Vrste stilova

10 najskupljih torbica na svetu

10 najskupljih torbica na svetu

Svaka djevojka voli dobru torbu. To je vrhunski dodatak koji možete definirati koji ste u svijet. Praktično svaka žena na planeti ima jedan, a za mnoge su vrhunac svoje odijelo, bilo da idemo u kino ili ide van za jednu noć na grad.

Postoje brojni svetskih brendova koji čine torbe, od kojih su neki jeftin - ali neki od kojih su luksuzno i ​​super skupa. Status paze posebno žene uživaju u kupovini skupih torbi, jer im daje priliku da pokaže svoje bogate, njihov stil i njihove sass.

U proslave torbicu, hajde da pogledamo na 10 svjetskih najskuplji.

Prada

Prada je sa sjedištem u Italiji, gdje je narasla da postane jedan od najlegendarnijih modnih brendova u cijelom svijetu. Postalo je toliko poznat da je čak i dobio svoju filma, u kome je glumila Meryl Streep i Anne Hathaway.

load...

Uspon Prade se nije dogodilo preko noći, a brend još od 1913. Kao i torbu, Prada čini cipele, kozmetike, nakita i odjeće, previše, dok su njihovi satovi su neke od najskupljih dodaci na svijetu.

Lana Marks

Lana Marks je poznat u određenim društvenim krugovima, ali možda i nije toliko poznat u drugima. Međutim, svaka djevojka koja voli torbe je bez sumnje čuli za ovaj dragulj u kruni koji su postali ozloglašeni kada je njihov Cleopatra bedž prodan na aukciji za 100.000 $.

Zašto tako skupo? Samo zato što je okovana sa oko 1.500 dijamanata.

Lana Marks je i torbu izbora za brojne poznate ličnosti, uključujući i Angelina Jolie i Kate Winslet, a oni proizvode oko 150 različitih stilova.

Hilde Palladino

Hilde Palladino je sa sjedištem u Norveškoj, zemlji koja je, iako to nije možda baš biti poznat za modu, jedan je od svjetskih lidera kada je u pitanju torbe. Svoje torbe, međutim, made in Italy, zbog jeftinije radne snage.

load...

Za razliku od Prada, uspon Hilde Palladino je je došlo gotovo preko noći, jer su izdali samo svoju prvu torbu kao nedavno kao 2001.

Najskuplje torbu su do sada proizveo je 40 dijamant-okovan klincima torbu koja je zapravo najskuplji torbu u celom svetu. Takođe je strmoglavo Hilde Palladino u središtu pažnje i oni su otišli na otvorena prodavnica u brojnim zemljama.

Judith Lieber

Judith Lieber je sa sjedištem u Mađarskoj, istočnoj evropska zemlja najpoznatiji gulaš. Lieber napravio svoj prvi izlet u svijet torbi u 1963. I nije osvrtao od. Danas poznati žene iz svih krajeva svijeta ih nose, dok je njihov najvredniji ikada torba - onaj koji je u obliku ruže i optočen zlata i dijamanata - bio je kršten najluksuznijih torbu 2008.

Takođe prodana za $ 90.000.

Marc Jacobs

Marc Jacobs je možda najpoznatiji američki proizvođač torbi, mislio da je stvoren samo u 1997. Kreativni direktor modne elektrana Louis Vuitton.

Od svojih skromnih početaka, Marc Jacobs je prerastao u nadaleko poznat kao jedan od najboljih proizvođača luksuznih torbi u svijetu. Momak iza brenda - Marc Richards sebe! - je nedavno imenovan kao jedan od 10 svjetskih najutjecajnijih ličnosti, kao i najmoćniji gay muškarac na biljci.

Najpoznatiji torba brand je proizveo prodao oko 50.000 $.

Fendi

Kao što su Prada, Fendi je talijanski i poznat je i po svom sofisticiranom i vrijedne torbe. To nije toliko star koliko Prada - Fendi formirana je dvanaest godina kasnije, 1925. Godine - ali može svakako rivala Prada, kada je u pitanju popularnost sa poznatim ličnostima i ženama sa novcem.

Fendi torbe imaju tendenciju da budu napravljeni od vey skupih materijala, kao što su jagnjeće kože i krokodilske kože. Njihov najskuplji trošak ikada torbu oko 28.000 $, dok je njihov selleria kupio je bio jedan od najtraženijih ikada.

Fendi su popularni zahvaljujući svojim originalnim, dopadljiv dizajn da svaka torba ljubavnik želi.

Chanel

Svi su čuli za Chanel, uključujući XBOX-ovisnik dečka. Sa sjedištem u Francuskoj, Chanel je jedna od najstarijih torbu odluka u svijetu, sa svojom istorijom vraćam u 1909.

Brojni poštuje ličnosti su primećen sa Chanel torbe niz godina, uključujući i Kiera Knightley i Nicole Kidman. Njihova najvredniji ikada torba prodana za više od $ 261.000, i bio je okovana sa zlata i dijamanata.

Mouawad

Verovatno znate da Mouawad je najpoznatiji za izradu skupe satove, pa čak i skuplje komada nakita. Ali ono što možda ne znate je da su i oni čine neke od najvrednijih torbi na svijetu koji se prodaju za apsolutnu mente.

Sa sjedištem u Dubaiju, Mouawad su tek nedavno preselila u unosan torbicu igra - ali nije gubio vreme u izradi svoj trag, a prije nekoliko godina prodao najvredniji na svijetu ikada torba za 3,8 miliona $. Poznat kao 1001 Nights torba, to je okovana zlatom i dijamantima.

Hermes

Kao što su Chanel, Hermes sa sjedištem u Parizu, ali to je verovatno nije toliko poznat kao Chanel. Uprkos tome, Hermes je zapravo stariji i vuče svoje istorije kao davne 1837. Brend čini torbe, cipele i satovi između ostalog pribora.

Najskuplja torba su ikada prodan krokodila verziju svog Matte torbu, koja prodata nevjerovatnih $ 120.000. Verzija bez krokodila prodan za samo 20.000 $.

Louis Vuitton

Mi smo sve suradnik Louis Vuitton sa stilom, luksuz, sofisticiranost, klasa - i bogatstvo. Osnovana davne 1854. Godine u Parizu, imao je čast da bude krunisan najvrednijih torbu brend na planeti za šest godina na red.

Ako imate malo novca ide slobodno, možete pokupiti Louis Vuitton torbu ili online ili offline, iako možda ćete morati da se odvoji od preko $ 55.000, ako želite kupiti torbu koja je skuplji od njihove trenutne najvredniji.

Sav materijal koristi brend je vodootporan i krajnje plemenitih. I volimo ga.

load...