Zanimljivo

10 klasičnih romantičnih filmova koje moraju gledati

10 klasičnih romantičnih filmova koje moraju gledati

Nema boljeg načina da se provede nedelju popodne nego opuštajući ispred velikog romantičnih filmova. Naoružani uz čašu vina u jednoj ruci, i kutiju tkiva u drugoj, možete izgubiti sebe, za jedan sat ili tako, u priči o ljubavi pronađena, izgubljene ljubavi, a onda je, bez sumnje, ljubavi ponovo pronađeno. Oni ne mogu baš prikazuju stvarni život vrlo precizno, ali to nije razlog zašto smo ih gledati. Na kraju krajeva, nema ništa loše u malo eskapizam, zar ne? Ako volite da vas pravo u srce povukla, pročitajte na, a mi ćemo vam reći o deset najboljih romantičnih filmova koje svako treba gledati.

1. Doktor Živago

Morat ćete biti sigurni da imate dovoljno vremena izdvojiti za David Lean epa Doktor Živago, jer je dug više od tri sata. To je vizualno zapanjujući film koji prati propao romansa između pjesnika i bivša supruga ruskog komunističkog revolucionarnog, sve je spremno protiv istorijske pozadini revolucije i rata. A veseo, romantična komedija, to ne, ali to je dobro vrijedi gledanja.

2. Roman Holiday

Roman Holiday je bio klasični romantičnu film koji je zvijezda Audrey Hepburn. Ona igra princeza koja izmiče dužnosti i potresa u američki novinar, igrao Gregory Peck, koji kreće da njegovo ime prevariti princezu i pisanje svoju priču. Kako se priča odvija, novinar se zaljubljuje u princezu i, na kraju.... Mi ćemo ostaviti, samo u slučaju da ne ga još vidjeti.

load...

3. Bonnie and Clyde

Čak i ako nikada ranije gledali film, samo znate da ne može završiti dobro, ali Bonnie i Clyde je toliko romantičan film kao što je to zločin i akciju jedan. To je divna priča, bez obzira na nesretan kraj, djevojke koja sanja o bekstvu njen dosadan život, zadovoljavanje bad boy koji ju je uklanja iz svega toga.

4. Moulin Rouge 

Nisu svi klasične romantične filmove su napravljene u zlatno doba Hollywooda. 2001. Potez, Moulin Rouge, je savremeni ljubavna priča sa stilom sve svoje. A mash up Bollywood i brodvejskog mjuzikla, a sve uz podršku sa soundtrack moderne pop klasika, Moulin Rouge je priča o siromašnog pisca i kurtizana. To je divna film koji će definitivno si posegnu za maramice na kraju!

5. Oficir i džentlmen

Ko može zaboraviti Richard Gere u svojoj beloj uniformi i Joe Cockers "se ovde We Belong" svira u pozadini? Teško je vjerovati da je ovo klasični romantičnu film koji mnogi kažu ponovno pokrenuo žanr je stara više od 20 godina. Oficir i džentlmen ne može biti najsuptilniji film ikada snimljen, ali je "i dalje velika romantična klasika.

load...

6. Ghost

Ghost je savršen miks komedije, priča o duhovima, i romantične sentimentalna priča, sve spakovano u jedan vrlo gledljiv film. Postoje neke prilično čudne scene u Ghost, kao što je onaj u kojem duh Sam, kojeg glumi Patrick Swayze, preuzima tijelo Oda Mae, igra Whoopee Goldberg, tako da on može imati jedan posljednji ples s Molly, igra Demi Moore. Bilo koji neobičnost tako, iako je više nego nadoknadio od strane visoko naplaćuje keramike scene!

7. West Side Story

Da, to je kamp i vrlo zastarjela, ali to preuzme Romeo i Julija ima jedan od najupečatljivijih romantičnih pjesama, "negdje", ikad napisana. To je vrijedno postavljanje s nekim od više smiješno scene, poput bandi pretvorio u ples rutinu, samo da čuju neke od predivnu muziku i gledati srce Rending priča o dvoje ljubavnika sa različitih strana ulice.

8. Casablanca

Sada govorimo klasik! To može biti 70 godina, ali Casablanca, u kojem glumi Humphrey Bogart i Ingrid Bergman, će doći do vas svaki put kada ga gledam. Postoji toliko nezaboravan linije iz ovog filma o tome da je teško za piće čovjek tešku odluku između žene koju voli i radi pravu stvar. Tko nije čuo za "" Poljubi me. Poljubi me kao da je to zadnji put ", ili" Od svih džina spojevi su, u svim gradovima, u celom svetu, ona uđe u moje ".

9. Brief Encounter

Možda ste mislili da je film poput kratkog susreta i prošlosti svoje prodaje po datumu, ali bi bilo pogrešno. Ispod naizgled ledena, bez emocija likovi Alec, igra Trevor Howard, i Laura, igra Celia Johnson, možete osjetiti nemir koji se osjećaju. A priča o dvoje ljudi u braku zaljubljenosti kada znaju da ne treba, Brief Encounter je kao relevantan danas kao što je bio prije 70 godina.

10. Zgodna žena

Svako ima svoje ideje o tome šta predstavlja filmskog klasika, ali mi ćemo da se u našoj listi predivno zabavan Richard Gere i Julia Roberts filmu Pretty Woman. Sada je naveden kao jedan od najpopularnijih filmova ikad napravljen. Ako ste nikada nije gledao, a mi ne mogu da verujem da neko nije, pobrinite Pretty Woman je na listu klasičnih mora-vidjeti, romantične filmove.

load...