Šminka

Ovo će se desiti ako se odvojite od elektronskih uređaja u trajanju od 24 sata

Ovo će se desiti ako se odvojite od elektronskih uređaja u trajanju od 24 sata

Jeste li znali da je u 2017. Godine, trošimo neverovatnih tri puta veću količinu informacija koje smo još u šezdesetim godinama? Ovo možda zvuči kao dobra stvar: nakon svega, više informacija znači poboljšane, više knowledgable mozga, zar ne? Pa, ne baš.

Problem je u tome što informacije koje se konzumiraju se nije baš će dodati vrijednost našim životima. Mi konzumiranja pogrešne informacije. Mi pomaknite se prema gore i dolje našu Facebook vesti cijeli dan, gledati nekoliko viralni video, poslati stotinu tekstova, omiljeni nekoliko tisuća tweetova, kao što je na stotine Instagram slika, koristite pregršt emotikona i tako dalje. Ukratko, mi smo bezumno ovisnik o bezumne informacije.

Ono što se dešava je da naši elektronskih uređaja dovesti do stresa. Nalazimo se probudio u sred noći da provjerite naše e-mailove; pređemo naše laptopova isključivanje na samom last minute prije spavanja i prebaciti ih ponovo čim se probudimo ujutro. Ovaj način života ne može biti zdrava za nas.

load...

Dakle, hajde da pogledamo na nekoliko stvari koje će se dogoditi za vas, ako ste se odjavili sa svog elektronskih uređaja za 24 sata.

You Will Rethink Your Time

Prečesto, znamo da treba učiniti dodatni napor da uhvati voz ili autobus da vidim naš prijatelj za razgovor, nešto hrane i šetnju. Ali to je tako mnogo lakše da kikotanje s njima na mreži. Radije nego da provedu jedan sat ili tako putuju da ih vidi, možemo umjesto snimiti nekoliko poruka njihov način, a sustiže na Netflix.

Ako uključite telefon, televiziju i računalo se, da ćete odjednom promisliti svoje vrijeme. Vi ćete shvatiti da zapravo izlaze da vide svojim prijateljem je sto puta bolje nego sjedi kod kuće i slanje poruka njima. Vi ćete učiniti dodatni napor da se s ljudima koje volite, a nagrade će biti fantastičan.

load...

Ćete izgubiti strah od propuštate

Problem sa društvenih medija je u tome što nam pokazuje uzbudljiv svijet koji se često odsječen od nas. To nam pokazuje ljudi koji imaju dobar provod, a mi radimo i osjećaj izolovani.

Ali ako se ne proveravaju vaš telefon cijelo vrijeme, nećete imati pojma što se događa. Vi ćete dobiti na sa svojim životom, čineći svoj napredak, i osjećaj moćni sadržaj.

Ćete izgubiti potrebu da Check

Ako je neko bio da ti kažem koliko često ste upravo pregledava vaš telefon u tom emisiji samo gledao, bio bi iznenađen. Istina je da je to sada postala navika za nas da provjerite naše telefone čak i bez to ostvarivanja. Ponekad smo ispruži ruku da provjeri, samo da shvatimo da smo upravo CHECKED pre minut !!

Provjera iz telefone je prisile. To je "nešto učiniti", koja nam pomaže da popuni praznine u našem vremenu. Ali ono što mi provjere? A ažuriranje statusa iz Gemma? A tekst koji kaže: "LOL"?

Isključivanje za 24 sata će vam pomoći da se odupre dosadne nagon da provjeri svoj uređaj svakih 5 minuta.

Ćete pitanje Effects

Kada smo usred provjere naše e-pošte, Facebook, tekstova i Instagram, mi zapravo ne ništa dati drugi misli. Nekoliko "lajkova" za naše slike čine nas osjećati dobro, a šalje poruke prijatelj može pomoći ublažiti dosadu.

