Zanimljivo

10 najreća hrana na svetu

10 najreća hrana na svetu

Ne zaboravite, kada si bio klinac i prvi "otkrio" cikle? vjerojatno si mislio da ćeš otkrili tajnu da niko drugi nije znao ništa o!

Ili kako o vremenu ste prvi put jeo suši i osjetio vrlo poseban, kao da jede suši bilo nešto divlje i potpuno tamo?

Stvar je u tome da je većina hrane koju jedemo nisu retkost na sve. Naša ishrana se sastoji od popularnih namirnica koje su u velikoj mjeri jeftin.

Ali postoje rijetki hranu tamo, a ako ste u potrazi za domaćina Svjetski Coolest Dinner Party sastavljen od najrjeđih Foods Ever koja je koštala meni malo bogatstvo, hajde da vas sve clued-up na 10 najrjeđih svjetskih hranu.

load...

Šafran

Velike su šanse da ste već čuli za Saffron. Ovaj indijski začin je izuzetno skupo, a kad god se koristi u hrani za dodavanje okusa i teksture, ona se koristi VRLO štedljivo. U osnovi, ako koristite previše, riskirate troši sav novac vam (n) ikada imao.

Šafran je stvarno rijedak jer je teško za berbu. Samo da se proizvede jedan usamljeni kilograma stvari zahtijeva do neverovatnih 75.000 šafran cvijeća - u suštini, veličine fudbalskog terena. A cijena jednog kilograma Saffron? $ 5,000.

Kobe Beef

Odrezak ljubitelje može imati glavu Kobe govedine, ali nema garancije da ćete ga probati. Kobe govedina se proizvodi u Japanu, te je rijedak zbog količine vremena i brigu koju treba staviti u krava koje se proizvode. U osnovi, ova stoka bi trebalo nadzirati i kontrolisati izbliza sve svoje živote. Ne možete propustiti trenutak, ako želite proizvesti dobro, osušeni Kobe govedina.

load...

Da vam dam ideju iznosa tendera ljubavi i brige imate da se posvete svojim kravama kako bi ekstra Kobe govedina, poljoprivrednici morati da ih hrane samo najboljih trava na raspolaganju prije nego što ih svakodnevno masaže.

U međuvremenu, supruga farmera je grumping u kuhinji, jer ona se ne daje za masažu!

Almas Kavijar

Kavijar je poznat jer je "bogati" jelo koje samo bogati gornje klase mogu priuštiti. Kavijar je zapravo više elegantan izraz za ribe jaja, i to je zapravo prilično teško proizvesti.

Iako kavijar nije sve to samo po sebi rijetki po recimo, Almas Kavijar je najrjeđa od svih njih i je poznat po tome što je "zlatni standard" riba jaja. Nabavljena iz Beluga Sturgeon riba, što je u osnovi vrsta riba koja se koristi za rame uz rame sa dinosaurusima, možete torbu sebe pola kile stvari za samo 15.500 $. Pogodbe.

Cherimoya

Cherimoya je plod vinove tražim da se nalazi u masivu Anda koji se nalazi između južnoameričkih naroda Čileu i Argentini. Jedan od najrjeđih voća na kontinentu, ima sladak okus i emituje mirisna miris koji podsjeća na parfem. To je definitivno elegantan!

Iako je super rijetke, sadrži brojne esencijalne minerale, antioksidanse i vitamine koji koristi naše zdravlje, uklanjanje toksina iz organizma.

Čudo voća

Čuda su rijetki, tako da ne bi imalo smisla za čudo voća se masovno proizvoditi. Ova mala, crvena boja voća nalazi se u zapadnoj Africi, gdje je sreće lokalnih stanovnika doći do iskoristite svoje slatkog ukusa.

Ali čudo plod je više nego samo lijepo lice, pri čemu je utvrđeno da vrati apetit oboljelih od raka. Ona također ima nekoliko nadimaka previše, uključujući i slatko bobica i čudesan bobica. Mislimo da treba da ga zovu Downright Awesome Berry i završi s tim.

Noni Juice

Noni sok je toliko rijetko da to košta $ 38 po litri, što je mnogo više nego što bi morao da izdvoje za bocu soka od naranče ili kartona mlijeka. Supermodel Miranda Kerr sigurno ne smeta prskanje se na stvari, iako, kako ona tvrdi da Noni sok je jedan od njenih ljepota tajne. I ne samo to, ali ona je pio stvari od kada je bio tinejdžer.

Dok, znate, ostatak nas morao da se zadovolji za jeftine cola.

Polena

Polena kao super hrana je tako rijetko da definitivno neće naći u lokalnom supermarketu. Ako ste se raspitivali o njegovu dostupnost kod vašeg lokalnog zeleno-trgovina živežnim namirnicama, ti bi vjerojatno biti rečeno da se vrati u zemlju i jesti nekoliko paradajz umjesto. Na kraju krajeva, koji jede polena ?!

Pa, Kinezi u stvari. Kinezi su gorging na polena vekovima, znajući da je stvar je prepun vitamina, proteina i antioksidanata.

Ako ti okolo za to, budite oprezni koji kupujete. Vi ne želite završiti s osa otrov greškom!

Camu Camu

Tako dobro nazvali su ga dva puta, ove bobice iz Perua i Brazila su prepuni 30 puta više vitamina C nego prosječnog naranče. Camu Camu je bogata kalijumom, kalcijumom i gvožđem. Loša vijest je da je to prokleto rijetko i da ćeš vjerojatno morati letjeti u amazonskoj prašumi da nabaviti za sebe. Reci im da je poslao tebe.

Ptičje gnijezdo Soup

Ako su neke od vaših omiljenih juha uključuju paradajz juha, mrkve i korijandera i čorbe, ti si vjerojatno nikada smatrati prije nego što ptičje gnijezdo juha Pokušajte.

Gnezdo juha može biti izuzetno rijetke, ali Kinezi vole i odnose se na to kao "Caviar Istoka."

I, da, to je sastavljen od gnijezda ptice. Ako ne možete svariti ideju jedenja gnijezdo ptice koja je dekonstruirati i pretvorena u supu, dati mu vrtlog.

Ako, međutim, ideja izrade stada beskućnika ptica samo tako da možete imati večeru ne sedi dobro s tobom, drži juha od rajčice.

Italijanski White Alba tartufa

Tartufi mogu biti stvarno skupo, uglavnom zato što nisu lako njegovati. Italijanski Bela Alba tartuf je ispred svih, a može se po cijeni od do nevjerovatnih $ 160.000. Wowzers!

load...