Zanimljivo

10 iznenađujućih činjenica o ružičastom ružičaru koje će vam oduševiti

10 iznenađujućih činjenica o ružičastom ružičaru koje će vam oduševiti

Za mnoge od nas, ruž za usne je uistinu sveti gral kozmetičkih proizvoda. To može u rasponu od hrabre i grafički na klasično lijepa, i danas nebo je granica kada je u pitanju boja. Mi mislimo da je karmin je kao znak uzvika lica - to je uzbudljivo, uvjeren, i čini točku! Međutim, ruž za usne je teško moderan izum, i to je ukopane u našoj društvenoj istoriji datiraju skroz nazad u mesopotamske društvu. Royals, glumaca, pa čak i legendarni David Bowie su potresle ruž za usne, jer je postojala ogledala (a možda čak i ranije). Ono što ne voli?

Stari Rimljani koriste karmin da dokažu da su cool

Dobro, možda 'cool'nije bio kolokvijalni izraz u tim danima, ali i žene i muškarci u starom Rimu se koristi ruž kao pokazatelj društvenog statusa. Ako ste nosili crvene, narančasta, ili crni ruž za usne, ti si la crème de la crème rimskog društva i verovatno je pozvan na sve dobre strane. Alternativno, u antičkoj Grčkoj crveni ruž je bio zaštitni znak prostitutka. Zakoni čak naredio da prostitutke ne može ići van bez karmina na; u off šansa da bi mogli prevariti druge da misle da su samo normalni, svakodnevni građana. Yeesh.

Kraljica Elizabeta ima svoj potpis hlad

U redu, tako da ne samo da Lizzie ima čopor korgi miljenika, mnoštvo prekrasnih kraljevskih dragulja, i znate, božansko pravo da vlada, ona također ima svoj ruž boje. Girls je to shvatio. Njeno kraljevsko visočanstvo je odlučio da za nju krunisanja 1952. Godine (da, samo smo gledali The Crown na Netflix) joj je potrebno svoje cool crvena nijansa koja bi dobro raditi s njom outfit i tonus kože, pa je naručio ruž za usne koji je pod nazivom "The Balmoral "nakon što je jedan od njenih palata. Zavist (i divljenje) je stvaran.

load...

Karmin je otporna na recesiju

Karmin vidio mnoge od nas kroz nedavne globalne recesije u 2007. Godini - 8 kom, ali izgleda da ruž za usne je povećanje moral dame (i muškarci) tokom recesije u istoriji. Prema istraživanjima uradio Harvard, prodaja ruža za usne zapravo podići tokom perioda ekonomske depresije. Tokom Velike depresije 1920-ih, prodaje karmin porasla za 25%. Studije pokazuju da žene mogu kupiti ruž kao način privlačenja finansijski sigurnu mate u vreme ekonomske nestabilnosti. Mislimo da dame mogu samo žele pristupačan način da se shopping navala... Ali ko zna?

Ruž za usne je dokazano da privuče ljude

Pa, na neki način! The University of Manchester sproveo studiju, koja je zaključila da će ljudi gledati na ženu nosi crveni ruž za 5,1 sekundi duže nego žena golim usnama (i žena nosi ružičasti ruž za usne negdje pada u sredini). Mi mislimo da je to do žena da budu kul, zanimljivo, i inteligentan ako zaista žele da budu atraktivni, ali zvuči kao da nosi crveni ruž je odličan način da se učini prvi korak!

Guerlain napravio prvi 'pravi' ruž 1880.

Kultni modna kuća je bila prva kompanija za proizvodnju i tržište ruž za masovnu potrošnju, i oni su stvorili formulu od grejpa, maslaca i voska. Mix zvuči pomalo bruto, ali mi mislimo da ćemo vjerovati Guerlain dovoljno da pokupi cijev u svakom slučaju. Do 1938. (manje od 60 godina kasnije) više od polovine žena u vlasništvu najmanje jedna cijev od ruža za usne - tako da je sigurno reći da Guerlain je na nešto.

load...

Crveni ruž je Liz Taylor stvar

Ne možeš nositi crveni ruž, mi nije žao. To je, u najmanju ruku, u kojoj su urbana legenda. Prema mitu, Elizabeth Taylor zabranio bilo kakve žene nose crveni ruž na njen film setovima - osim nje, naravno. To je prilično velika diva potez, ali ona je u pravu u jednoj stvari - crveni ruž je privlačan, okreću glavu, i stvarno podiže kada je u pitanju izgledaš zanosno.

Prosječna dama troši $ 1.780 na ruž za usne u jednom životu

Da budemo iskreni, to ne zvuči kao puno. Sumnjamo možemo biti na visokom kraju tog prosjeka, s obzirom na naše Sephora VIB Rouge status. Za referencu, $ 1.780 na ruž za usne je poput kupovine 890 pravi kafe u Starbucksu, ili 356 uglavnom-sirup-i-šlag-krem kafe u Starbucksu. Mi mislimo da je dovoljno mali broj da opravda izlazaka i grabi još nekoliko nijansi na Sephora... Se vraćam.

Sir Winston Churchill je to

Tokom Drugog svjetskog rata, britanski premijer Winston Churchill je bio prinuđen da racionira mnoge luksuzne robe, kao što su maslac, voće i čokoladu. On je odlučio da racionira svaki kozmetički proizvod - osim za karmin. Churchill je odlučio da se izbegne karmin sankcije, jer je vjerovao da je povećala moral. Kao rezultat toga, prodaja ruža za usne je nastavio da raste tokom Drugog svjetskog rata, a nakon rata intervjua, žene u Velikoj Britaniji, prisjetio se nosi pin kovrče i crveni ruž na fabričke posao - čak i sa zuba prstima od zalutalih gelera.

Feministkinje nositi crveni ruž

Mi smo vrsta koja je već znao, a vjerovatno mogao rekao da feministkinje su sigurni i jak, i uvjeren jake žene vole da nose crveni ruž. Ali ovdje su pravi detalji: 1912. Godine kada su žene bore za pravo glasa, sifražetkinje Charlotte Perkins Gilman i Elizabeth Cady Stanton nosila crveni ruž kao simbol njihovim nastojanjima za ravnopravnost. Možete odabrati da nose crveni ruž danas, ako se osjećate kao što politička izjava, ili ga nositi samo zato crveni ruž vas čini super!

Žene kupuju ruž na kišnih dana

Istraživanja su pokazala da je prodaja ruža za usne zapravo povećati na dan s lošim vremenskim uslovima, bilo je oblačno, tmurno, ili kišovito. To čini ukupno smisla za nas - volimo kako pop jarko crveni ruž u suprotnosti sa sivo-hued pozadini. Ne samo da se nosi svijetle karmin veliki pick-me-up kad pogledam u ogledalo, ali to je prilično fantastičan način da se poboljša raspoloženje svima oko tebe.

load...