Vrste stilova

Kako hodati u visokim pete kao profesionalac? 10 sigurnih tajni

Kako hodati u visokim pete kao profesionalac? 10 sigurnih tajni

Neki od nas čini se da imaju talenta za hodanje u štiklama, a neki od nas odustao prije mnogo godina, ali učenje kako izgledaju elegantan u štiklama se ne razlikuje od učenja bilo koje druge vještina. Nakon što ste dobili osnove u pravu, to je nešto što možete učiniti bez razmišljanja i to je vještina da nikada neće izgubiti. Dakle, da taj par pete da gotovo nikad nositi iz ormar i početi vježbanje. Evo deset najboljih tajni o tome kako hodati u štiklama graciozno, poput profesionalca.

1. Pobrinite se da vaše cipele uklapaju ispravno

Nikad se ne će ovladati umjetnost hodanja u štiklama ako cipele nisu odgovarajuće veličine. Ako su premali, od vas će se trgnuvši sa bolom, a vi ćete dan završiti s plikovima. Ako su prevelike, stopalo će gurnite oko unutar njih, a vi ćete biti češće posrnuti i zavrnem gležnja. Ne zaboravite da je vaš broj cipela može promijeniti, tako da imaju noge veličine jednom godišnje i ne samo pretpostaviti da znate svoj broj cipela.

2. Walk polako

Još jedan dobar savjet o tome kako hodati u štiklama graciozno je da se polako hodati. Nećete biti u mogućnosti da hoda u štiklama kao brz kao možete u patike, pa ni ne pokušavaju. Štikle će prirodno da vas odvesti kraće korake, tako da neće biti u stanju držati korak istim tempom kao što bi u stanovima bez da izgleda kao da se radi, ali sa malo koracima beba, tako da uspori i polako.

load...

3. Postavite noge dole, peta prvi

Jedan od prvih znakova da ste peta početnici je da glasno clomping zvuči li se ponekad čuje kao neko podmeće svoje cijelu nogu na zemlju u jednom pokretu. Morate postaviti pete prvi dole, a zatim pređite na jedini vašeg stopala. Potrebno je malo prakse da se naviknem, ali nakon što ga savladao, samo će doći prirodno.

4. Ne gledaj dole na svoje noge

Ako ste ikada gledao neko hoda po konopcu, vi ćete primetili da izgledaju ravno na kojoj će, ne dole na svoje noge. Trebalo bi učiniti isto i gledaj kuda idete, a ne na pete. To je ne samo da te zaustavim naleti na svakoga; to će vam dati više staloženosti i bolje ravnoteže.

5. Scratch đonovima novih pete prije nego što ih nose

To može izgledati malo čudno stvar, namjerno struganje se potpuno novi par štikli, ali đonove cipele će se u svakom slučaju izgreban. Kada dobijete novi par štikli kuće, grebite tabanima sa komadom brusnim papirom prije nego što ih nosi. To će vam dati više vuče kada hodate na klizavim površinama, kao što su pločice ili polirane drvene podove.

load...

6. Buy štikle sa čvrstim tabanima

Potražite potpetice koje imaju deblje, čvrst đonovi, posebno ako ste novi u nosi visoke potpetice. Štikle koje imaju vrlo tanki đonovi teže hodati u i čine dna stopala bole brže. Deblji tabanima, ili male platforme, će ublažiti vaše noge i dati vam neke zaštite.

7. Obratite pažnju na dobro držanje

Jedan od ključnih savjeta o tome kako hodati u štiklama graciozno je da razmišlja o svom stavu. Ako ste novi u nosi štikle, a zatim možete naći sebe nagnuvši se malo dok hodate, ali to će učiniti da nestabilna na nogama. Šetnja sa pravim leđa, glavu gore, i držite ruke održana labavo na svoj strane. Ovo će vam dati bolju ravnotežu i pomoći vam da hodaju više prirodno.

8. Pazi na put ispred

Iskusan nosi visoke potpetice će znati da štikle nisu baš napravljen za terenac, tako da će biti na stalnom oprezu za bilo opasnosti pred nama. Pazite na sve koji mogu vam dati problema, kao što su neujednačena asfaltiranje, jaz između podnice, i bilo klizavim površinama. Izbjegavajte ove ako možeš, ili budite posebno oprezni ako ne možeš.

9. Redovne pauze

Štikle može biti teško na nogama, pa napravite pauzu i sjesti, kada dobijete priliku da. Ako ste se za noć, a ti plešu, sjesti svakih dvadeset minuta ili tako i dati svoje noge odmor. Pejsinga sebe, i ograničavanje vremena provodite na nogama, će prestati stopala postaje upale, tako da ćete biti u mogućnosti da traje cijelu noć.

10. Walk to ritam

Trudim se da ne mislim previše o hodanje u štiklama, a vi ćete biti u mogućnosti da hoda s više samopouzdanja i izgledaju mnogo bolje. Staviti malo proljeća u vašem koraku, pokušajte peva jedan od vaših omiljenih melodija na sebe i hodati u korak u ritmu. Šetnja sa ritam i to će se osjećati više kao ples i izgledati puno više graciozan.

Da li imaju i druge savjete o tome kako hodati u štiklama kao profesionalac?

load...