Zanimljivo

10 prirodnih kućnih lijekova za ugrize komaraca

10 prirodnih kućnih lijekova za ugrize komaraca

Uboda komaraca su samo jezive. Čak je i ime komarac je dovoljno za slanje drhtavice dolje mnogo ljudi kralježnice. Samo reci sebi sada. Komarac. To je skoro curdling krv, i njihov nadimak, "Mozzies", još je preteći. To je zapravo trebalo da ih zvuči slađi, i da nas ide, "Ah, dođi ti mali mozzies!", Ali to samo čini da zvuči kao paket od njih su nakon vas!

Nažalost, tokom vruće sezone, komarce dobiti oko sasvim fer malo i mnogi od nas su podložni uzimajući ugrizla. Ovih dana, izgleda da to nije bitno gdje živite, jer su muhe daleko i široko migrirali, tako da više ne morate posjetiti Afriku da je slavnoj mozzie "ljubav ugriz" na nos. Dakle, ako ne možete zaustaviti grebanje jer je komarac je napao svoju kožu, hajde da pogledamo 10 super prirodno kući lekove za uboda komaraca koji će vas umiriti ni vremena.

1. Pokušajte Aloe Vera

Aloe vera napada ugriz komarca na dva načina, što ga čini super svestran i super moćan. Kao i crtanje uboda napolje, biljka aloe-vera koristi svoj dobro poznati anti-upalni svojstva da ublaže svrab. Ako niste sasvim zadovoljni, mogli ste i frižider svoj gel aloe vere, jer će hladno dodatno smanjiti svrbež.

load...

2. Got ugriz komarca? Go Bananas!

Banane su zaista dobri za naše zdravlje, a mnogi od nas vjerojatno jedemo do 7 nedeljno za vitamine koje sadrže. Ali, jeste li znali da banane su moćan način tretiranja komaraca ujeda?

Nisu svi zapravo dogovoreno, ali istraživanja su pokazala da radi svoj mozzie grize sa koru od banane može smanjiti svrab i nježnosti. U isto vrijeme, međutim, banane imaju jak miris i zapravo mogao privući više komaraca.

Dakle, ako vaš ugriza voziš 'banane' (sorry), samo ih natrljajte koru od banane!

3. Ice

Još jedan od jednostavnih, ali efikasno, dom pravna sredstva uboda komaraca je led. Kad god ugrize, bilo da je to komarac ili osa, jedan od uraditi najboljih stvari je šokirati sa malo leda. Bites da idete oko krivine sa svojim svrab, a ponekad i uboda komaraca da nabubri dosta, ali led će zapravo uspava nerve koji su odgovorni za sve to svrab. Oni će također smanjiti bol, a rezultat je više nema svrab i nema više boli. Jej!

load...

4. Pass The Honey

Kao prirodni lek za uboda komaraca, med je nešto dvostruko rub mača. Dolazi sa fab antibiotik, što ga čini pogodnim za sprečavanje svoj zalogaj (e) od infekcije. U isto vrijeme, međutim, med je vrlo slatko, i komaraca gravitiraju slast. O ne! Iz tog razloga, dok je med odgovarajući lijek, to je nešto što treba koristiti s oprezom.

5. Milk & Water

Još jedna od velikih doma lekove za uboda komaraca je mješavina mlijeka i vode. Da biste dobili ovaj lijek na posao, morate miješati mlijeko i voda (jednaka dijela) u maramicu prije nanošenja ga ugriza. Mlijeko i voda lijek radi iznenađujuće dobro, i pruža olakšanje od oteklina, svrbež i upale. Yup, sve tri! Na taj način, to je kao super lijek, a mi ga volimo.

Osim toga, zbog ujeda komaraca češće javljaju kada su velike vrućine, to je napomenuti da je mlijeko i voda je također odlična u ublažavanje opekotina od sunca.

6. Ocat

Verovatno se koriste za natapajući ribu i čips u sirće, ali kao i pružanje malo udarac hranu, ocat je i jedan od fantastične prirodne, domaći pravni lijekovi za ujeda komaraca. Ako imate stvarno loš zalogaj koji se neće zaustaviti svrab, ocat, sa svojim visokim sadržajem kiselina, može spasiti dan.

Ako imate mnogo ugriza da se bave, možete razrijediti nekoliko šoljica sirćeta u kadu, a zatim spustite se tamo, to je također odličan način za suzbijanja dosadnih ujeda komaraca.

7. Mix vode Meso Tenderiser da se stvori Paste

Ovo možda zvuči kao čudan i kompleksan izmišljotina iz srednjeg vijeka, ali da objasnim....

Pa, morate imati na umu da otrovi su bogate proteinima (ali ne na dobar način kao što je tuna), i zbog toga što meso tenderiser sadrži papain, koji je poznato da razbiti proteina, logika da može zaključiti iz toga je da pasta sadrži meso tenderiser će biti u stanju da razbije otrov.

Kacija: Ovaj tretman može biti pogodna za jednokratno korištenje, u slučaju ozbiljnih ugriza, kada nemaš ništa drugo pri ruci. Meso tenderiser ne bi trebalo da se redovno koristi, iako, kao što je to zapravo može razbiti strukturu kože, kao i eventualno dovesti do oštećenja kože.

8. Na čaj

Nažalost, dobri stari čaj nije dovoljno da uguši začarani ugriz komarca, ali vrećica čaja može pružiti savršen protuotrov za oticanje. Verovatno ste već čuli da vrećice čaja vam može pomoći da riješi ispod očiju nadutost, ali ako nisi uvjeren da, trebalo bi barem biti spremna da bude uvjeren da je vreće mogu smanjiti otekline od mozzie ugriza.

To je sve veze sa taninima naći u čaj, kao što su izvući višak tečnosti iz ugriza.

9. Hamamelisa

Još jedan od efektivno kućno lekove za uboda komaraca je hamamelisa. Ako već niste čuli za njega, hamamelisa je adstringentno na biljnoj bazi koje možete koristiti u kombinaciji sa sodom bikarbonom da proizvede prošlost-sorte koje će pomoći da se izvuče višak tečnosti, čime se olakšava oticanje.

10. Pepermint

Jeste li čuli da je pasta za zube je odličan lijek za ublažavanje svrbeža od uboda komaraca? To može biti tako daleko, ali problem je u tome pasta za zube jednostavno nije dovoljno prirodno. Pepermint, s druge strane, je, i to je možda Minty arome naći u pastu za zube koja pruža takve dobrodošlo olakšanje da ujeda komaraca.

Paprene metvice je dobar lijek za svrab od uboda, jer proizvodi za hlađenje osjećaj da popravi svoj put do mozga brže od svraba. I zato je naš mozak može obraditi samo jednu od ove dvije senzacije svaki put (znam, pomislio bi da je naš mozak mogao obraditi, kao, milion), hlađenja agenti često imaju prednost. Na ovaj način, pepermint radi slično leda.

Da li znate druge kućne lekove za ujeda komaraca?

load...