Vrste stilova

11 moraju da znaju modna pravila koja će se pratiti iz dana u dan

11 moraju da znaju modna pravila koja će se pratiti iz dana u dan

Mi bi dao sve, ili barem puno vremena i novca, gledati nevjerojatan svaki dan bez da stavite previše truda u to. Neki će čak učiniti nikakav napor potreban za postizanje wow efekt. Kada je u pitanju moda, to je sve previše lako da se pokoleba najnoviji hir, bez zaustavljanja da misle da li su ovi odjeća / cipele / pribor izgleda dobro na vas. Previše trendove, previše celeb slika... Ali, u stvari, stvari su vrlo jednostavna i može se sažeti u samo jednu rečenicu: 'Istaknite vaše jake i maskirati slabi. Jednostavno, zar ne? Evo nekih bezvremenska modna pravila o tome kako se to radi.

1. Zaboravite ogroman, vrištala logotipa

U redu, to bi moglo biti dobro za ego vijoriti torbu sa gigantom logom brenda, ali je ovo zaista potrebno? Logo minimalizam je ono što će učiniti odjeću izgledaju najbolje. Pravi stil i klase nije u logo, to je u materijalima koji se koriste u dizajnu i boji. Dakle, osim ako ne želite izgledati kao hodanje oglas, zaboravi na brend razmetanje.

load...

2. Crna i ljubičasta

Za svakodnevno stil, izaberite odjeću čija je glavna boja je ili kombinacija crne i bijele, kaki ili neki drugi "dosadniji" boje. To će učiniti da izgledate stilski i kada dodate jarkih boja komad, kao što su marama, pojas ili torbu, da ne spominjemo cipele, dobit ćete dobar kontrast.

3. Bright i živo

Odjeća obično odražavaju naše raspoloženje, pa ako se osećate puni energije i jednostavno znati da haljinu si kupio sa crvena, narančasta i žuta kvadrata izgleda sjajno na tebe, ne ustručavajte se da nositi na posao. Osim, naravno, morate poštovati stroga pravila oblačenja. Dakle, jedan od dobrih modnih pravila koja slijede je jednostavan: ne budi strah od svijetle boje!

load...

4. Mind Vrijeme

Htjeli mi to ili ne, naš izbor odjeće treba da odgovara na vrijeme. Možda zaista želite da idem na posao u toj plavoj suknjici i kratku kožnu jaknu na dan decembra, ali verovatno ćete se smrznuti, ako živite u mjestu sa četiri godišnja doba. Osim toga, postoje dobri i loši načini da se ističe u gomili. Nošenje proljeće odjeća zimi nije među dobre načine.

5. Ne preteruj

Osim ako imate savršenu figuru, izbjegavajte nošenje mnogo odjevnih predmeta u različite, ali jednako svijetle boje. A jarkih boja haljina je potpuno u redu, ali farmerice, košulja, jakna i pojas sve u različitim svijetle nijanse nije. Izbor navy plava, crna ili siva kao glavni boja će se tanak te. Plus idu lijepo sa svijetlim bojama.

6. Izjava komad

Ne zaboravite ono što smo rekli o naglašavajući vaše najbolje osobine? Fokusirajte se na samo jedan i privukli pažnju na to s uređaja ili dizajn vašeg outfit. Ako volite svoje noge, pokazuju ih uz uske kratku suknju, ali ne prekratko, jer to ne bi bio izjavu, ali krik. Ako imate divan par grudi, nacrtati oči da ih sa posebnim ogrlicu.

7. Pojas ili ne pojas?

To zavisi figuru. Iako pojasevi su uglavnom u stilu, u slučaju da ste širi u sredini, bolje ne nosim, bez obzira na to koliko je obećavajuće izgledaju. Kakav pojas će učiniti je privukli pažnju na svoj slab zonu i da će vjerojatno učiniti ako se osjećate neugodno. Šta više, to će učiniti ako se osjećate svoj slab zonu stalno i da će dodati do nelagodnosti.

8. Malu crnu haljinu

To ne moraju biti crne ili malo, ako vam se ne sviđa ova vrsta haljine, ali vi morate imati jedan outfit za svečane prilike u kojima znate da izgledaju jednostavno nevjerojatan. Ovo bi mogla biti teče haljinu ili Backless haljinu. Ni ikada izlazi iz mode, a ako formalni prilikom se predstavlja, nećete imati nervni slom u stanju da odluče šta će nositi i ne mogu priuštiti šoping sesiju last-minute u high street.

9. Baci petama

Visoke pete štikle su nesumnjivo atraktivna, ali oni nisu baš svakodnevni stil cipele. Za početak, hulahopke su pritisak na noge. Da biste nastavili, riskirate traume ako ste u žurbi, bez obzira na to koliko dobro možete hodati na visokim petama. Za uobičajeni dan, odlučite se za stanove ili niskim potpeticama, umjesto, i zadržavamo štiklu štikle i pumpe za večernji izlazak.

10. Čarapama ili bare?

Iako je jasno da sandale ne idu sa čarapama, osim da si hrabar i kombiniranjem visokim potpeticama sandale sa čarapama svijetle boje, što je sasvim u redu, neke dame nose čarape s otvorenim prstima cipele. Ovo nije neraskidiva modna pravila, ali razmišljam o tome: ne da izgleda samo za nijansu smiješno?

11. Improvizuj

Nikada uzeti u obzir bilo koji način pravilo kao što je navedeno u kamenu. Nemojte se bojati eksperimentirati sa kombinacijama boja, tekstura i uzoraka. Zapravo, postoji samo jedno pravilo trebalo bi da obratite pažnju: ne nosite nešto samo zato što je u modi, nositi jer to izgleda dobro na vas.

Koje su vaše omiljene modna pravila?

load...