminke sa laganim zaprašivanje puder u prahu i da će zadržati sve na mjestu.

Kako napraviti šminka izgleda prirodno? Koji su najbolji savjeti?

load...