Vrste stilova

10 savjeta o tome kako udobno nositi visoke pete

10 savjeta o tome kako udobno nositi visoke pete

Suočimo se s tim, štikle nikada neće biti kao udoban kao par dobro nositi u patikama, ali ne mora biti škrgućući zube u agoniji svaki put da se korak u visokim potpeticama. Bez obzira na to, međutim, bolne su nositi i koliko god oni bili teški da hodaju u, nisi o tome da odbaci svoj omiljeni par štikli samo još, zar ne? Dakle, umjesto da vojevanje na sa par pete da ostavite sa plikovima i uganuo zglobove, pročitajte ovih deset savjeta o tome kako mnogo više udobno nositi štikle.

1. Opustite se kad hodaš

Jer neki ljudi se plaše da će naići na štiklama i napraviti budalu od sebe, oni drže se vrlo ukočeno kada su hodanje u visokim potpeticama. Držeći leđa krut i pravo je vjerovatno da se još više nezgodno hodati u štiklama i to će staviti pritisak na leđima koje će dovesti do bolova u leđima. Pokušajte da se opustite i opusti se malo, a onda ćete biti daleko manje šanse da povredi leđa, a vi ćete izgledati puno prirodnije previše.

2. Break pete pred veliku noć

Ovdje je još jedan savjet o tome kako da nose visoke potpetice udobno: kada kupujete prekrasan par novih štikle za posebnu priliku, ne ostavi dok se velika noć sve dok ih nosite po prvi put. Kada ste prvi put dobiti nove cipele, oni su prilično prašta i oni će trljati više, tako da nosite ih za kratko vrijeme unaprijed da ih razbiti prije nego što pokušaju da se cijelu noć u njima.

load...

3. Zaštitite svoje noge od chaffing s dezodoransa

Ako imate par cipela koje uvijek trljati noge sirove u određenom mjestu, pokušati primjenom malu količinu jasno dezodorans na taj dio cipele. Posebno dobro radi na trakama koje Chaff, jer omogućava remen klize glatko preko kože, nego trljanje protiv nje i čineći bolne kože.

4. Kupi pete u večernjim satima

Kad god idem u kupovinu za visoke potpetice, uvijek idu u večernjim satima. Noge nabubri tokom dana, pa čak i ako vaše visoke potpetice ti se savršeno uklapaju prva stvar ujutro, oni mogu i dalje biti čvrsto kad ih nositi za večernji izlazak.

5. Grubo se đonovima novih potpetice

Jedan od načina koji bi mogao naštetiti vama nosi štikle je ako ubaci se da ih nosi. Čak i ako ne završe u nezgrapno gomili na podu, vi ste vjerojatno da jar leđa ili zavrnem zglob. Ako imate novi par štikli, ili par koji ima glatku tabanima, pokušajte trljanje šmirglom preko dna cipele na sebi cipele bolje prianjanje. To bi moglo izgledati kao svetogrđe da namjerno Scuff se potpuno novi par štikli, ali je bolje nego da spektakularan sušenje i postane internet senzacija na YouTube-u!

load...

6. Koristite traku na prste

Ako nosite Zatvorena Toe, evo malo čudno zvuči savjet o tome kako nositi udobno visoke potpetice koje će pomoći da se smanji bol. Ako snimimo zajedno treći i četvrti prst, daje podršku prste i sprečava stres na živce koji uzrokuje bol.

7. Koristite gel umecima

Postoji dosta proizvoda koji su dostupni koji tvrde da nosi štikle manje bolno, ali oni koji zaista rade su gel ulošci. Kada nosite štikle, mnogo svoju težinu sjedi na lopti nogama. Gel ulošci ublažili svoje noge, tako da nigdje oseća u blizini kao bolno kada hodate, a vi ćete biti u mogućnosti da odemo na mnogo duže u štiklama pred tvojim nogama počne da boli.

8. Pobrinite se da vaša cipele uklapaju vi

Sljedeći savjet o tome kako da nose visoke potpetice udobno je biti nervozan kada kupiti štikle i napraviti apsolutno sigurni da vaše cipele uklapaju ispravno. Ako su preuske, oni će stiskati i izazvati plikove i, ako su previše labave, oni će se kretati oko previše, pa čak i otpasti. Možda ćete biti u mogućnosti da se izvuku sa patike koje nisu baš prave veličine, ali ne rizikujem sa štiklama.

9. Uzmite manjim koracima kad hodaš

Postoji malo umjetnost hodanja elegantno u štiklama i, ako se ne koriste da ih nosi, to će možda biti potrebno malo prakse. Najbolja stvar za učiniti je da pogledate ravno i uzeti manje korake nego što obično bi. Ne pokušavajte da se velike pomake i ne rade, ili ćete biti više vjerojatno završiti boli sebe.

10. Dajte noge odmor od pete

Nosi štikle ne staviti pritisak na leđa i noge, i to je sasvim izvjesno da noge bole, pa ne pokušati i nositi ih svaki dan. Nose niže visoke potpetice ponekad, cipele s debljim potpeticama, ili stanova, tako da vam noge pauzu. To je također napomenuti da niko ne mora da nosi do pete! Ako jednostavno ne možete dobiti na s visokim potpeticama, nemojte ih nositi na sve. To je tako jednostavno!

Kako udobno nositi visoke potpetice? Koji su najbolji savjeti?

load...