Vrste stilova

10 najstarijih francuskih modnih brendova

10 najstarijih francuskih modnih brendova

Uz London, New York i Milan, Pariz je, i bio je stoljećima, jedan od vodećih centara za dizajn i stil, a Francuska je bio dom mnogih najpoznatijih modnih dizajnera u svijetu. Francuzi su doveli put u modi od oko 15. Stoljeća i francuskom stilu od tada je zavist svijeta. Danas, Moda je veliki dio francuske ekonomije i francuske modne marke imaju objekata širom svijeta. Evo deset najpoznatijih i najstarijih francuskih modnih brendova koji su još uvijek u poslu danas.

1. Charvet

Košulja za kavu i krojač, Charvet, prodati ready-to-wear i ugovoriti bluze, odijela i košulje od najkvalitetnijih i poznat je međunarodno za kvalitetu i visok nivo usluga. Brend je osnovan 1838. Godine od strane Joseph-Christophe Charvet, čiji je otac bio "kustos ormara" za Napoleon Bonaparte. Brend je počeo život kao prodavnica košulja u Parizu; prvi ikada košulja prodavnica u svijetu.

2. Hermes

Danas, Hermes snabdeva ready-to-wear odjeće, parfema i pribor, ali, kao i nekoliko velikih međunarodnih modnih brendova, Počelo je 1837. Godine kao poslovni kože. Na svilene marame, koji Hermes je sada toliko poznat, prvi je uveo brenda u 1937. I su viđeni kako nose mnogi ljudi, uključujući i poznate ličnosti i tantijeme.

load...

3. Lacoste

Laktoza je osnovao teniser René Lacoste 1933. I poznati krokodil logo došlo jer Lacoste je bio tako uporan teniser, njegovi navijači mu nadimak "krokodil". Prvi predmeti koji su Lacoste su bili poznati teniski košulje da je osnivač kompanije nosili na sudu i koji je kasnije slijedi golf i jedrenje košulje. Danas, Lacoste prodati cijeli niz proizvoda, uključujući satove, parfeme i, naravno, polo majice.

4. Louis Vuitton

Louis Vuitton, često poznat kao "LV", osnovan je 1854. Godine, kada Vuitton počeo prodavati svoju lagan, hermetički, stabla. Jedna od stvari koje su njegove gaće tako neobično u to vrijeme bio da su imali stan vrhova, što je značilo da se mogu slagati jedna na drugu. Louis Vuitton je sada globalni brand i prodaje proizvoda preko $ 9 milijardi svake godine i ima gotovo 500 prodavnica širom sveta.

5. Lanvin

Lavin je osnovana 1889. Godine od strane Jeanne Lanvin. Brend je počelo kada je odjeću koja Lanvin je za njene kćeri privukla pažnju brojnih bogatih majki koja je postavila Lanvin da slične haljine za svoju djecu i uskoro, Lanvin postao krojač za bogate i slavne vremena. Brend je sada multinacionalnog koncerna prodaje luksuznih muške i ženske odjeće, parfema, i pribor.

load...

6. Chanel

The House of Chanel je osnovan 1909. Godine, kada je Gabrielle (Coco) Chanel otvara svoju prvu šešir dućan u Parizu. Poznat po malu crnu haljinu i Chanel No 5, Chanel prvi put došla do izražaja izradi odjeće i pribora koji su elegantni, ali jednostavnog dizajna. Chanel je zaslužan za revoluciju Fashion udaljava od strukturiranih siluetu koja je bila popularna u to vrijeme, da se više funkcionalnih odjevnih predmeta koji su još uvijek laskavo figura žene.

7. Petit Bateau

Francuski modni brend, Petit Bateau, koji je danas najpoznatiji kao dobavljač dječje odjeće osnovan je 1920. Godine, ali svoje korijene ići putem do 1893. Izum gaće. Osnivač Petit Bateau, Pierre Valton, bio je Hosier a on je bio prva osoba koja je smanjiti dna off dugo gaće za stvaranje prvog ranih verzija moderne gaće.

8. Givenchy

Kuća Geivenchy osnovala je Hubert de Givenchy 1952. Givenchy je bio prvi vrhu kraj modni dizajner na svijetu za stvaranje luksuznih ready-to-wear spektar odjeće, a on je ujedno bio i izumitelj košulje i vreća haljinu. Danas, Givenchy, čiji je najpoznatiji ambasador je Audrey Hepburn, jedna je od najvećih luksuznih modnih kuća u svijetu.

9. Céline

Je ready-to-wear luksuzni brend Celine osnovana je 1945. Céline Vipiana i njen suprug Richard. Počeli su zajedno u poslu, proizvodnju i prodaju se mjeri dječje cipele. Godine 1960., brand je ponovo postavljen, a oni su počeli da prodaju sportske odjeće pod utjecajem ready-to-wear odjeće za žene.

10. Dior

Dior je osnovan 1946. Godine kao privatna modne kuće i počeo život kao malo više od taštine za svoje bogate ispunjivačke Marcel Boussac. Christian Dior je prvu liniju odjeće, predstavljena 1947. Godine, dobio je naziv "The New Look" i izazvala pravu pometnju zbog ekstravagantnog korištenja tkanine u strogom godina nakon Drugog svjetskog rata. Danas, Dior čini godišnju prodaju koji iznose milijarde dolara i to je jedan od najpoznatijih luksuznih brendova u svijetu.

load...