Zanimljivo

10 najskupljih parfema na svetu

10 najskupljih parfema na svetu

Parfemi i mirisi su koristili vekovima i muškarci i žene, a većina nas bi pomislio ništa spritzing na malo miris prije nego što odemo na noć. Neki parfema, kao što svi znamo su skuplji od drugih i, općenito, možete definitivno reći koja je razlika između jeftin miris i skuplji jedan. Kako se osjećate, ali, ako je vaš miris je vas koštati $ 12,721.89 uncu, jer to je ono što je jedan od najekskluzivnijih svjetskih parfema bi se trošak te vratiti u 2017. Evo liste deset najekskluzivnijih parfema u svijetu koje imaju oči zalijevanje cijene.

1. Baccarat Les Larmes Sacrees de Tebe

Ovaj parfem, koji je dizajniran Christine Nagel, ima opojan miris tamjana, smirne, geranija, jasmina, i amber, između ostalog. Ime prevodi kao "Sacred Suze Tebe", a njegova cijena je bio opojan $ 6.800 dolara za uncu. Kao i kod svih ovih ekskluzivnih parfema, to nije samo miris da ste dobili za svoj novac, ali i dobiti izvrsnu bočicu parfema kao dobro. U ovom slučaju, boca je ručni rad Baccarat umjetnika.

2. Clive Christian broj 1

Nije bilo pošteđen u bocu koja je sadržavala Clive Christian No.1 ni trošak. Miris koji je po cijeni od $ 2.150 po unci došao u kristalnu bočicu koja je imala dijamanti postaviti u vrat. Muška verzija istog mirisa je bio jedan od najskupljih na svijetu parfema za muškarce.

load...

3. Chanel N ° 5 Parfum Grand Extrait

Kada Coco Chanel prvi dizajnirao njen parfem, htela je da dođe do miris koji niko neće moći da kopirate tako, uz pomoć dizajnera parfema Ernesta Beaux, ona koristi neke od najskupljih sastojaka je mogla naći u to vrijeme stvoriti Chanel N ° 5. Chanel N ° 5 Parfum Grand Extrait, koji košta $ 4,200 za 30 unci bočici, je najekskluzivnijih i čista verzija kultnog mirisa koje možete kupiti.

4. Jean Patou radost Baccarat Pure Limited

Postoje samo pedeset boca Jean Patou radost Baccarat Pure parfem proizvodi svake godine, tako da su sigurni ekskluzivnosti ako možete dobiti vaše ruke na jedan. Parfem košta $ 1.800 po unci, a svaki gram, tamo se kaže da je miris od 1.000 jasmina cvijeća i 336 ruže.

5. Hermes '24 Faubourg Extrait

Hermes '24 Faubourg Extrait je dizajnirao Maurice Roucel i Bernard Bourjois i nazvan je po adresu flagship store kompanije u Parizu. Bilo je prodao u limitirano izdanje parfema, koja je imala cijenu od $ 1.500 po unci samo 1000 boca, a to je u vrlo ekskluzivnom St. Louis kristalno boce. Tu je i nešto više pristupačne verziju, koja je još uvijek na raspolaganju danas.

load...

6. Caron je Poivre

Caron je Poivre nastala je 1954. Godine Michel Morsetti, a kaže se da ima opasne, vatreni miris. Je došao u Baccarat bočici sa kristalom i bijelog zlata okovratnik i zatražio cijeni od $ 1.000 po unci.

7. Clive Christian Imperial Majesty

Ovaj luksuzni Parfem je kreirao parfimer Roja Dove i da je napravljen od korijena perunike, ružino ulje, talijanski cimet i jasmin. Cijena od Clive Christian Imperial Majesty radi se na nešto manje od $ 13.000 za uncu, a bocu da dolazi u, koji je napravljen od 18-karatnog zlata umetak sa dijamantom, toliko nezgodno da to jedna od tri boce lome prilikom proizvodnog procesa.

8. JAR munja

JAR munja je dizajniran Joel A. Rosenthal, koji je gdje je "JAR" dolazi, a miris je rekao, u oglašavanju, da se podsjeća na miris u vazduhu, samo nakon što je udario grom. Od $ 765 po unci mirisa je orijentalni, cvjetni miris i kao tonovima zrele kruške i jabuke.

9. Annick Goutal je Eau d'Hadrien

Cijena od Annick Goutal je Eau d'Hadrienis je relativno skroman u našu kolekciju ekskluzivnih parfema, na nešto manje od $ 450 po unci, a ovaj miris je dizajniran da se koristi od strane i žena. Tužno je da je inspirisan Annick Goutal ljubavi Italije i Toskana pejzaž. Miris je opisan kao u mediteranskom suncu zrelog agruma i čempresa drva.

10. DKNY Golden Delicious Million Dollar Fragrance boca

U 2017. Godini, DKNY predstavio svoje milion dolara bočicu parfema. Bočicu je od belog i žutog zlata je ukrašena sa skoro tri hiljade dragog kamenja. Parfem unutar dragulj obrasle boca je DKNY zlatni delišes, koje možete kupiti online za oko 50 $. To jest, ako ne popravi jeftino bocu da dolazi u.

load...