Zanimljivo

10 priča starih žena koje su stvarno istinite

10 priča starih žena koje su stvarno istinite

Bapske priče su one smiješno savjeti i "znanje", tvoji roditelji i baka i deka se koristi da ti dam kad ste bili mlađi. Prema baka, novac pauci zapravo dajete novac, dok ako vučete čudno lice kad je vjetrovito, vaše lice će zapravo ostati tako FOREVER.

Na prvi pogled, sve to vjerovali. Uostalom, zašto ne bi bio novac pauk donose ti novac? To je sve u ime!

Zatim, kao što je malo stariji i malo racionalnije, shvatili ste da konzumiranje mrkve ne zapravo pomoći da vidite u mraku jer je to glupo. Sada si odrasla osoba, i vjerujete u nauci; i nauka govori da šargarepa promovirati zdrav izgled kože, a smanjuje rizik od raka i preranog starenja.

load...

Ali, u stvari, neke od ovih bapske priče su zapravo istina. Znam, u pravu ?!

Hajde da priča pogledati 10 bapske 'da baka je zapravo u pravu.

Jabuka dnevno drži liječnika daleko

Ovaj me Smejuljim sada da mislim o tome. Moja baka voli me govori da jedu više jabuke, jer je jabuka dnevno drži liječnika daleko. Stvar je u tome, nikada nisam videla jesti bilo jabuke!

load...

Ali se ispostavilo da je stara žena su zapravo bili u pravu u vezi ovoga. Iako jabuka dnevno neće zadržati liječnika daleko zauvijek, to će odgoditi svoj izgled. Jabuke može smanjiti rizik od raka i moždanog udara, a oni su vrlo dobri u deblokade arterija.

Banane Make Boys

"Oh, hoćeš dječak, dušo?" - stara žena mi je jednom rekao u Prosedi tonovima. "Onda jesti sve banane!"

Nadao sam se da će mi dati neku vrstu magije pilule, ali ne; ona mi je rekla da jedem banane.

Ona je, zapravo, u pravu. Istraživanje je utvrdilo da je visoka potrošnja kalija povećava šanse za rađanje dječaka, a banane su bogate u stvari. Banane mogu povećati vaše šanse za što je dječak od 11%.

Chicken Soup Fights Prehlade

Kad sam bio klinac i ja prehlađen, želio sam sve lijekove da joj pomogne da ode. Osjetio sam umor, i pretpostavio sam da mi je potreban novi grla; sigurno moja neće nikada biti isti!

Mama mi je rekla da sve mi je trebalo je pileća juha, jer pileća juha bori prehlade. Stvarno ?!

Zapravo, da. Naučnici nisu nam zašto pileća juha leči prehladu tako lako, rekao je; oni samo znaju da to radi. Moglo bi biti da je to usporava belih krvnih zrnaca, zauzvrat daje vaš imuni sistem mnogo-potreban poticaj.

Hair of the Dog

Ovo bapske priče seže daleko. Ovih dana se koristi za ukazuju na to da, ako imate jako loše mamurluk, trebalo bi da se vrati u alkohol koji je izazvao svoj bol glavu na prvom mjestu. Izgleda da je to jedini način da se ublaže simptomi!

To je kolokvijalni izraz koja seže više od sto godina, a izvorno se odnosi na liječenje od ugriza pasa. Izlečiti sebe, morali ste da postavite dlaka besan pas da ugrize na ujeda!

To nije onda radi, ali to sada rade? Pa, zapravo, to radi! Vraćajući se na piće koji je uzrokovao svojim fizičku i emocionalnu beda zapravo može pomoći da se osjećate bolje.

Koristite Novine očistiti Windows

Kada je moja baka starih novina za čišćenje njoj prozore, mislio sam da je lud.

Ali to nije bapske priče, a zapravo je korisno, vrlo praktičan savjet za čišćenje svoju kuću. Novine imaju vlakna koja su gušća od papirnih ubrusa, što znači da ne samo da može lakše upijaju tekućine, ali to također znači da oni neće raspasti.

Ovca zaspati

Niko ne broji ovce zaspati u 2017., zar ne ?!

Pa, ispostavilo se da su ljudi vjerovatno. To je zato što, tvrde naučnici i bapske, vizualizaciju kao što se ponavljaju zatišja mentalne slike te u pospan zemlju. Osim toga, to može vam odvratiti od stresnih misli da si stao sa spavanjem.

Zvuči mi se da nije bitno da li računati ovaca ili slonove ili lavovi ili jelena i tako dalje. Računati što god želite, počnimo revoluciju!

Sisanje palca Ruins Teeth

Bebe je dozvoljeno da sisati svoje palčeve, ali odrasla dijete ne može jer će oštetiti zube. Dakle, bapske priče otišao.

Ispostavilo se, međutim, da je mama bila u pravu u vezi ovoga. Ako sisao palac kao klinac, mogao si oštetiti zube trajno. Pitanja kao što su loše poravnanje zuba i kašnjenje u razvoju usta su uzrokovane sisanje palca u djetinjstvu.

Masna riba Makes You Clever

Problem sa ovim bapske priče je bila da mi je baka rekla da kad sam bio 7. Tada nisam bio zainteresovan za biti pametan, a ja sigurno nije bio zainteresovan za masnu ribu!

Kao što sam odrastala, priča zaglavila sa mnom: da li masne ribe zapravo ti više inteligentna osoba učiniti? Odgovor je - da, to čini.

Masna riba je bogata omega - 3 masnih kiselina, a to je tih koji poboljšavaju provodljivost između moždanih ćelija. Masna riba je stoga neurona tijelo graditelj koji je zaista hrana za mozak.

Jesti sir prije spavanja vam daje Nightmares

Nikada nisam u životu jeo sir prije spavanja, a ne jer mi je majka rekla da je to vam daje noćne more.

Gledao sam rezultate horor filmova prije spavanja, naravno, ali nikad nije jeo sir! Odbijam!

Yup, kao budala, progutala sam to bapske priče kuka, linija i visak. Međutim, nedavna studija koju je britanski Sir odbor je potvrdio da je to priča može zaista biti istina.

U svojoj studiji, oni prijavili da su gotovo sve njihove 200 anketiranih volontera snimljen čudni snovi nakon konzumiranja sira prije spavanja. Hmm.

Žgaravica u trudnoći znači da ćemo imati Hairy Baby

Niko ne želi dlakava beba, ali ako patite žgaravice u trudnoći ti prilično će imati jedan. Ne možeš ništa učiniti u vezi toga. Izdrži. Hoćemo li dobiti makaze?

To je ono što bi moja baka rekla mi je. Nisam je vjerovao godinama, ali ispostavilo se da je to zapravo istina.

Studija na Johns Hopkins bolnici u Baltimoreu pronašli povezanost između žgaravice i dlakavost, i predložio da bi to moglo biti do trudnoće hormona. Zastrašujuće.

load...