Zanimljivo

10 najboljih svjetskih jezika

10 najboljih svjetskih jezika

Učenje drugi jezik vam omogućuje da komunicirati s ljudima iz druge zemlje, a također izgleda dobro na CV. Ali, nisu svi jezici su tako lako naučiti kao i drugi, a neki su zaista veoma teško. Stupanj težine često ovisi o tome kako usko povezana jezik je na svoju, pa evo gledamo deset od najtežih jezika za naučiti, za engleski maternji jezik:

1. Arapski

Arapski se smatra po mnogima biti najteži jezik za engleski jezik za učenje. Za početak, arapsko pismo izgleda potpuno drugačije od latinicom i veliki broj arapskih slova može imati četiri različita značenja. Pored toga, zvukove koje ćete čuti na arapskom će biti potpuno nepoznati na engleski jezik.

2. Kantonski

Sa pojavom Kine kao svjetska ekonomska sila, učenje kineskog dijalekt postaje sve popularniji. Učenje kantonski ipak, dijalekt koji se govori u Kantonu regijama Kine i Hong Kongu, nije lako za engleski jezik. Alfabet je slikovni, a ne fonetski, tako da svaki od 20.000 plus likova ima drugačije značenje. I, u govornom jeziku, svaka riječ može imati do osam različitih značenja, ovisno o tonu u kojem se govori.

load...

3. Navajo

Navaho jezik je toliko komplicirana da američka vojska ga koristili kao kod tokom Drugog svjetskog rata. Svi gramatičkih pravila u Navajo su suprotno od onoga što su na engleskom jeziku. Jezik je glagol jezik zasnovan i ne postoje ekvivalenti engleskog pridjeva. Da vam dam ideju koliko teško je jezik za učenje, Japanci nikada nije slomiti SAD ratni Navajo kod!

4. Korejski

Korejski alfabet je pod velikim utjecajem kineske abecede i to može biti jednako neprobojna za engleski jezik u. To je ujedno i struktura rečenica u korejski da zbunjuje mnoge govore engleski jezik, jer kada ste opisali postupak, predmet ide prvi.

5. Islandski

Iako Islandski nije najsloženiji jezik na svijetu, to je jedan od najtežih da pokupi. Ona ima svoje složenosti i naručivanje riječi, a neki pravopis je teško za engleski jezik da shvate. Druga stvar koja čini Islanda tako teško naučiti je da postoji samo 330.000 govornika je u svijetu da vas nauči.

load...

6. Poljski

Mnogi jezici koriste slučaj za razlikovanje riječi s istim pravopisa, što znači da je riječ može značiti različite stvari, ovisno o tome gdje se koristi u rečenici. Na engleskom jeziku, na primjer, možete koristiti rečenicu "Kako ti kažeš za nokte u poljskom? ' U poljskom, međutim, imaju sedam slučajeva, što ga čini jednim od najtežih evropskih jezika da nauče napraviti. U stvari, poljski jezik je tako teško naučiti da čak i poljski djeca obično ne ovladaju dok su stari najmanje šesnaest godina.

7. Finski

Finski je još jedan težak evropskog jezika za učenje. Kao prvo, ima petnaest različitih slučajeva imenica, što znači da jedna mala promjena može napraviti riječ znači nešto sasvim drugo. Finski također nema latinski ili njemačkog utjecaja, što čini vokabular veoma razlikuje od engleskog jezika.

8. Norveški

Norveški nije tako teško naučiti, u učionici, kao i druge jezike na našoj listi, ali se čini listu zbog načina na koji je način na koji Norvežani zapravo govori. Native Norveški se govori vrlo neformalno i na mnogo različitih dijalekata, pa čak i kada ste naučili jezik, govoreći to nije tako lako kao što bi pomislio.

9. Estonski

Kao i na drugim jezicima koje smo spomenuli, estonski ima slučaj sistem koji znači da riječi mogu imati različita značenja, ovisno o tome gdje se oni koriste u rečenici. Ono što čini Estonski teško iako je da postoji toliko mnogo izuzetaka na gramatička pravila da jezik ima.

10. German

Njemačkog jezika ima nekoliko različitih dijalekata, tri gramatička roda i mnoge reči su izvedene iz istim putem. Drugi značajna karakteristika njemačkog jezika je da se riječi mogu biti dodan zajedno da bi jedan reči. Jedan od najdužih riječi na njemačkom je "Donaudampfschiffahrtsgesellschaftskapitän '. Da, to je jedna riječ i na engleskom jeziku znači 'kapetan parobroda kompanija Dunav ".

Znate li neke druge jezike koje je teško naučiti?

load...