Vrste stilova

Top 10 italijanskih modnih kuća

Top 10 italijanskih modnih kuća

Talijanski modni dizajneri već dugo divili u svom stilu, a mnogi od najvećih i najpoznatijih modnih kuća su talijanski. Italija je i dalje jedna od glavnih čvorišta modnog svijeta i italijanske modne kuće su nam donosi jedinstven i sjajan dizajn za mnogo godina. Postoje, zapravo, previše italijanske modne kuće na listu ovdje, ali ovdje je prvih deset najuticajnijih italijanskih modnih kuća.

1. Versace

Versace je osnovao Gianni Versace 1978. Versace postala međunarodno priznata kada Elizabeth Hurley nosila "To Dress" na premijeru Četiri vjenčanja i Funeral 1994. Brend je ponovo napravio vijest, kada je Jennifer Lopez je nosio zeleni Versace svile šifon u Grammy nagrade u 2000. Versace je sada poznato ime i su dobro poznati po slavi žensko tijelo, a ne krije to.

2. Fendi

Fendi je izvorno krzna i kože radnju u Rimu. Osnovao ga je Edoardo i Adele Fendi u 1925. I tada postalo je poznate modne kuće. Danas, Fendi i dalje proizvodi od kože i krzna, ali i dizajn mirisa naočale, pribor i satovi i oni imaju gotovo 200 trgovina diljem svijeta.

load...

3. Biagiotti

Osnivač The House of Biagiotti, sada je jedan od najvećih modnih kuća u Italiji, bio Laura Biagiotti. Prvobitno je trebalo da bude arheolog, ali kada je počela da pomogne u poslu porodice krojački, ona se zaljubio u modi umjesto. Kao i kompletan asortiman odjeće i modnih dodataka, Laura Biagiotti mirisa, kao što su Aqua di Roma, su bestseleri diljem svijeta.

4. Valentino

U 1960-ih, Valentino Clemente Ludovico Garavani je bio neprikosnoveni kralj mode. Njegov interes u modi započeo u vrlo mladoj dobi kada je još bio u osnovnoj školi. Uz pomoć svoje majke i oca, on je vodila svoj interes i otišao na studije svoju strast u Parizu. Valentino se povukao 2007. Godine, ali je modna kuća koja je stvorio, Valentino SpA, i dalje ide jaka.

5. Prada

Prada, koja je osnovana od strane Mario Prada i njegov brat Martino 1913. Godine, počeo je kao dućan kože u Milanu. Zanimljivo, Mario Prada nije vjerovao da žene treba da rade u poslu, ali je svoju kćer, Luisa Prada, a kasnije i njegova unuka, Miuccia Prada, koji je vodio poslovne sljedeće Mario Prada smrti u 1952. To je bila Prade originalnost kroz godinama koje ga čini jednim od najutjecajnijih svjetskih modnih kuća.

load...

6. Dolce & Gabbana

Dizajneri Stefano Gabbana i Domenico Dolce udružili snage 1985. Godine da se formira italijanske modne kuće Dolce & Gabbana. U početku, kada su dva dizajnera prvi počeli da radimo zajedno, poslali su odvojene račune za honorarni posao koji su uradili. Zajednički brend Dolce & Gabbana je izmišljen samo kada im knjigovođa rekao da bi bilo lakše da učine račune ako su radili zajedno pod jednim imenom. D & G je danas jedna od najuspješnijih italijanskih modnih kuća u postojanje.

7. Armani

Giorgio Armani je jedan od istinskih legendi talijanskog dizajna i Armani Brand je jedan od najbrže rastućih u svijetu. Giorgio Armani je formirao kompaniju u 1975. I, u 1980-ih, to je bio njegov dizajn za Hollywood slavne koji ga je pogon na svjetsku slavu. Armani je ostao na vrhu u igri još od i bio je jedan od prvih modnih dizajnera da se udalji od koristi previše tanke modele kako bi se prikazao svojim kolekcijama.

8. Gucci

Kuća Gucci je osnovana u Firenci u 1921 modni dizajner Guccio Gucci. Brend je počeo kao manji koža prodavnicu i rashod kada Gucci okrenuo ruku na kožne torbe i dizajniranje odjeće. Gucci je sada najprodavaniji talijanski brand, djeluje 278 vlastite kuće, a ostvaruje godišnji promet od gotovo 5 milijardi $.

9. Max Mara

Max Mara je modna kuća koja je formirana Achille Maramotti u 1951. Maramotti je bio jedan od prvih ljudi koji su shvatili da moderne tehnike proizvodnje mogao isporučiti ready-to-wear dizajner odjeće za širu javnost. Kompanija je i dalje u privatnom vlasništvu obitelji Maramotti i sada ima preko 2.000 prodavnica, širom svijeta.

10. Etro

Još jedan od velikih italijanske modne kuće koja je ostala porodični biznis je Etro, koji je pronašao Gerolamo "Gimmo" Etro u 1968. Poznat po njihovu upotrebu Paisley uzorak, Etro sada ima domet je muški i ženske odjeće i oni takođe nude pribor i mirisima. Tokom godina, Etro je također postao poznat po svojim jedinstvenim konceptualni predstava, od kojih je jedan imao svoje goste jahanje na parne lokomotive kroz Milan dok modeli prišao i niz vagona.

Koje su vaše omiljene italijanske modne kuće?

load...