Zanimljivo

10 interesantnih činjenica o Marilyn Monrou o kojoj verovatno niste znali

10 interesantnih činjenica o Marilyn Monrou o kojoj verovatno niste znali

Rođen Noma Jeane Mortenson Jedan 1. Juna 19269, filmska zvijezda i simbol krajnjeg ljepote, Marilyn Monroe, započela je svoju karijeru kao model, prije nego što krenete na filmsku karijeru 1946. Imala je nekoliko manjih uloga, uključujući nastupa u 'Sve o Evi "i" Asphalt Jungle '1950. Godine, koji je dobio pažnju koju joj je bilo potrebno da je pokrene na glavnim ulogama u "ne trude da kucam 1952. Godine" i "Niagara" u 1953. Svoj čuveni' glupa plavuša 'persona je koristi za veliki učinak u brojnim filmovima sve do svoje prerane smrti od predoziranja barbiturata 1962. Glupa plavuša Zakon je ipak, upravo to - gluma. Marylyn Monroe je, zapravo, izuzetno inteligentan, imala je IQ 168, a glumica mrzila glupa plavuša sliku da je razvijen. To je samo prva od stvari koje možda niste znali Marylyn Monroe, pa pročitajte na saznati više od deset iznenađujuće činjenice o arhetipski glupa plavuša pedesetih godina:

1. Nije poput dijamanata

Iako je bio poznat po s pjesmom 'Diamonds Are a Girl najbolji prijatelj', ona nije bila ljubitelj skupih nakita. Sva njena nakita zapravo kostim nakit uz jedini izuzetak od niza bisera i dijamantski prsten dao joj je Joe DiMaggio, njen drugi muž.

2. Imala je problem dlaka na licu

Marylyn Monroe je imala prilično težak fuzz bradu na njoj brada, ali je odbila da biste ga uklonili. Ispostavilo se da je vrlo koristan u svoju glumačku karijeru kao to je značilo da je filmskim studijima nije morao posegnuti za bilo kakve specijalne efekte da se taj mekani sjaj joj je lice koje je bilo u modi tada.

load...

3. Imala je mucanje

Monroe je imala mucanje sve do kraja svog detinjstva i u tinejdžerka, ali je nestao, kasnije u životu. Vratio kasnije u životu tokom snimanja njenog konačnog filma, 'Nešto Got to Give ", zbog stresa je bila pod u to vrijeme.

4. Njene haljine su milionski

Svoj čuveni haljine su sada vrijedi bogatstvo. Koža čvrsto haljinu koju je nosila kada je pjevali hretan rođendan pjesmu John F. Kennedy prodat za više od milion dolara u 1999. I njen bijeloj haljini iz filma "Sedam godina vjernosti", prodat za neverovatnih 4,6 miliona u 2017. Godine.

5. Ona je Ella Fitzgerald zvezdu

U početku, Ella Fitzgerald nije mogao dobiti rezervaciju u Hollywood noćnom klubu, Mocambo, jer je bila crna. Marylyn Monroe zakoračio u pomoć i rekao vlasnik noćnog kluba klub koji, ako je dobio žuti karton Ella Fitzgerald da igraju tamo, onda Monroe biti na stolu u prvom redu svake noći za gledanje. Monroe bila je dobra, kao i njen riječ i Ella Fitzgerald je katapultiran u centru pažnje.

load...

6. Nikada nije osvojio Oskara

Uprkos svim priznanje koje je dobila za nju djeluje sposobnosti, Marylyn Monroe nikada nije primio Akademije za nominaciju. Ona je, međutim osvojiti Zlatni globus za ulogu šećera Kane u 'Neki to vole vruće ".

7. Ima samo $ 50 za nju obnažene fotografije

Marylyn Monroe bila je posvećena samo pedeset dolara za poznati obnažene fotografije koje su se pojavile u Playboy. Oni su snimljena je 1949. Godine fotograf Tom Kelley i trebalo je da se koristi u kalendaru. Hugh Hefner kupio fotografijama godina kasnije za $ 500 i koristi ih u inauguralnom pitanje magazina Playboy, a on je otišao na da milione dolara iz fotografije.

8. Cvijeće na grobu za 20 godina

Pre smrti, Monroe je njen suprug, Joe DiMaggio, obećavam da će ostaviti cvijeće na njen grob svake sedmice, ako je umrla. Stalno je to obećanje za dvadeset godina i pola tuceta ruža je isporučeno joj kripte. Tri puta sedmicno.

9. Ona je imala plastičnu operaciju

To su se nedavno pojavile da Marilyn Monroe imala plastičnu operaciju. Medicinsku dokumentaciju, koji su prodati na aukciji za $ 25.600, pokazuju da je uradila rad na bradu i možda na nosu.

10. Ona nije imala sretno djetinjstvo

Kao dijete, Marylyn Monroe majka Gladys, bio institucionalizirane i onda Norma Jeane, živio sirotište i imao jedanaest različitih skupova hranitelja.

Da li znate neke zanimljive činjenice o Marilyn Monroe?

Slobodno podijelite svoje mišljenje u komentarima ispod.

load...