Vrste stilova

50s stil vodič: šta je bilo moderno u pedesetih?

50s stil vodič: šta je bilo moderno u pedesetih?

Nakon svega strah i tragediju koja Drugog svjetskog rata je doveo, 1950-ih su bili deset godina da bi ljudi mogli konačno opustiti malo i uživati ​​neke slobode da su se borili. 50-ih je nova era prosperiteta i konzumerizma to je značilo da je iko mogao priuštiti da bude moderan. To je ujedno bila i deset godina da je mladih iz cijelog svijeta zaista napravio svoj trag na modnu i kulturu mladih počela da bude pokretačka snaga iza mode, baš kao i filmske zvijezde i bogati i slavni su bili. Hajde da vratimo se na basnoslovan pedesetih i dublje u neke od stilova i izgleda da su svi bijes u 1950.

1. Bilo je eksplozija boja i hrabar obrasce

Nakon godina sumorne, sive i kaki, boje ženske odjeće je iz delikatna i svjetlo, na svijetle i hrabar. Ovo je dijelom zbog moderne tehnike proizvodnje, što je odjeća više lako dostupne, a dijelom i zbog bujne osjećanja vremena. Jewell tonova, kao što su smaragdno zelene i rubin crvene, posebno su česta, kao i Bold cvjetnim uzorcima, polka dots i Gingham provjere.

load...

2. Pudlica suknje

Jednom rock and roll pogodio scene, djevojke htio biti u stanju da dace a to je značilo da su morali imati odjeću koju im je dao slobodu kretanja. To je dovelo do široke ispuštanje suknje koja je završila tik ispod koljena, od kojih su mnogi imali pudlicu grb na dnu, otuda i ime. Oni su obično nose sa podsuknje, zbog čega ih je peder, kada su igrali djevojke.

3. Hlače

Još jedna modna revolucija da je Drugi svjetski rat doveo je da žena nosi hlače. Jednom žene su otkrili slobodu da nose pantalone, kada su radili u fabrikama, oni nisu bili spremni da se predaju da je sloboda samo zato što je rat završio. Ženske pantalone vremena imali zatvarač dole sa strane, da bi prednji stan, a često je imao trake na dno nogu da ih drži od jahanje gore ili skupi.

load...

4. Rukavice

Rukavice su također velika stvar u 1950-ih, a ne samo za čuvanje toplih ruku na hladan dan. U stvari, starije žene bi nositi rukavice i šešir za svaku priliku. Za formalno večer, duge bijele ili crne rukavice, koja je išla do laktova su nosile s naramenica ili kratkih rukava haljina. Kraće rukavice su nosili za više casual prilike i za kada je vrijeme bilo toplije.

5. Shirtwaist haljini

U shirtwaist haljina postao vrlo popularan u 1950-ih. To je bilo puno Skirted haljinu s ugrađena pritisnutim vrhu. U shirtwaist haljini postala gotovo uniformu 1950 domaćica. Bilo je lako staviti na, lako se pere, i ugodan za nošenje. To je često nosi sa keceljom preko vrha, tako da bi mogao trajati nekoliko dana bez nje potrebe pranja.

6. Capri hlače

Jedan od velikih uzročne izgled koji je izašao u pedesetih godina bio je tri dužine kvartalu, pripijenom pantalone zove Capri hlače. Oni su uglavnom nosili sa širokim remenom i košulje ušuškana u struku, ular vrhovima ili kosti prsluk. Većina je imala i V rez u rub kako bi se omogućilo lakše kretanje. Ovaj je definitivno pogledati za one dovoljno sretan da imaju uskog struka.

7. Konusni grudnjak

Nose zvezde poput Marilyn Monroe i Jayne Mansfield, konusnih grudnjak sigurno odradila svoj posao za dizanje i odvajanje! Ponekad naziva torpedo grudnjak, konusnih grudnjak imala špicaste, stožasti oblik, čaše koji su dizajnirani za poboljšanje prirodnih bogatstava Žena je, i oni su često nositi ispod pripijenom veste da stvar još očiglednije.

8. Naočale

Naočare prestao da bude dosadan nužnost za one sa slabim vidom i postao modni same po sebi. Novo i uzbudljivo dizajna, kao što su mačke stil oku, postao vrlo popularan, kao i širok spektar jarkih boja okvira.

9. Olovka suknje

Pedesetih godina mode nije bilo sve o slobodi i slobodno teče haljine, pedesetih godina bili su u vrijeme pomenutu jaram suknju, ili suknjici. To su bili suknje koje su pale od struka na čvrsto zategnuti koja je ostavila malo prostora da čak i pravilno hodati. Oni su također ponekad naziva Wiggle haljinu, jer je o svim Žena bi mogao upravljati kada nosi jedan.

10. Coatdress

Je coatdress je bio sličan u dizajnu na shirtdress, ali je sa mnogo teže tkanine. Ove haljine nije imala natrag zatvarač; su zakopčana do kraja, sa prednje strane. Kao što ime sugerira, su izgledali vrlo slično kao križ između kaput i haljinu. Oni su često imali prevelikih tipke i podstavljenim ramenima i, zbog svoje težine, oni su obično nosi u zimu i jesen.

Volite li modu u 50-tih godina?

load...