Zanimljivo

10 neverovatnih prednosti huggina i zašto bi se trebao zagrijavati češće

10 neverovatnih prednosti huggina i zašto bi se trebao zagrijavati češće

Zagrljaj je fantastično. To razveseli, to vas čini volim i to je potpuno "ne-prijeteći ', čist i prekrasan način na koji možemo napraviti fizičku vezu sa drugom osobom. Neki stručnjaci kažu da su ljudska bića treba zagrlio svaki dan, tako da gdje god da ste danas, dati nekome zagrljaj i širenje neke sreće! Evo deset dobrih razloga zašto bismo trebali svi biti grle više:

1. Zagrljaj je kao kratka čarolija meditacije

Zagrljaj nam omogućava da pobjegne, samo na kratko, od svih naprezanja i deformacija dana i fokusirati se na ovdje i sada. To je baš kao i kratak period meditacije i to vam daje trenutak da se koncentriraju na svoje srce i na osjećaje.

2. Grljenje povećava naše samopoštovanje

Još jedna od velikih prednosti grljenja je u tome što povećava vaše samopouzdanje. Fizički kontakt s drugim ljudskim bićem pokazuje da su voljeni i zbrinuti. Pravo iz djetinjstva, zagrljaj čini stvari bolje i to nam pomaže da se veže s drugim ljudima.

load...

3. Zagrljaji izbalansirati nervnog sistema

Grli stvoriti fizički odgovor na vaše tijelo previše. Grljenje mijenja svoj galvanska reakcija kože, što ukazuje da je zagrljaj donosi svoj nervni sistem u više uravnotežen stanje.

4. Grljenje zaista bolje stvari

Oni zagrljaji da je vaša mama dao, kad je okrznuo koleno, zaista bi bol nestati. Kada te zagrlim, vaše tijelo oslobađa oksitocin, što smanjuje svoj nivo bol.

5. Maženje može povećati vaš imuni sistem

Ima mnogo toga da se kaže za ovaj oksitocin stvari koje se otpušta kada te zagrlim. Takođe povećava hormona u vašem tijelu koje će vam pomoći u borbi protiv infekcija i bolesti, pa još jedan od dobrih prednosti grljenja je da će zagrljaj dati svoj imuni sistem pojačanje.

load...

6. Zagrljaj može smanjiti socijalne anksioznosti

Zagrljaj će vam dati više povjerenja i pomoći da se osećate kao kod kuće u nezgodnu situaciju. Ako odete u sobu i znate samo jedna osoba tamo, ako vam ta osoba daje zagrljaj, to će učiniti ako se osjećate više dobrodošao u čitavoj grupi.

7. Maženje može smanjiti stres

Još jedan od nevjerovatan prednosti grljenja je da se može smanjiti nivo stresa. Kada dođete kući, nakon što je loš dan, a zatim i mazimo zaista može oduzeti neke od stresa. To je ponovo naš stari prijatelj oksitocin. To je osjećati dobro hormon koji će pokupiti vaše raspoloženje i da se osjećate sigurno i udobno, sada kada ste kod kuće.

8. Grljenje može biti dobra za srce

Zagrljaj nije samo topla, ona je srce smirivanje kao dobro. Studija Univerziteta pokazalo je da ljudi koji redovno zagrlila svoje partnere, imala je više stabilan i miran rad srca.

9. Maženje nam pomaže da se veže s drugim ljudima

To će doći kao nikakvo iznenađenje da maženje vas dovodi bliže nekome, ali razlog za to je da oksitocin oslobađa se mazimo je dizajniran kako bi majka približi na bebu. Ovo efikasnije radi o ženama, što je razlog zašto djevojke da maziti jedni druge više nego muškarci.

10. Možete maziti na miru!

To nije samo fizički kontakt s drugim ljudskim bićima koja uzrokuje oksitocina da bude oslobođen; to će biti pušten na slobodu, ako mazim ljubimca. Takođe možete kreirati isti učinak trljanjem vašu kožu i to je razlog zašto trljanje lakta, kada ste sjurio se prema golu protiv nečega, pomoći će da se bol nestati.

Da li volite cuddles? Koje druge koristi od grljenja želiš da dodate na našoj listi?

Ostati sretan i zagrliti svoje najmilije često!

load...