Zanimljivo

10 cool Googleovih trikova i saveta koji će promijeniti način na koji koristite internet

10 cool Googleovih trikova i saveta koji će promijeniti način na koji koristite internet

Google više nije samo kralj tražilice. U 2017. Godini, to je nesumnjivi King of the Internet - kao i mnogo, mnogo više, uključujući i autonomne automobile. Svi širom svijeta koristi svaki dan, od decu studentima, mladi odrasli starima, hipsteri za profesionalce - pa čak i svoj omiljeni poznatih ličnosti.

Mi se oslanjamo na Google da nam pomogne sprovedu istraživanje, saznati najnovije sportske rezultate, udio dokumenata i datoteka, organizirati svoj kalendar - i još mnogo toga.

Ali, da li ste se ikada upitali da li vi stvarno dovoljno izlaska iz Google-u? Zar je moguće da ste mogli dobiti čak i više od toga? Yus! Google je prepun hrpe skrivenih vrata koja će savijati svoj um nakon što ih otkrijete. Bez daljeg odlaganja, ovdje je 10 Google trikovi i savjete koji će promijeniti način na koji koristite Internet.

load...

Google može se koristiti kao Timer

U 2017. Godini, puno nas pokušavaju pronaći načine da postanu više produktivni. Jedan od najboljih izuma za to u posljednje vrijeme su produktivnost aplikacija. Ove aplikacije omogućuju vam da se vaše igre nudeći cool značajke - kao što su tajmera da vam pomoći da vidite koliko možete obaviti u određenom vremenskom periodu.

Ali, jeste li znali da Google zapravo dolazi sa svojim timer? Umjesto da preuzimanjem aplikacija i rade svoj put kroz kompleks sučelje, možete umjesto toga samo upišite "set vremena za 60 minuta" u Google i vaš tajmer će biti postavljena! Onda sve što trebate učiniti je početi raditi i vidjeti koliko možete obaviti.

Saznajte kada je praznik

Nije siguran kada Uskrs pada u ovoj godini? Pitate se kada je Dan zaljubljenih i prestravljen da OMG Upravo sam to propustio ni čudo da je plakao kao beba Jučer !! ??

load...

Pa, Google možete pronaći datum da svaki praznik padne na.

Jednostavno dodirnite u svoj odmor u Google (kao što je Božić u slučaju da ste zaista izgubio razum) i vidjeti ono što dolazi gore.

Na taj način, vi nikada nećete propustiti odmor.

Nažalost, ne, ne možete ukucati ime tvoje mame i očekivati ​​njen rođendan da dođe gore. Ona nije slavan.

Osim ako si Angelina Jolie. U tom slučaju, Hi Angelina!

Možete pronaći Stvari Koristeći Nepotpune Fraze

Ikada dobio lirska u glavi, ali ne znaju cijele riječi? Što je još gore, ne znam ni ime pjesme? Ali ti LOVE pjesmu? Možda imaš nešto poput "jutros probudio i ja pivo."

Zvuči čudno, zar ne? Vi stvarno želite da znate šta linija je pjesma iz ali ne znate pjesmu - ili bilo koji drugi tekstovi.

Moglo bi se provesti ostatak svog života u depresiji, ili ste mogli upišite u nepotpune izraz u Google i nadati se najboljem.

OR, možete koristiti zvjezdicu da popuni nedostaju riječi.

Na primjer, ako upišete u "probudio jutros i ** sebe * pivo" Google automatski shvati da imaš tri nedostaje riječi. Kao takva, postoji daleko veće šanse da će se vratiti rezultat koji želite.

Pametan !!!

Saznajte kada je Film izlazi

Čini se da se topli film izlazi sve vrijeme u ovom trenutku. Ako nije Star Wars je Batman vs Superman. A ako to nije tako, to je najnovija Will Smith film (ili je to samo ja koji misli Will Smith je i dalje relevantan?).

Ako zaista želite saznati kada novi film izlazi ali glup web stranice su previše zainteresovani da budu tamne i zastrašujuće, a ne samo kad mi je dao datum izlaska, možete jednostavno upišite u Google ključnu riječ kao što je "Star Wars oslobađanje datum "i tražilice će vas spojiti.

Provjeriti na letu

Su svoje najmilije leti u danas? Možda vaš partner je upravo skinut na poslovni put i ne možete se smiriti dok ne sleti sigurno.

Radije nego da grize nokte satima dok se tekst ili nazovite, možete upisati broj leta u Google i to će vam reći svoj status. Strava.

Možete čak saznati kompletan raspored For Your Fav TV Shows

Moram priznati da volim televiziju. Plakala sam kada Frasier završila, kao i skoro umro kada Prijatelji konačno završena. Da, ja sam jedan od onih ljudi.

Ali ono što mi ide na fitilj više od svega je to što je tako teško saznati kompletan raspored od mojih omiljenih TV emisija.

Naravno, TV Guide izlistat će ono što je u ovoj sedmici - ali želim da dobro znaju u unaprijed šta mogu očekivati.

Ako ste poput mene i želite da biste dobili niske dole na TV raspored, tako da možete pravilno planirati svoj život za narednih nekoliko mjeseci bez slom, možete jednostavno dodirnite u nešto kao "teorija velikog praska epizode" i Google će biti na usluzi.

Hunt Down Related Sites

Ako Google vratio rezultate na temu iz posebno strašan web stranicu, možda bi trebalo da se vrati više rezultata za slične stranice. Ako je tako, sve što trebate učiniti je da uđe u srodnim: <websitename> i voila! Svi ste poredani. Ovaj trik omogućava vam da odvoji žito od kukolja.

Brzo Pretvori dolara Bilo valuta

Mnogo više od nas rade online u 2017., a mi uglavnom sve se plaća u dolarima. Ako ste novi u online igre i želite znati koliko ste upravo plaćeni, možete upisati u "dolar funti (ili bez obzira na valutu)" u Google i da će biti prikazan uredno konverter valuta. Bingo!

Ili si misliti "wow! ovo je više nego što sam mislio! "ili" Prokletstvo! Potreban mi je novi posao! "

Možete koristiti Google otkrivanje novih Pjesme

Kažu da ništa ne dolazi blizu Spotify kada je u pitanju otkrivanje novih bendova bendova i umjetnika 2017. - ali oni su jednostavno u pravu.

Umjesto preuzimanja Spotify i rade svoj put kroz ne-baš-user-friendly sučelje, samo da otkrijete neke nove pesme, možete umjesto da benda znate nekoliko hitova, upišite svoje ime a zatim "pjesme" u Google ( na primjer, pjesme Justin Timberlake) i Google će navesti hrpe i hrpe njihovih pjesama.

Onda sve što trebate učiniti je otvoriti novu karticu i učitati svaku pjesmu uzastopno na YouTube. Možda ćete otkriti skriveni dragulj.

Find Out The Time

Pomislili biste da u 2017. Ne bismo morali da se oslanjaju na tražilicu za put. Ne kada imamo mobilne telefone, televizije i vlastitim računara. Zar ne?

Ali mislim da je broj puta vaš telefon nije pri ruci i vrijeme vašeg računala je odjednom nestala iz ludo. Hej, to se dešava! Ako je tako, jednostavno upišite "koliko je sati" u Google i vaš život će biti sačuvana.

Dok ne shvatite da ste kasno za razgovor za posao.

load...