Vrste stilova

Najbolje naočare za sunce za oblik lica: 10 saveta kako odabrati naočare za sunce

Najbolje naočare za sunce za oblik lica: 10 saveta kako odabrati naočare za sunce

Ne možete tek tako luta u prodavnicu i zgrabite prvi par sunčanih naočala koje možete pronaći. Sunčane naočale su dio svog cjelokupni izgled i moraju biti pažljivo odabrani. Oni moraju biti dobro prilagođen obliku vašeg lica i boju kose, pa pročitajte ovih deset savjeta o tome kako odabrati najbolje sunčane naočale za vas.

1. Kako odrediti svoj oblik lica?

Naš prvi savjet o tome kako da izaberu sunčane naočale koje su savršene za lice je da znate svoj oblik lica. Pogledajte u ogledalo i podignete kosu i mjerilo, gdje je tanji lice i gdje je širi, a to će vam omogućiti da odaberete svoj oblik lica iz okrugli, kvadratni, srce, ovalni ili u obliku dijamanta.

2. Opće pravilo za izbor naočare okvire

Još jedan savjet o o tome kako se odlučio sunčane naočale: kao opće pravilo, kada ste odredili oblik vašeg lica, treba da kupujete naočare koje su suprotne u stanju da taj vašeg lica. Za zaobljeni lice, trebalo bi kupiti pravokutni okviri, na primjer.

load...

3. Sunčane naočale za lijepe djevojke sa okruglim oblikom lica

Za više zaobljenim licem, sunčane naočale sa uglovima poput pravokutnika ili kvadrata će raditi najbolje. Oštre uglove naočare će pomoći da se izbalansiraju funkcijama i dodajte definicija u lice.

4. Sunčane naočale za prekrasna dame s licem kvadratnog oblika

Ako imate jak, kvadratna funkcija, a zatim pokušajte sunčane naočale sa okruglim ili ovalnim okvirima. Krive iz okvira će omekšati uglovima vašeg lica. Imate izbor malih zaobljenim sunčane naočale ili prevelike krug čaše sedamdesetih; kako će izgledati jednako dobro na tebi.

5. Sunčane naočale za neverovatan žene s licem u obliku srca

Ako imate klasičan lice u obliku srca, a zatim lice sužava na vilice. Uravnotežiti funkcije između čela i vilicu linije, odabrati sunčane naočale s okvirima koji su teže na dnu, nego vrhu i to će stvoriti više širinu u donjem dijelu lica.

load...

6. Sunčane naočale za lijepe djevojke s licem ovalnog

Za prilično simetrično, ili ovalnog oblika lica, skoro svi okvir oblika će izgledati sjajno; samo budite oprezni izbora sunčanih naočala koje su preuska za lice, trebalo bi biti najmanje širok kao najširi tačku na licu.

7. Sunčane naočale za sretan dame sa lica u obliku dijamanta

Kao oblika lica oval, ako imate više od jednog lica u obliku dijamanta, onda imate sreće, jer će većina stil čaše izgledaju dobro na tebi. Odaberite okvire koji nisu bilo šire, od vaše jagodice i pokušajte čaše sa zaobljenim okvire; oni rade dobro sa licem u obliku dijamanta.

8. Kako odabrati najbolji boja okvira?

Kada ste suzio oblik okvira, to je vremena za razmišljanje o boji okvira. Najjednostavniji način da odaberete savršenu boju je izabrati okvire koji su od boja koje dopunjuju boju očiju, prema točka boja. Nema tvrdih i brzo pravila boja, međutim, također je potrebno uzeti u obzir boje kože, boja vaše odjeće i, naravno, sliku koju želite da prikaže.

9. Ne zaboravite na zaštitu od sunca

Ne zaboravite da sunčane naočale nisu samo modni dodaci; oni su također tu da zaštitite oči. Kao i razmišljao o tome kako će izgledati, kupiti kvalitetne sunčane naočale koje će štititi vaše oči od UV zraka sunca. Koža oko očiju je delikatna previše, tako dobru zaštitu od sunčanih naočala pomoći će spriječiti oštećenje očiju i preranog starenja kože kao dobro.

10. Kupi anti-glare sunčanih naočala

Kada kupujete sunčane naočale, trebalo bi naći objektivima koji su polarizirani. Polarizirane leće smanjuju odsjaj od vode, snijega i stakla, i ove vrste sunčane naočale su neophodni, ako će se vozi na suncu.

Da li imate neke druge savjete o tome kako odabrati sunčane naočale? Slobodno podijelite svoje preporuke i savjete u komentar ispod teksta.

load...