Zanimljivo

10 razloga zašto će vaša koža voleti avokadovo ulje

10 razloga zašto će vaša koža voleti avokadovo ulje

Nije tajna da je skroman avokado voće jedan od najzdravijih namirnica na planeti. Samo jedan avokado tjedno može poboljšati vaše kože, povećate protok krvi, a može pomoći da reguliše svoj hormona.

Avokado, čak vam može pomoći da izgubite težinu, ali dok je većina nas radije jedemo avokado je, ima i onih koji znaju koliko je moćan je ulje - i kako je korisno je za svoju kožu.

Zaista, tajna uspjeha avokada je svoju naftu. Bogat izvor oleinske kiseline, dolazi sa brojnim zdravstvene beneficije za vašu kožu da zadrži li u potrazi mlad, sjajnih i zdravi za što je duže moguće.

load...

Hajde da pogledamo top 10 razloga zašto će vašu kožu voljeti uljem avokada.

Avokado ulja i čini vašu kožu Smoother

Samo kako glatko uljem avokada čini kožu zavisi od toga koliko bogat je u mono-zasićenih masnih kiselina i vitamina E.

Za najbolje rezultate, treba primijeniti uljem avokada na kožu, ali možete požnjeti slične prednosti konzumiranjem namirnica koje su bogate uljem avokada.

Uljem avokada izglađuje kožu zahvaljujući visokom nivou vitamina E da zaustave upale od rasplamsavanja. Oni takođe sprečavaju svrab, i na taj način pomoći vašoj koži da održi svoju mladalačku glatkoću i mekoću.

load...

Avokado ulje poboljšava elastičnost

Elastična koža je ključna ako želite mlađi izgled, zdravije kože. Nanesite avokado površinski svaki dan za poboljšanu elastičnost.

Avokado ulje može usporiti proces starenja

Niko ne želi da se stariji, ali isto tako ne želim da izgleda starije prije našeg vremena. Ako ste uplašeni mogućnošću starenja, dobra vijest je da je avokado ulje je 100% prirodan način stavljanja kočnice na proces starenja.

Avokado ulje je bogato svojstvima protiv starenja i može spriječiti slobodne radikale iz pustoše vašu kožu. Avokado zapravo poništava proces starenja i proizvodi energiju koja čuva vaš izgled kože mladih za što je duže moguće. Ace.

Uljem avokada Smiruje izgori na suncu kože

Ljeto je tu, a za većinu nas to znači da put do plaže na karticama.

Zamislite scenu: Stigli ste na plaži u bikiniju, propisani peškir na bijeli pijesak, i spremni ste zaspati i nabavi sebi lijepu zlatnu boju. Raj!

Nažalost, probudite dva sata kasnije, potpuno izgorilo i izgleda kao jastog. Zaboravio si ekran sunce! Drat!

Uljem avokada mogu čađ podmi kože. Jer je bogata antioksidansima, on je u stanju da se smiri upala uzrokovana opekotina i osigurati da vaša koža zaraste brže.

Avokado ulje može poboljšati vlasište zdravlje

Uljem avokada štiti vlasište od štetnih UV zraka sunca, ali to smanjuje efekte drugih vlasišta simptoma. Ulje stimulira rast kose kada se redovno primjenjuje.

Avokado ulje može Treat kože uvjeti

Kad sam bio mlađi, moja sestra patila loše od ekcema. Doktor nam je rekao da joj je anksioznost je to izaziva, ali je negirao da nas da je zabrinut za ništa. Rekla je da joj je ekcem buknuo slučajno, i nikada činilo se da sve što je mogla učiniti.

Tretiranje bilo je teško, previše. Preko pulta kreme jednostavno izgleda da ne rade, jer nije učinio ništa doktora propisano.

Rečeno nam je da pokušamo uljem avokada - i upalilo je poslastica!

Istraživanje je podržao nas na ovome, sa studija ukazuje na to da uljem avokada je super efikasan u liječenju brojnih stanja kože, uključujući ekcem i psorijaza.

Uljem avokada Pojačava proizvodnju kolagena

Kolagen je ono što je potrebno vašoj koži ako je ostati glatka, čvrsta i podmlađena. Kada se primjenjuje direktno na kožu, uljem avokada povećava proizvodnju više kolagena, opet ste štiti od bora i fine linije.

Avokado ulje je Fab ovlaživač 

Postoji mnogo preko hidratantne kreme brojač kože koje možete izabrati i možda se pitate zašto je potreba da se zamijene za uljem avokada. Ali važno je imati na umu da na šalteru hidratantne kreme kože puna hemijskih spojeva koji potencijalno mogu oštetiti kožu.

Uljem avokada, s druge strane, je potpuno prirodno.

Vaša koža može dobiti nadraženu vrlo brzo, i zato što je tvoj najvidljiviji organ da je važno da se dobro tretiraju. I primjeni prirodnih proizvoda je mnogo sigurnije nego kemijski tretiranu one.

Uljem avokada je efikasna hidratantna krema kože koja prodire duboko u kožu i postiže brže rezultate. To vašu kožu hidrirana, meka i glatka, i sprečava isušivanje i starenje prebrzo.

Pogotovo ako patite od suhe kože, avokado ulje vrijedi probati.

Avokado ulje se može koristiti za lečenje akni

Akne je možda najonesposobljavajućih stanja kože od svih njih, i to uvijek izgleda štrajk kada stvarno ne želim. Mogao bi biti priprema za najvažniji dan u vašem životu kad se probudite na lice pun mjesta. Nije kul.

Od svih mnogih metoda liječenja, avokado ulje je lako jedan od najefikasnijih. A to je ujedno i najprirodnije.

Uljem avokada je punjen nutrijenata koje pomažu iskorijeniti i spriječiti akne, i to također radi kao snažan tematska tretman za probleme akni. Zato što prodire kožu duboko, to ubija mrtve ćelije i uklanja višak ulja koji se začepljuje pore.

Avokado ulje može pomoći da Heal Scars

Ožiljci su ružne, i oni mogu oboriti vaše samopouzdanje. Prije nekoliko mjeseci, imao sam vrlo sporo-healing akne ožiljak koji me spriječiti da žive svoj život kao što sam inače učinio. Prestao sam da izlazim noću, a ja sam prestao zabavljanja. Ja se ne sviđa izgledu; to je bila velika, crvena i vrlo vidljivi.

Uljem avokada ubrza proces ozdravljenja, a to može pomoći da ozdravi vaše ožiljke, previše. Ona dolazi sa prirodnim SPF 3 - 4 agenata koji radi za sve tipove kože.

load...