Zanimljivo

10 neverovatnih upotreba narandžaste kore

10 neverovatnih upotreba narandžaste kore

Da li volite naranče? Ja također. Pomorandže su šarene, žive voće koje imaju odličan ukus i spakovati zdrav udarac. Pomorandže može smanjiti rizik od razvoja određenih vrsta raka, spriječiti bolesti bubrega, niži loš kolesterol, povećati zdravlje srca, a mogu i da se dobro brinuti za vid. Oni su super.

Ako ste kao većina ljudi, vjerojatno dokrajčiti svoj narančasti prije odbacivanja kore u kantu. To je normalno, zar ne? To je normalno, ali isto tako znači da nećeš dobiti pametan o svom naranče.

Vidite, korisnost narandžasto se nastavlja čak i nakon što ste jeli to. Njegova kora, daleko od pretvori u ništa više nego komad smeća čim je pao s preslatko voća, zapravo fanatično svestran i obavlja brojne funkcije.

load...

Evo 10 nevjerovatan upotreba narančine kore za uvid:

Orange Peel može zamijeniti sve one Skupo kože kreme

Siguran sam da ti je stalo mnogo o vašem režim za njegu kože koliko znam, i zaista koliko sve žene rade. Kao najveći je naše tijelo i najvidljiviji organ, važno je da smo se dobro brinuti za našu kožu, tako da možemo nastaviti osjećaj i tražim od sebe.

Kao takav, mnogi ne smeta troše mnogo novca na skupe kreme kožu. Radije ne bih, ali znamo da moramo, ako ćemo da se brine o našoj koži.

Međutim, postoji mnogo jeftinija alternativa, i dolazi u obliku narančine kore, koji upija toksine i ulja, ostavljajući Vašu kožu tražim kao svježe i sjajna kao i uvijek.

load...

Čak i da ga koristite kao DIY masku za lice!

Orange Peel Mogu očuvanje Brown Sugar

Smeđi šećer je odličan za dodavanje malo okus na svoj pića. Dodam pola kašičice mojoj čaj sada i onda.

Ali problem sa smeđim šećerom je u tome, jer se često dolazi u ovako velikom paket, može uskoro učvrstiti prije nego ste završili paket. Nije kul.

Da se zaustavi ovo iz događa, dodajte vaš verni kore naranče na paket.

Orange Peel Uklanja dosadnih moljce I Komarci

Pogotovo ako živite u toploj klimi (ili ako je ljeto, gdje si sada), komaraca i moljaca su vjerojatno svakodnevno problem. Od trenutka kada se probudite do trenutka ideš na spavanje, morate da se odbrani od slučajnih od napada letećih insekata, tako da ne ugrizu.

I baš ti znaš o tome kad ugrize!

A ponekad i napadi ne prestaju nakon što se u krevet. Komarci - koji je očigledno nikad spavati! - dalje dolaze čak i ti kasni.

Srećom, narančine kore može pomoći. Sve što trebate učiniti za ovaj hack je stavite piling pored bilo kojeg prozora u kojoj su poznati komaraca i moljaca da uđe i čekati da ih odbiju sa svojim mirisom.

Orange Peels može početi Fires!

Ne, ja ne kažem da te pretvori u piroman koji gori zgrada sa narančine kore. Ali, ako ste ikada na kampiranju a vi nemate drva sa kojom će upaliti vatru, možete spasiti dan.

"Ne boj se, momci. Jer Donio sam moj verni narančine kore! "

I onda možete izvadite vaše narančine kore i izgledaju stvarno super kao što ste ga koristiti dobiti vatru.

Orange Peel Potiče Healthy Hair

Dodaci za vodu sa narančine kore prije odlaska preko noći.

Sutradan primijeniti ga na mane za otklanjanje peruti i potencijalno stimulirati rast kose.

Orange Peel Bori se protiv Shoe Miris

Smrdljive noge užasno, zar ne? Za potrebe ovog članka, hajde da se pretvaramo da nije vas koji ima problema cipela miris. Hajde da se pretvaramo da je tvoj partner.

Tako uznemiren - i zgrožena - jesi li vaš partner užasno cipela miris da si sada spreman da se postroje svoje cipele sa narančine kore. To je malo u krajnjoj nuždi, ali hej - ćete pokušati sve da se otarasi tog mučno miris.

I narančine kore stvarno je efikasan. Sve što trebate učiniti je posuti malo sode bikarbone na koru prije klizanja unutra prekršitelja cipele preko noći. Kore će upiti mirise, tako da ne morate da se!

Orange Peel zapravo može se jede

Možda ste već čuli nekoliko kineski šaputanja da narančine kore može konzumirati. Ali ti ih nikada vjerovao.

Do sada.

Yup, narančine kore je jestiv i probavljiva. Ima zingy ukus, ali ako nađete ideju odvratna, zašto ne učiniti ono što Evropljani i uronite u čokoladi? To je prekrasna poslastica!

Orange Peel Is A Fab Kuća Cleaner

Jeste li znali da čišćenje svakodnevne domaćinstva zapravo prepuni gadan toksina? U stvari, oni su jedna od najgorih prestupnika kada je u pitanju naša izloženost toksinima koje mogu izazvati alergije na erupciju.

Među potencijalno štetne sastojke u sredstva za čišćenje u domaćinstvu su triklosan, ftalata, i Amonijak. Možda niste čuli za neki od njih, ali nijedan od njih su ono što biste mogli nazvati dobro za vas.

Umjesto toga, zašto ne očistite narančine kore, potpuno prirodan proizvod koji je slobodan od štetnih materija?

Sve što trebate učiniti je pomiješati zajedno šačica koru pomorandže sa nekoliko šalica organskog sirćetom. Neka se zamrznuti za oko nedelju dana, prije nego što ga koristite u Vašem domu dati sjaj. Radi poslastica!

Orange Peel može ukloniti mrlja od vode

Mrlje od vode su tako dosadni. Kada su se pojaviti na vašem namještaj, možda ćete biti skloni da misle 'oh da će se uskoro. Na kraju krajeva, to je samo voda, zar ne? '

Ali ne. Oni će ne samo otići. Osim ako ih pribor, oni će ostati zauvijek.

Koristeći narančine kore češe vode mrlje dalje je lako i efikasno. Sve što trebate učiniti je DAB malo kore na mrlje i voila. Je nestao!

Orange Peel čini vaš Garbage Smell Sweet

U redu, smeće raspolaganja miris grozno. Naravno da imaju. Ali dodavanjem octa da ti koru pomorandže pre nego što ih bacanje u kanta za smeće, možete zapravo čine cjelinu bin miris puno slađi.

load...