Vrste stilova

7 načina da budu elegantniji i klasičniji

7 načina da budu elegantniji i klasičniji

Eleganciju i klase čini se biti rezervirano za svijet osoba danas. Sa našim užurban način života, malo onih koji bi stvarno stalo eleganciju, u pogrešnom uvjerenju da eleganciju uzima puno vremena, novca i truda. U stvari, elegancija počinje u vašem umu i stvarno nije toliko skupo kao što se čini. Evo i zašto:

1. Politeness i dobre manire

Biti ljubazan ne košta ništa ali vredi mnogo. Razmisli o tome: kada se osjećate bolje, kada razgovarate sa finim manirima osobi ili brute? To je univerzalno pravilo, zapravo, niko ne voli grubost bolje nego ljubaznost. Naravno, to ne znači lažne učtivosti, uz psovke ključa ispod površine. Lažna nije dobro. Iskren je dobar. Kao dio bude dobro vaspitan, pokušajte da budete pozitivno mišljenje o stvarima koje se dešavaju oko vas i ljude upoznati vas. Ako stvarno morate razgovarati iza nečijih leđa, neka ovaj razgovor biti pohvale, a ne kritike. Glas je također faktor - meke i nivou, ali ne monotona glas - je na nivou, prodoran i grub nije. Praksa.

load...

2. Dobro držanje je zaštitni znak elegancije i klase

Držanje je važno iz perspektive čisto u vezi sa zdravljem, ali to je također znak elegancije i klase. Slouching može biti cool u nekim krugovima, ali elegantan nije. Postolje i sjediti uspravno, ne prelaze vaše noge, osim ako stvarno mora (ali i ne sjediti kao čovjek), i hodati s glavom uzdignuto. Nije previsoka, um, da ne bi trip i pasti u vrlo ne-elegantan način. Pravilno držanje može dodati milosti za sve vaše pokrete, ali to uključuje si bio potpuno svjestan svog tijela. Ta svijest znači da bez obzira na položaj, možete doslovno osjetiti sve dijelove vašeg tijela, od nožnih prstiju do prstiju. Svijest znači kontrola. Kontrola znači elegancije.

Briga 3. Body

Elegancija počinje u umu, ali se širi i na cijelo tijelo u obliku održavanja. Održavanje ne znači nužno i high-end kozmetiku, to samo znači običan, temeljna briga. Za to možete koristiti sve prirodnim sredstvima. Stvarno ne moraju ulagati previše novca, možda osim šminke, to jest, jer kvalitet šminka se isplati. Jedite pravo, vježbe kako bi vaše tijelo u formi i tražim svoje najbolje, i razviti dobre njege kože rutinu. Piling i hidratantna su dvije magične reči da je vrsta ljepote koja je površna počiva na. Bude u redu i svoj dublji ljepotu će sijati kroz.

load...

4. Elegancija i stil u odeći

Elegance ima veze sa prisustvo ili odsustvo stila, a ne prisustvo ili odsustvo oznaku na svoj kaput. Stil ovdje znači pronalaženje odjeće koji zaista učiniti da izgledate najbolje u napora, nenametljiv način. Da bi se to postiglo potrebno je zapamtiti tri stvari. Prvo, ne ugrožavaju veličine. Možda mislite da pantalone koje su samo teensie malo čvrsto oko kukova su u redu, ali oni nisu. Elegance također znači udobnost i čvrsto nije ugodno. Isto važi i za jedan-veličina-prevelike odjeće. Drugo, budite oprezni s bojama. Ništa previše hrabar, bez obzira na neke dizajner ili drugi kaže da je u modi ove sezone. Elegantan i moderan su ponekad međusobno isključuju. Treći i posljednji, bolje je trošiti novac na nekoliko visoko kvalitetnih komada, nego na deset jeftine, niske kvalitete odela.

5. Pravi izbor cipela

Ono što važi i za garderobu, ide dvostruko za cipele. Nikada kupiti cipele koje nisu baš prave veličine. To će utjecati na vaše držanje i već smo razgovarali o tome kako važno držanje je za eleganciju. To je čak i bez spomena bolne posljedice kao što su plikovi i kurje oči. Investirajte u dva para visoke kvalitete, kožne cipele koje će vam trajati deset godina, a ne troše isti novac na deset lažne kože imitacije. Nikada ne izlazi iz kuće bez sija i poliranje cipele, vodeći računa da oni izgledaju vrlo lijepe. Cipele govore tona o vašoj ličnosti. Brinuti o njima i oni će se pobrinuti za vas.

6. Dobar miris

Istina je da je izbor mirisa je toliko enormno veliko da je doslovno nemoguće da se drže samo jedan klamerica miris koji je svoje. Ipak, pokušajte da ne mijenja način na koji miris prečesto. A klamerica miris je dio vas jednako kao i vaše odjeće, obuće, i frizuru. Ako možete ga nositi, ima jedan miris za dan, i jedan za večernje prilike. Biti elegantan način ostavlja dobar utisak, a snaga nosa je neverovatno kada je u pitanju trajnog sjećanja. Mislim Marilyn Monroe i Chanel # 5, to je upravo ono o čemu govorimo.

7. Control

Elegancija dolazi iz kontrole, i to ne samo preko tijela. Ne dozvolite da vam dom bude totalni haos cijelo vrijeme, i ne zatrpavaju vaš radni prostor. Naučiti kontrolirati svoje emocije i nikada izgubiti ga u javnosti. Uspostaviti svoje lične granice i ne dozvoliti ljudima da zadire u njih. Budite ljubazni o tome, naravno. Na kraju, i što je najvažnije, volite sebe, ne previše trudio. Elegantan ljudi po pravilu uvjeren ljudi, a ne mržnja sebe, hronično depresivno jadnici. Postoji mnogo razloga zbog kojih bi trebalo da volite sebe. Sjesti i napraviti popis sada. Zatim počnite bavljenja svojim pravilno držanje.

Da li imaju i druge savjete o tome kako da bude elegantna i sa stilom?

load...