Šminka

Kako zadržati cvijeće duže?

Kako zadržati cvijeće duže?

Svježe rezano cvijeće su odličan način da se neki boje i svježinu ljeta u svoj dom, ali sve prebrzo, oni droop i počnu da umre. Postoje, međutim, neki lako načine na koje možete napraviti rezano cvijeće traje puno duže. Ako je svježe cvijeće koje vam donosimo u vaš dom izgleda da traje nimalo vremena, pročitajte na, a mi ćemo vam dati deset velikih savjeta o tome kako napraviti svoj svježeg cvijeća trajati dugo vremena.

1. Vodka

Jedan od najvećih neprijatelja rezanog cvijeća je bakterija koja može izgraditi u vodi. Da biste zaustavili te bakterije iz uzgoja, pokušajte dodajući nekoliko kapi votke u vodu zajedno sa kašičica šećera. Šećer će dati neke hranu za cvijeće i votku će zadržati bakterija pod kontrolom. Za najbolje rezultate, promijenite vode dnevno i dodajte votku i šećer da svaki put kada to uradi.

2. Hairspray

Hairspray će zadržati svoj cvjeta potrazi prekrasan duže previše. Čim se gomila cvijeća, daju donje na laticama vrlo svjetlo sprej za lak za kosu. Ostavite cvijeće naopako dok je lak za kosu suši, a zatim ih stavite u vazu. Koštanja spreja će zaštititi latice iz zraka i držati ih svježe duže.

load...

3. Bleach

Drugi način da savlada problem bakterija je da se doda mala količina izbjeljivač u vodu. Pazite da ne dodate previše izbjeljivač, iako, ili ćete vrlo brzo ubiti cvijeće. Sve što je potrebno je oko tri četvrtine kašičice izbjeljivač da ubije bakterije i kašičicu šećera da ih hrani. To će zaustaviti voda postaje oblačno i to će zadržati cvijeće tražim svježe duže.

4. Harden stabljike

Ako stvrdnuti stabljike cvijeća, prije nego što ih stavite u vodu, to će povećati brzinu kojom se izvući voda kroz stabljike u same cvijeće. Da biste to učinili, odrezati oko četvrtinu inča od dna stabljike pod uglom od 45 stepeni. Zatim, stavite cvijet u toplu vodu na nekoliko minuta, a zatim ih ostaviti na hladnom mjestu da se osuše prije nego što ih stavite u vazu.

5. Jabukovo sirće

Evo još jedan veliki trik za čuvanje svježeg cvijeća za duže i ovaj put smo se koriste jabučni ocat zadržati bakterija u vodi pod kontrolom. Kao i mnoge druge divne načini za jabučni ocat, njegova kiselost će zadržati svoj svježeg cvijeća izgleda sjajno previše. Samo dodajte dvije kašike sirćeta i kašičicu šećera u vodu i to isto svaki put kada promijenite vodu.

load...

6. Držite vaze čisto

Ako redovito koristite vaza, dobit ćete nakupljanje štetnih bakterija u njemu i koji bi mogao biti ono što je uzrok vaše cvijeće umiru brzo. Dati vazu dobar čist, ispunite ga s toplom vodom, a zatim dodati kašiku belog sirćeta i kašiku sode bikarbone. Ribati unutrašnjost vaza sa preparata i zatim isprati ga prije nego si stavio nove cvijeće u.

7. Aspirin

Ovo je jedan stari, pokušao i pouzdanih, način da cvijeće svježe, i to je više nego samo bapske priče. Dodajte slomiti aspirin na dno vaze, a zatim dodati vodu. Promijenite vodu svakih par dana, dodajući još jedan slomljen aspirin svaki put, a vi ćete biti iznenađeni koliko dugo vaše svježe rezano cvijeće prošle.

8. Držite cvijeće od televizora

Najbolje mjesto će staviti svoj dio cvijet kako bi ih izgleda dobro je u relativno hladnom mjestu, ali negdje sa dosta svjetlosti. Držite ih podalje od aparata koji bi mogli dobiti vruće, kao što su računala i TV-a. Također, prskanje latice cvijeća dnevno sa laganim izmaglici vode će pomoći da ih tražim svježe previše.

9. Uklonite sve niže lišće

Prije nego što organizirati cvijeće u vazu, uvijek uklonite sve niže lišće, tako da ne ostavlja na svim su u vodi. Ako ostavite bilo lišće u vodu da će brzo početi da se raspadne i bakterije koje se hrane lišćem će ubiti cvijeće, baš kao da si se stavlja vaše cvijeće u vazi punom ustajale vode.

10. Bakar kovanice

Neki ljudi kažu da stavljanje bakra novčić na dnu vaze će produžiti život cvijeća. Kaže se da je bakar čini voda kisela, koja će zaustaviti bakterije množe. Za konačnu trik za hranjenje vaše rezano cvijeće, mnogi kažu da je dodavanje sodu, poput limunade ili Sprite, do vode će zadržati cvijeće živi duže.

Kako zadržati cvijeće svježe duže? Koji su najbolji savjeti?

load...