Zanimljivo

10 najpopularnijih parfema svih vremena

10 najpopularnijih parfema svih vremena

Iako to je osoba usvojila parfemi koji su Vam da biste dobili najviše publiciteta ovih dana, postoje neke klasične parfemi koji zaista su stajali test vremena. Dobar parfem može biti važan dio outfit i to čak može pomoći da prenese svoju ličnost. Možda, to je ono što je neke od tih dobro poznatih parfema tako bezvremenski. U industriji koja je sada vrijedi više od 30 milijardi $ godišnje, parfem mora biti nešto posebno, zaista, ako se želi ostati popularan za bilo koji vremenski period. Evo deset parfema koje su uradili upravo to; deset od najpopularnijih parfema u povijesti.

1. Calvin Klein, Obsession

Sa svojom prekrasnom mješavina začina i cvjetnih mirisa, Calvin Klein Obsession je bio najprodavaniji parfem otkad je prvi put lansiran sredinom - 1980-ih. Postoji duga lista Calvin Klein parfema koji su postali popularni tokom godina, ali to je opsesija koja je stalno ostala omiljeno kroz generacije.

2. Dior, J'adore

J'adore nije bio prisutan dok su neki od parfema koji ćemo spomenuti ovdje, ali od lansiranja 1999. Godine, postao je jedan od najpoznatijih parfema na tržištu. J'adore je parfem koji vas čini glamurozno svaki put kad ga nosi. Ona ima predivan note đurđevka, magnolije, i tuberoza. J'adore je jedan od onih klasičnih mirisa koji možete biti sigurni će biti oko za mnogo godina još.

load...

3. Yves Saint Laurent, Opium

Sam naziv ovog parfema izazvao kontroverze još 1977. Godine, kada je prvi put predstavljen i Yves Saint Laurent je čak optužen za opraštaju upotrebe droga. Opojan mix parfema sandalovine, šljive i mandarine, međutim, osigurali su, bez obzira na kontroverze oko imena, ona je od tada ostao najprodavaniji parfem.

4. Dior, Diorissimo

Diorissimo je još jedan parfem iz kuće Dior koja je dala svoj trag na industriju parfema. Diorissimo je kreirao parfimer Edmond Roudnitskom u 1950-ih i ona je postala jedna od kultnih mirisa. Parfem ima izrazito svjež, proljeće miris na to i to je u velikoj mjeri zasniva na Lilly doline. Diorissimo je rezultat zajedničkim naporima Roudnitskom i sebe Dior i to je i danas jedan od najpopularnijih parfema da postoji.

5. Nina Ricci L'Air du Temps

L'Air du Temps je kao poznata po svojim prekrasnim bocu, jer je za njegovu svjetlost cvjetni buket i to je ta kombinacija parfema izvrsnosti i stilski pakiranje je zadržao ovaj parfem blizu vrhu liste najprodavanijih parfema za skoro 70 godina. Spominje u Kad jaganjci utihnu kao Clarice Starling omiljeni parfem, L'Air du Temps ima delikatan buket sa naznakama jasmina, gardenija i irisa.

load...

6. Paco Rabanne Lady Million

Iako je Paco Rabanne je Lady Million je relativno novi parfem koji je pokrenut 2008. Godine, brzo je postao kao jedan od najpopularnijih parfema današnjice. Lady Million ima klasičan tona jasmina sambac i cvijet naranče i to je široko dostupan i pristupačan. To je još uvijek rano za Lady Million, u odnosu na neke od parfema na ovoj listi, ali se čini sve da postane jedan od svih vremena klasik parfeme.

7. Thierry Mugler, Alien

Objavljen 2005. Godine, Alien je vrlo jak i prepoznatljiv miris koji vrlo brzo zauzeo svoje mjesto kao broj jedan prodaje parfema te godine. Stranac ima neobičan miris koji je opisan kao amber solarni sporazum sa drvenim napomenu, i jasmin sambac. I dalje popularan danas kao što je bio kada je prvi put objavljen, Alien je parfem koji će vas primijetili i to traje godinama na koži.

8. Guerlain Shalimar

Kuće Guerlain je osnovao Pierre-François Pascal Guerlain 1828., a on je bio službeni parfimerka kraljici Viktoriji i Napoleona. Shalimar je prvi put lansiran 1921. Godine, a zatim ponovo ponovo pokrenut u 1925.The parfem inspiriran je ljubavna priča princa Shahjahan i Mumtaz Mahal, istu ljubav koji je inspirisao zgradi Taj Mahal. Notama bergamota, iris i vanilija, Shalimar je parfem koji će vas vratiti u vrijeme da doba glamura i elegancije svaki put kad ga nosi.

9. Jean Patou, Joy

Nastao kao protuotrov za pomrčinu koja je uslijedila 1929. Wall Street Crash, Joy je lagan i veseo miris koji je dizajniran da stavi osmijeh na licima ljudi. U 2000. Godini, Joy je proglašen za parfem stoljeća i, bez obzira na svoje visoke cijene, to je i dalje jedan od najpopularnijih parfema danas. Prema Jean Patou, postoje 10.600 jasmina cvijeća i 336 ruže u svakom 30ml bocu Joy.

10. Chanel No. 5

Verovatno nećete biti iznenađeni saznanjem da najpopularniji parfem svih vremena je bezvremenski Chanel No. 5. Napravio Ernest Beaux i odabrane lično Coco Channel u 1921. Godine, mošusni miris Chanel No. 5 je postao prepoznatljiv kroz svijet. U početku, samo 100 boca parfema su nastala kao poklon za Coco Channel omiljena kupaca. Danas, naravno, to je jedan od najprodavanijih parfema u svijetu. U slučaju da ste se ikada zapitali zašto se zove broj 5, to je jednostavno zato što je to bio broj na uzorku bocu koja je uručen Coco Channel testirati i pet joj je sretan broj.

load...