Zanimljivo

10 savjeta o tome kako se brzo otarasiti štucanja

10 savjeta o tome kako se brzo otarasiti štucanja

Kako ste dobili osloboditi od štucanje? Štucanje obično dolaze i najneprijatnije puta i kad ti to baš prvi, pokušajte kao što ste možda, samo ih ne mogu zadržati. Niko ne zna tačno zašto smo dobili štucanje, ali znamo da dolazi kada mozak šalje dodatne poruke dijafragme, što ugovor dijagram prebrzo. Dok niko ne razume uzrok, svako ima lek i ovdje su naši deset omiljeni štucanje lekove. Neki od njih ne može biti vrlo naučno, ali onda bapske ponekad znaju šta pričaju!

1. Otvorite usta gutanje

Naš prvi savjet o tome kako da riješi štucanje brzo je otvorenih usta gutanje. Ovaj se malo prakse na savršen i verovatno ne preporučuje, ako ste u prepunoj sobi. Otvoriti usta i držati otvorene, a zatim pokušajte i progutati, ali imajući usta otvoriti sve vrijeme. Nekako, čini se, prilično neobičnu akciju gutanja, sa otvorenim ustima, kreće mišiće na takav način da štucanje prestane u par minuta ili tako.

2. Swallow teško sa svojim ušima priključen

Ako priključite uši prstima i progutati, jako teško, nekoliko puta, to će često zaustaviti štucanje. To izgleda pomalo kao da gutaju nazad štucanje.

load...

3. Eating nešto kiselo

Čuli ste kako se daje neko šok rekao izliječiti štucanje; dobro, ovo je samo varijacija toga. Jesti nešto poput limuna ili kašičicu sirćeta učinit će vaše mišiće ugovora i vjeruje se da zaustavi štucanje.

4. Kašiku šećera

Još jedan veliki trik kako da se riješi štucanje brzo je jesti kašičicu šećera. Ovo je jedan od najstarijih pravnih lijekova i to je vjerojatno samo čin gutanja koja čini ovaj lijek rad. Šta god da je istina iza ovog lijeka, djeca će ga voljeti u svakom slučaju!

5. Mouth masaža 

Sljedeći prijedlog o tome kako da riješi štucanje brzo je bolestan ti jezik i nježno masirajte leđa krova usta. Ova akcija stimulira Nerve Vegas, koji zaustavlja grčeve u dijafragmu da su uzrok štucanje.

load...

6. Drink toplo soda

Pije nekoliko velikih gutljaja toplog sode će uvijek učiniti da podrigne izgleda podrigivanje da zaustavi štucanje.

7. Duboko udahnite

Uzimajući duboko i drži se čini da odvrati štucanje dođu gore. Dok držite dah, pokušajte i kretanje dijafragme, kao da ste disanje, kao i da će učiniti štucanje nestane.

8. Pijenje naopako

Pili naopako je još jedan dobar savjet o tome kako da riješi štucanje brzo, ovaj dolazi iz Starog Wives knjigu patentiranih sredstava, ali čini se da se radi. Sjesti uz čašu vode, savijati u struku dok ti je glava naopako, a zatim uzeti nekoliko bug gutljaja vode.

9. Kašiku putera od kikirikija

Još jedan veliki trik kako da se riješi štucanje brzo je uzeti kašičicu putera od kikirikija, držite ga ustima za deset sekundi, a onda, progutaj cjelini, bez žvakanja. Gutanje akcija duboko treba da olakša štucanja za vas.

10. Dišite u papirnu kesu

Ovo zaista može pomoći za ljude koji se štucanje kada su nervozni. Držite papirnatu vrećicu na usta i onda diše, i izlaze, će zaustaviti štucanje i ona će umiriti anksioznost previše, ako ste Hiperventiliram.

Kako ste dobili osloboditi od štucanje?

load...