Zanimljivo

10 najčudnijih i bizarnih namirnica širom svijeta

10 najčudnijih i bizarnih namirnica širom svijeta

Da li mislite da ste avanturističkog duha, kada je riječ o hrani koja ste spremni za jelo? svi uživamo eksperimentisanje i isprobavanje različitih namirnica iz cijelog svijeta, ali neke stvari koje se smatra da su delicija u jednoj zemlji, mogla okrenuti želudac akciju večera u drugoj. Ako ste mislili da je bio avanturistički jesti puževa u Francuskoj, ali nije mogao da dovede sebe pokušati Haggis u Škotskoj, morate pogledati ovih deset bizarne namirnica iz cijelog svijeta koji su zaista vrlo, vrlo čudno.

1. Žive Octopus

Većina ljudi su probali suši i jede sirovu ribu više nije velika stvar, ali kako jesti live sirove hobotnice koja se vrtio na tanjiru? U Južnoj Koreji, oni isecite se uživo beba hobotnice, lagano je sezona, a onda služe ga dok je još se plazi. Očigledno, morate biti oprezni kada se jedu jelo, koji se zove Sannakji, jer su budale od hobotnice mogu zaglaviti na krov usta. Zar to nije jedan od najbizarnijih namirnica?

2. Drkavo sir

Većina nas bi poslao naš sir pravo nazad, ako su služili crva unutra, ali na Sardiniji, kupci će biti uznemireni ako je konobar donio sir koji nije bio živ s crvima. Postoji sardinijski sir zove caso marzum, koja je izrađena od fermentiranih ovčjeg mlijeka, a služi, i jeli, sa živom crvi se plazi oko unutra.

load...

3. Bulls testisa

Jedenje Bull testisa je zapravo prilično uobičajena u goveda poribljavanje zemlji i, ako se sviđa što je prošlo, možete jesti Rocky Mountain Kamenice, kako ih zovu, u dijelovima Kanade. 'Bitova' bika se obično otkaz, ili sotiranom, i služio s umacima i propada. Oni čak imaju godišnji festival testis u Calgary.

4. Fried pauk

Fried pauk je još jedan vrlo bizaran namirnica popularan u Kambodži; pazite šta kupujete od uličnih prodavaca tamo, jer je jedan od njihovih specijaliteta je duboko pržena tarantula. Pauci su prženi u češnjak ulje, tako da vanjskih strana su fini i hrskavi, ali iznutra su još uvijek mekane gnjecav. Oni su, rekao je da je veoma hranljiv. Pržene insekte, svih vrsta, su uobičajena užina u mnogim azijskim zemljama.

5. Birds Nest juha

Kinezi ptice gnijezde juha je tako visoko vrednuje da činiju stvari u jednom restoranu u Hong Kongu moglo koštati koliko i 100 $. Ono što daje juha svojim jedinstvenim okusom, a visoke nutritivne sadržaja, je pljuvačke ptice koji se nalazi u gnijezdu. Ptice gnijezdo juha, sada je postala toliko popularna da su gnijezda se sada masovno proizvedene u Kini.

load...

6. Duck embrija

Balut je jelo koje se mogu naći u Vijetnamu, Kambodži i na Filipinima i jede kao snack. To je oplođena jaja pataka, ili pilića, koji su ostali da se razvije dovoljno dugo, tako da je potpuno formiran embrion unutra. Jaja se zatim kuhano i služio je u svoje školjke kao užinu. Nije iznenađujuće, delikatnost je rekao da probaju nešto kao križ između jaja i piletine.

7. Smelly voće

Tu je voće koje se jede u jugoistočnoj Aziji da miriše tako loše da je zabranjen u hotelima i aerodromima širom svijeta. Plod izgleda normalno izvana, ali kada je otvorio odiše miris koji je podsjećao na trulog mesa, kanalizaciju i Dirty Old čarape.

8. Fried mozak

Zaboravite na hamburger... Kako bi bilo da mozak malo pržene teladi služio u hamburger lepinji? Do kravljeg ludila strah od prije nekoliko godina, tele mozak pljeskavice su redovno funkciju na menijima klubova i barova u St. Louisu, Missouri. U Meksiku, mozak i dalje favorit i oni se obično služe u buritose ili tacos.

9. Otrovna riba

Ovo je vjerojatno jedan od najvažnijih čudan i bizaran hranu iz cijelog svijeta. Priprema otrovne ribe jelo, Fugu, je tako delikatan zadatak, Japanes kuvari koji pripremaju ga moraju proći godine obuke i prošli test. To nije iznenađujuće da oni moraju biti oprezni, jer ako oni naprave grešku, ima dovoljno otrova u riba da bi biti smrtonosan. Fugu je najviše uživa sa vrlo malo otrova i dalje u ribe, jer ti to daje peckanje na usnama i jeziku.

10. Raw krvi juha

Tiet Kan je još jedan vrlo neobičan i bizaran hrane, to je supa jelo koje dolazi iz Vijetnama. Sastojci su prilično ravno naprijed. Sadrži sirove patka krvi i piletina želudce koji se završio prskanje biljaka i kikiriki. Kao da je krv i crijeva sastojaka nije bilo dovoljno loše, onda su u frižideru izmišljotina dok se zgušnjava krv i formira želea.

Prijatno!

load...