Zanimljivo

10 neverovatnih prednosti i koristi za cvet vode narandže

10 neverovatnih prednosti i koristi za cvet vode narandže

Jasno, parfimisani, cvijet narandže voda, je zapravo nusproizvod procesa destilacije koji stvara eterično ulje, od gorko-cvijet naranče. Cvijet voda se koristi stoljećima u kulinarstvu i kao proizvod ljepote; je posebno omiljen od strane francuskog plemstva, uključujući i Marie-Antoinette. Danas je široko dostupna i ovdje su samo deset upotrebe i koristi cvijeta naranče vode:

1. Koristite ga kao toner kože

Orange Blossom voda je odlična za kožu i je tako nježan da je čest sastojak u proizvodima za bebe u Francuskoj. Koristite ga zamijeniti uobičajeni tonera, ali budite sigurni da kupi čista, prirodna destilacije vode.

2. Kreirajte umirujuće, opuštajuće narandže voda za kupanje

Ako mix 3 - 5 šoljica toplog mleka sa pola šolje Orange Blossom vode i nekoliko kašika meda i dodajte mješavinu za kupanje, od vas će dobiti umirujuće i mirisna kupka koja će učiniti čuda za vašu kožu.

load...

3. Napravite tradicionalni ruku osvježivač

Na Bliskom istoku, gosti su tradicionalno dočekali sa posudom cvetova narandže vode, da čiste svoje ruke. Možete koristiti istu ideju za veliki mirisa sredstvom za pranje ruku za svoje goste nakon večere, a posebno ako ste služili finger food.

4. Koristite ga kao osveživač

Umesto da punjenje vaš dom s mirisom umjetni bor iz komercijalnih osveživač, zašto ne ispunite ga s prirodnim mirisom na jugu Francuske? Pour jedan ili nekoliko žličica cvijeta naranče vode u posudu kipuće vode i pustite da delikatan naranče parfem ispuniti vaš dom.

5. Koristite ga u svoje spavaće sobe koji će vam pomoći spavati

Kao i miris svježe, cvijeta naranče voda je također poznat po svojim umirujućim i utješno efekt. Posuti malo na posteljina i miris će vam pomoći da lagano utone u san. To može obojiti neke tkanine ipak, pa probajte malo na uglu list prvo da budemo sigurni.

load...

6. Dodajte ga u vodu kao piće

Znaš da moraš piti vodu za svoje zdravlje, ali ako vam dosadi obične vode, pokušajte dodajući ½ kašičice cvijeta naranče vode u čašu hladne vode i uživajte u suptilno okusom i blago zaslađenog osvježavajuće piće.

7. Koristite u salatu

Cvijeta naranče voda se često koristi u salatu. Pokušajte da radite svoje sa 2 kašike maslinovog ulja, kašiku sok od limete ili sirće i ½ kašičice cvijeta narandže vode i malo bibera i soli. To je divan način da se obuče zelenu salatu.

8. Koristite ga za izmirenje sa želucem

Na Bliskom istoku, cvijeta naranče voda se daje djeci za liječenje u želucu, vjetar i probavne smetnje. Biti upozoreni ipak, uzeti uredan, okus je stečena jedan!

9. Koristite ga u svoj pegla na paru

Dodajte samo kap ili dva u vodu u pegla na paru i to će ostaviti svu odeću sa dugotrajnim cvetova miris a.

10. Pomoću sa pustinjama

Cvijeta naranče voda je naširoko koristi za delikatno pustinja okus i miris. Posebno je dobro, kada se koristi u čokoladi umacima i čokoladnih slastica, ali ga koristim vrlo štedljivo. Više od pola kašičice će biti previše.

Znate li neke druge prednosti i koristi za narandže vode?

load...