Vrste stilova

10 savjeta o tome kako se oblačiti za oblik tela

10 savjeta o tome kako se oblačiti za oblik tela

Ako imate garderobu u ormaru koji nikada ne vide svjetlo dana, zbog načina na koji su oni učiniti da izgledate, onda su šanse da se ne posvećuje dovoljno pažnje svojim oblik tijela, kada kupujete odjeću. Da li imate klasičan pješčanog sata oblik, kruške ili oblik jabuke tijelo, ako ne oblače na način koji će laskati vašem tijelu, onda možda nikada neće biti zadovoljni odjeću kupiti. Dakle, osim sebe malo vremena i novca, a pogledajte ovih deset savjeta o tome kako odabrati odjeću koja će laskati vašem tijelu i naučite kako da se oblače za svoj oblik tijela.

1. Znati šta oblik tijela je

Istina je da smo svi različitih oblika i veličina, ali možete uklopiti ljude u neke opće kategorije. Ovi oblici variraju od pravokutnog oblika, kroz kašiku, na pješčani sat, uz veliki broj različitih oblika između. Ako niste sigurni šta oblik tijela je, onda samo pogledajte na google, ima dosta vodiči na raspolaganju, pa čak i Wikipedia stranice diktirao temu!

2. Tijelo oblik kruške

A kruške u obliku tijela je ona u kojoj je veći od gornjeg dijela donji dio svog tijela, i kukovima su širi od ramena. Ako imate ovaj opšti oblik, onda bi trebalo da bude pokušavao naglasiti ruke i struka i skrenuti pažnju sa kukova. Držite HEMS haljina planula i široka, da izbalansira veličine kukove, i nositi bez bretela vrhova, i vrhovi koji imaju naborima, tako da možete izbalansirati gornjoj polovini tela sa donjim dijelom.

load...

3. Pravokutnog oblika tijela

Oblik pravougaonika tijelo je mjesto gdje veličina ramena, kukove i struk su vrlo slični. U ovom slučaju, najbolje karakteristike da naglasi sa odeću su ruke i noge. Nose odjeću koje stvaraju krive, kao Scoop vrat, i dodajte slojeve na odjeću za stvaranje više dimenzija. Također se možete nositi haljine s Ruching da se stvori više oblika.

4. Obrnutog trougla oblik tijela

Ako imate relativno široka ramena i grudi, u odnosu na kukove i struk, onda to je ono što se zove obrnutog trougla, ili uklješten oblik tijela. U ovom slučaju, želite da budete pokušavaju naglasiti svoj donjoj polovini sa svijetlim bojama i pune suknje.

5. Pješčani sat oblik tijela

U pješčani sat oblika, kukove i ramena su približno iste veličine i imate struk koji je tanak, u odnosu na ostatak tijela. Drugim riječima, imate krive, i to je ono što treba da se s ciljem da se naglasi. Nositi ugrađena odjeća i remenje naglasiti svoj oblik, ali pokažite svoj obline ukusno i ne nosi odjeću prejako.

load...

6. Jabuka oblik tijela

Oblik jabuke tijelo se koristi za opisivanje osoba koja ima većinu svoje težine iznad kukova, koji su relativno uski, i prilično širok gornji oblik tijela. Području vašeg tijela da ćete želite da naglasite, ako imate ovaj tip oblik tijela, je noge. Pokušajte nosi kraće suknje da pokaže svoje noge i nositi iste vrhove kose i suknje, da se stvori efekt crno-bele. Pojasevi se nosi oko najmanji dio struka će dati više oblik na svoj cjelokupni izgled.

7. Odaberite boja i dezena mudro

Bez obzira na vaš određeni oblik tijela, ako imate bilo kakvih udaraca ili krive da bi radije sakriti, onda nositi tamne, čvrste odjeća nad tim područjima i nositi svjetlije, po uzoru odjeća na područjima vašeg tijela koje žele naglasiti.

8. Kako bi privukli pažnju, ili od struka?

Možete lako bi privukli pažnju na svoj struka nosio pojaseve ili haljine koje se zaglavi u u struku. To će također stvoriti iluziju struka, ako je vaš lik je stvarno prilično ravno. Ako imate tijelo jabuke u obliku, međutim, da je najbolje da nose odjeću koja će visiti i odbleska iz samo ispod grudi i preko struka.

9. Imajte na umu svoju visinu previše

Još jedan veliki savjet o tome kako da se obuče za svoj oblik tijela je, prilikom odabira odjeće, morate uzeti u obzir vašu visinu, kao i svoj oblik tijela. Ako ste na petite strani, a onda izbjeći punoj dužini kapute i maksi haljine, koja će biti previše za tebe, i nose odjeću koje imaju vertikalne pruge, što učiniti da izgledate viši.

10. Samo nositi ono što osjećaju ugodno u

Bez obzira na vaš oblik tijela može biti, nose odjeću koja se osjećate ugodno, jer vaše samopouzdanje je jednako važan kao i odjeća koju nosite. Tu nikada nije bilo potrebe da hodaju okolo u odjeću koja se osjećate upadljivo, ili neugodno, bez obzira na savjete možda pročitati na internetu!

Kako da se obuče za svoj oblik tijela? Koji su najbolji savjeti?

load...