Ali, da li ste ikada seo i pravilno razmišljao o efektima da se sve ovo ima na tebe? Šta ti stvarno naučiti iz provere svoj e-mailove svih vremena? Kako kretanje kroz Facebook svaki dan učiniti ako se osjećate? Da li to da se osjećate dobro, ili to učiniti ako se osjećate prazno? Ako provodite dan dalje od elektronskih uređaja, moći ćete analizirati ono što je sve zapravo znači.

Ćete se osećaju manje Stressed

Da, samo 24 sata od elektronike mogu obuzdati svoj stres ogromno. Zašto? Jer naši uređaji doprinose masovno na stres u našim životima.

Da li smo uznemireni, jer je on još uvijek nije poslala poruku nakon 8 sati, ili da li si pod stresom jer je klijent neće zaustaviti slanje e-poštom ME, naš elektronski uređaji mogu učiniti naš život pakao. Ponekad su stvarno jednostavno ne isplati.

Provedite neko vrijeme daleko od tvoje i uživajte u nekim opuštanje. Ići na duge šetnje u parku, na kafu take-out, da pogledamo film. Opustite se i uživajte!

Vi ćete biti produktivniji

Odugovlačenje je bane života mnogih ljudi. Naravno, želimo da budu produktivniji, ali to je samo previše primamljivo skrštenih ruku sjediti i letjeti kroz naše telefone umjesto. I, oh vidi! Postoji još jedan smiješno mačka video na YouTubeu.

Ako vaš telefon, televizija i kompjuter su sve isključeno, da ćete biti skloniji da budu produktivni. Ćete učiniti stvari koje si odlagao za dugo vremena, a vi ćete nesmetano proveli zadataka. Ništa vas odvratiti, svijet je tvoj ostriga.

Ćete bolje spavati

Ikad probudio u sred noći po zvuku vašeg telefona? Možda ste žurno da ga pogleda, da vidi da li je to nešto važno.

Naravno da nije; to je samo Laura vam označavanje u post ponovo u 03:00. Da li to djevojka nikad ne spavaju?

Ne, a sada ne možete se vratiti na spavanje!

Ponekad, naši telefoni ne probudi nas, ali kada se probudimo u 03:00 da odem i piški, prinudjeni smo da provjerite naše telefone. I kad vidimo važan e-mail, čitamo ga i igra na naš um dok je 06:00, a nismo se vratili na spavanje!

Isključite svoj telefon za noć i vidjeti koliko bolje spavaš.

Ćete doći do više ideja

Ideje ne pop u glavu dok gledate videa, komentirajući na Facebook poruke, ili skeniranje putem tweetova.

Ideje dolaze kad sede ravnodušno, ili odlazak u šetnju. Bez elektronski uređaj da vas odvratiti, vaš um je slobodan da lutaju u sanjive svjetove maštu.

Ćete izgubiti Osjećaji ljubomore i ljutnje

Ikada checked Facebook samo da se osjećaju uzavrelu ljubomore i ljutnje kada vidite da momak si drobljenje na sa drugom devojkom?

Svi mi imamo.

Društveni mediji samo izlaže nas da previše stvari koje stvarno ne bi vidio. To može učiniti da se osjećamo tužno, usamljeno, gorka, ljutnje, ljubomoran i još mnogo toga. Ukratko, daje nagli porast nezdrave emocije.

Ćete saznati da svoje uređaje su potrebne

Da, u stalno povezan svijet, potrebna vam telefona i računara. Ih trebaš. Ne možete raditi bez njih, ne mogu komunicirati bez njih.

Ali, koliko god vam je to potrebno, što im je potrebno da se koriste na pravi način. Njima je potrebna da biste poboljšali život, dodajte nešto do njega i učiniti ga efikasnijim.

Provode 24 sata od vašeg uređaja će vas odsječeni od mnoge važne stvari, kao i mnoge beskorisne stvari. Moglo bi vam čak i staviti iza sa svojim radom. Ali nadam se, kad ih se vratiti na, naučit ćete da biste dobili najviše iz njih i smanjiti na otpad.

load...