Zanimljivo

10 savjeta o tome kako prirodno osvetliti tamne usne

10 savjeta o tome kako prirodno osvetliti tamne usne

Svako bi volio da ima ružičastu, roze usne, ali ponekad, genetika, način života izbora, kao što su pušenje i konzumiranje alkohola previše kofeina, a samo izlaganje suncu i vjetru, može dovesti do zatamnjenja usana tokom vremena. Ako imate tamne usne, to ne znači da postoji ozbiljna osnovni medicinski razlog za brigu, ali ako tvoje usne su posebno tamne, to može biti malo neugodno. Ne morate potrošiti bogatstvo na kupljene u radnji pravne lijekove, da razvedri tamne usne; ima dosta sasvim prirodno načina na koje to možete učiniti. Evo deset velike savjete o tome kako olakšati tamne usne prirodno i učiniti ih mekši koristeći samo čiste i prirodne sastojke koji su 100% sigurne i da će biti nježan na koži.

1. Sok od limuna

Limunov sok ima prirodnu bijeljenje efekt koji će olakšati tamne usne brzo i isto tako radi na piling tvoje usne i uklonite mrtve stanice kože. Sve što trebate učiniti je da se jednom dnevno, jednostavno utrljajte malo svježeg limunovog soka u tvoje usne i, postepeno, to će posvijetliti boju tvojih usana. Sok od limuna možete koristiti na taj način da se olakša nepravilnosti na koži kao dobro.

2. Honey

Još jedan dobar savjet o tome kako da olakša tamne usne prirodno je da koristite med. Da bi na najbolji način iskoristiti meda, nanesite ga na usne noću i ostavili ga dok spavate. Med će posvijetliti boju tvojih usana, vlaže ih, i dati im lijepu roze sjaj.

load...

3. Berry paste

Koristeći svježe bobice je još jedan nevjerojatan tip o tome kako olakšati tamne usne prirodno, i bobica će vam pomoći da ih ljuštiti previše. Najbolji bobice za usne sijeva su vjerovatno maline, koji također sadrže hranjive tvari koje će pomoći da vaše usne tražim mladi i zdravi. Napravite pastu od lomljenog maline, meda i aloe vera gel, nanesite ga tvoje usne i ostavite ga najmanje deset minuta.

4. Krastavac kriške

Sigurno ste čuli da možete koristiti krastavac za liječenje tamne krugove ispod očiju, kao i tamne pazuha. Krastavac može raditi čuda na tamnoj usne previše. Utrljajte kriška krastavca preko usana svake noći i da će postupno razvedriti njihovu boju.

5. Piling sa šećerom

Sljedeći otisak savjet o tome kako da olakša tamne usne prirodno je da ih ljuštiti. A nakupljanje mrtvih stanica kože može biti ono što je uzrok vaše usne da potamni, ali to je lako ukloniti mrtve kože otkriti lakši kožu ispod sa jednostavnim šećerom piling. Napravite pastu od Shea maslac i šećer i lagano trljajte mješavinu u tvoje usne. Učinite to jednom ili dva puta tjedno i to će vratiti boju i mekoću tvojih usana.

load...

6. Provjerite svoje usne proizvode

Takođe bi trebalo provjeriti da to nije tvoje usne proizvode koji uzrokuju vaše usne da potamni. Neki jeftiniji brendovi ruža za usne može izazvati blagu alergijsku reakciju koja će potamniti boju tvojih usana. Pokušajte zamjene proizvoda ili manje ih koristi, i da vidimo da li će to napraviti razliku. Također, pokušajte prelazak na prirodni balzam za usne; koje mogu pomoći previše.

7. Hidrataciju s prirodnim uljima

Suhe, dehidrirane usne će izgledati tamnije, tako da je naš sljedeći savjet o tome kako olakšati tamne usne prirodno je da ih redovno hidrataciju sa prirodnim uljima. Maslinovo ulje i ulje slatkog badema se često kaže da je najbolje za vaše usne. Pomažu vlaže i oni sadrže hranjive tvari koje će nahraniti vaše usne i podsticanje novih ćelija kože da raste. Nanesite malo maslinovog ulja ili ulja slatkog badema svake noći prije nego što odete u krevet, i to bi trebalo pomoći da se omekšati usne i posvijetliti boju.

8. Nar sjemena

Jedan od najstarijih i najbolje lekove za tamne usne je nara sjemena. Crush neke nara sjemena i da ih miješati s nekim ružina vodica i bademovo mleko. Lagano ribati tvoje usne sa preparata i to će im olakšati i vratiti ružičaste sjaj vaše usne.

9. Rose latica

Drobljeni ružinih latica će olakšati vaše usne i ostavili za sobom blagi roza mrlja. Samo slomi se nekoliko latica, masaža na tvoje usne, i ostavili ga u desetak minuta. Ako zatim isperite latica sok s nekim kokosovim mlekom (ili uobičajene mlijeko), to će zadržati tvoje usne zdrava i ružičaste.

10. Zaštitite usne od oštećenja

Dok sve ove prirodnih lijekova o tome kako olakšati tamne usne prirodno će raditi, ako ne pazi na tvoje usne, onda će samo nastaviti da postane tamnije. Držite usne dobro hidrirana i piling ih jednom tjedno. Takođe bi trebalo razmisliti o nekim stvarima koje će učiniti vaše usne pocrnim, kao što su pušenje, pijenje previše kofeina i ostati predugo na suncu. Bilo koji od ovih stvari bi mogle biti uzrok tvojih usana postaje tamnija, a jedini način da se zaustavi je promijeniti neke svoje navike.

Kako posvijetliti tamne usne prirodno? Koje su vaše omiljene savjeti?

load...