Zanimljivo

10 iznenađujuće koristi od ljubakanja o kojima nikada niste znali

10 iznenađujuće koristi od ljubakanja o kojima nikada niste znali

Ne mislim da treba ići u detalje o tome kako je super ljubljenje je. Znaš kako nevjerojatan je, a znamo koliko je neverovatno je. I zato što je tako super, da volimo poljubiti.

Ali, jeste li znali da ljubljenje dolazi s puno zdravstvenih prednosti previše? Kao i intimnosti i ljubavi, ljube sa svojim partnerom ima čitav niz izvanrednih prednosti koje verovatno niste ni znali. Tako da čitanje naših 10 iznenađujuće prednosti ljubljenja nikada o znao, prije nego grabbing čekanje svog partnera i rekao mu da napućiš za više ćete zdraviji.

1. Ljubljenje bolove

Svi mrzimo bol. Bol je sranje.

Ali ljube? Da, svi volimo ljubiti! Ljubljenje je nevjerojatan.

Velika stvar je da, zbog toga što ljube tisak adrenalin u tijelu, ona zapravo može ublažiti bol osećate. Na primjer, ako imate glavobolju, dug poljubac sa svojim čovjek zaista može pomoći da se uguši bol. Dakle, umjesto da se obratite lekaru, zaključajte usne sa svojim partnerom, umjesto.

load...

2. Ljubljenje može sprečiti Cavities

Šupljina može biti izuzetno odbojno kada smo ljubili nekoga ko ima usta puna njih. Ew. Ali, jeste li znali da ljubljenje zapravo može spriječiti razvoj karijesa? Iako ljubljenje može proći na neke zaista gadan klica - kao što je gripa - to prolazi na gomile pljuvačke koja pomaže da se oslobodi bakterija. Dakle, ako ste zaboravili danas za čišćenje zube, pitajte čovjek da ti dam poljubac.

3. Ljubljenje Potiče Togetherness

"Poljubac zatvara dvije duše na trenutak u vremenu," - Levende Waters.

Prednosti ljubljenja ide dalje od samo zadovoljstvo. Ljubljenje je nevjerojatan kada je u pitanju jačanje naših odnosa. Parovi koji ostaju zajedno duže, imaju tendenciju da se češće ljube. Ako vi i vaš partner prolaze kroz teška vremena, ne možemo zamisliti savršeniji protuotrov od dijele još nekoliko trenutaka jedni na druge usne. Neverovatno je kako zajedno ljubim da ti napravim oboje osjećaju.

load...

4. Kissing Makes You Happy

Feeling blue? Onda napućiš! Ništa nas čini srećnijim nego trenutak intimnosti sa čovekom mi blago, i dug poljubac oslobađa dovoljno endorfina (sretan hormona) da nas drži srećan za ostatak dana. Samo peckanje niz kičmu da se osjećate kad ljubi je često dovoljno da se osjećate sretniji, a ako ste imali težak dan na poslu, počastite se poljubac da podigne raspoloženje.

5. Ljubljenje Pojačava Your Self-Esteem

Još jedna od predivnih prednosti ljubljenja je da ljubljenje može učiniti ako se osjećate super samopouzdanja. Zaista, dobro jutro poljubac sa voljenom osobom je dovoljno da se osjećate atraktivnim i asertivni za ostatak dana. Svako ko probudi poljubac u jutro je primoran da idem na posao sa 'get-go' stav koji vidi ih obavljaju bolje. Na kraju krajeva, ako se osjećate traži najzgodniji na svijetu (tvoj tip!), Možete osjećati kao da možete uzeti na svijetu. Se osjećate ugodno s kim si, i vaš nivo samopoštovanja proći kroz krov.

6. Ljubljenje smanjuje stres

Kao što je već spomenuto, ljubljenje može učiniti ako se osjećate sretniji. A kada se osjećate sretni, osećate manje pod stresom. Na taj način, ljubljenje pomaže u smanjenju stresa. Yay za matematičke odbitaka!

Istraživanja su zaista pokazala da kad se ljubimo, imamo veći nivo oksitocina u našem organizmu. U slučaju da ne znate šta oksitocina je (ko radi?), To je kemikalija koja nam pomaže da se opustite. Dakle, ako imate kakav dan koji čini želite da suza glavu vašeg partnera off, možete oboje smirite dole Naboravanje ispred vatre. Ćete biti manje pod stresom, i govore jedni druge volite jedan drugog će također pomoći da se smanji stres ni vremena.

7. Ljubljenje Poboljšava vaš imuni sistem

Sljedeći jedan od velikih zdravstvenih koristi ljubljenja je što jača vaš imunitet. Naš imuni sistemi su tako od izuzetne važnosti za naše ukupno zdravlje; oni pomažu našem organizmu da se bori protiv virusa i bolesti, a bez jak imuni sistem, mi smo skloniji obolijevanja s većom učestalošću. Ljubljenje zapravo može ojačati naš imunološki sistem prolazi na klice od usta do tvoje. Ovo zvuči jako bruto, ali to klice pomoći vaš imuni sistem očvrsne gore.

8. Kissing Can Get Your Face oblika

Brine da vaši mišići lica nisu baš toliko zategnut kao što bih ih biti? Onda napućiš! Istraživanja su pokazala da energično make-out sesije pomogli pri oblikovanju naše vilice i vrata, jer kada se ljubimo radimo naše mišiće lica. Velika stvar je da, za razliku od običnih treningu, mi čak i ne osjećati iscrpljeno! Umjesto toga, mi se kao da smo mogli nastaviti ljubiti zauvijek.

Dakle, da biste dobili oblikovani vilica poput Angeline Jolie, češće poljubim čovjek!

9. Kissing Burns kalorija

U redu, ljubljenja ne gori toliko kalorija kao trčanje na pokretnoj traci radi, ali se može uništiti do 6 kalorija u jednom minutu. Sviđa nam se kako to zvuči, a mi smo sigurni da ja. Dakle, ako se osjećate kao da ste imali malo previše vina prethodne noći, slaviti ljubeći prva stvar u jutro! Svi oni vino izazvane kalorija će nestati ni vremena.

10. Kissing Can Make You Look Younger

Još jedna od predivnih zdravstvene prednosti ljubljenja je da se može učiniti da izgledaju mlađe. Ovo je zapravo okupljanje mnogih koje smo već govorili. Vidite, kada ste spali kalorija, možete završiti gledajući mlađi. Isto tako, ako imate jak i zdrav imunološki sistem, vaše tijelo može se bori protiv potencijalno iscrpljujuće bolesti koje mogu učiniti da starimo brže.

I kada te poljubim, radite mišiće lica, što znači da si zatezanje se tvoje lice. Korist je u tome da ti warding off bilo gadno linija i bora, držeći lice zategnut i oblika. Na taj način, vi ćete izgledati mlađe, a zauzvrat ćete se osjećati sretnije.

Tako da mislim da je ključ za ostanak mladih, zdrav i sretan je ljubeći češće. Da li život savjet stvarno biti bolje od toga?

Da li znate druge zdravstvene prednosti ljubljenja?

load...