Zanimljivo

10 najneugodnijih insekata na svetu

10 najneugodnijih insekata na svetu

Jeste li znali da postoji više od 30 miliona različitih vrsta insekata na planeti, a oni su samo oni koji su do sada je identificirano! Takođe se procenjuje da insekti čine najveći biomase na Zemlji i, u bilo kojem trenutku, ima najmanje 10 triliona insekata zuji i puzeći oko Zemlje. Dakle, to je dovoljno insekata u bug nikome, ali, što je najviše kukci ste bug? Evo liste stavio prvih deset najviše dosadnih insekata. Javite nam u komentarima, ako smo propustili svoj najproblematičnija bug!

1. Mosquitos

Svako ko je ikada kampuju će znati bol se gostili na komarci. Oni su pametni malo budale, jer su ti nabijem kožu prije nego što sisati krvi, tako da ne znam da si je ugrizla dok nekoliko minuta kasnije, kada je vaša koža počinje da nabubri i ugriza svrbi kao lud. Na ozbiljniji komentar, oni šire puno bolesti i komarci su zapravo odgovorni za više ljudskih smrti od bilo koje druge životinje na planeti.

2. Kuća muve

Pošasti piknik i insekata koji drži li budan noću jer zuji oko vaše spavaće sobe; zajednička kuća fly je više napast koje ste možda shvatili. Oni podrigivati ​​i kaka kad slete i to je razlog zašto se šire bolest, tako da o tome malo stvari, sljedeći put jedan zemljišta na piknik sendvič.

load...

3. Wasps

Osa stvarno imati ga u za ljude, pogotovo ako se pije čašu cola u vašem vrtu. Ti samo oko se skrasio za opuštanje popodne na suncu i, odjednom, vi ste ronjenje-bombardovali čitav eskadrilu gadno mala stvorenja. Najgore bit je kad zuje oko glave, ili uhvate u kosi i, ako oni vas ubode, dečko, to boli!

4. Spiders

U redu, tako da pauci zapravo nisu insekata, ali su i dalje jezivi insekte da većina ljudi najviše mrze. Kriju ispod namještaja i onda nestane prema vama kada gledate TV, ili sede u sudopere čekaju da vas iznenadi prva stvar ujutro. Insekata, ili ne, nije nas briga, oni i dalje idu na našoj listi dosadne bube.

5. Fleas

Ako ste vlasnik kućnog ljubimca, onda su šanse da ste upoznati sa buva. Oni samo ljubavi koja se hrani na krvi pasa i mačaka, a zatim ih svojim umiljati kućni ljubimac donosi u zatvorenom prostoru za vas. Zatim su polažu jaja sve oko vašeg doma i imate buha zaraze da se bave. Buve su nerado imaju grickati na ljude previše, a oni su tako teško riješi.

load...

6. Mravi

Mravi su tako mali, nikada ne mislim da su oni mogli stvarno nikoga ljutiti, sve dok, to jest, imate ih napadaju vaš dom u hiljadama. Ako mravi može pronaći nešto vole da jedu u svoj dom; to neće biti dugo prije nego što imate cijeli trupa od njih marširaju u redu da pokupi svoje slobodno obrok. Grizu previše, a kada su se roje, možete dobiti milijune letenja mrava koji su Vam da se svuda.

7. Cockroaches

Žohari su insekata koji se obično nalazi u toplijim klimama i sumnjive brze hrane, ali su svoj put u svoj dom možete pronaći previše. Problem sa bubašvabama je u tome što su toliko otporni, tako da je teško da se oslobodi, a oni su takvi uzgajivači profil. Žohari će ići samo tamo gdje mogu pronaći hranu tako, ako želite izbjeći ih dobiti u vašem domu, drži kuhinje besprekorno čist i stavimo hranu daleko pravilno.

8. Midges

Mušice su malena ujeda insekata da jedva vidi, a to je mjesto gdje su dobili svoje druge ime, "ne-vidjeti-UMS", iz. Jedan sam po sebi ne bi bilo tako loše, ali kada su se roje oko glave i ugristi vas sve više kada mušice dobiti stvarno neugodno. Ovi mali ujeda insekata vole biti u blizini vode i oni će vam, i danju i noću grizu, ako oni dobiti priliku.

9. Krpelji

Krpelja, kao što su pauci, zapravo pripadaju Arachnid porodice i oni su sitne bubice koje su se zakopaju u kožu da se hrani. Krpelji družim na lišće i grane grmlja i onda skočiš na bilo prolazu sisara pričvrstiti u njih i hrane za životinje. Ove male bube nisu samo dosadni; Oni također mogu širiti bolesti poput lajmske bolesti.

10. Bedbugs

Baš kad ste pomislili da je sigurno da se vratim u krevet; bubici su se vratili! mislio ove male, gotovo nevidljive, insekti su da je stvar prošlosti, ali nedavno su pravi povratak u čak najčišće domova. Oni žive u svojim posteljinu i svoj madrac i izlaze noću hraniti na krv. Drži ih na odstojanju promjenom krevet često postava i usisavanje svoj madrac.

load...