Zanimljivo

10 sjajnih koristi ulja u crnom semenu

10 sjajnih koristi ulja u crnom semenu

Black Seed Oil, koji je izvađen iz sjemena teče biljka Nigella sativa, je pod nazivom "lijek za sve", što i ne čudi s obzirom na nevjerovatno duge liste lijekova koristi da se može staviti u. Ono što je izvanredno o crnim sjeme ulje je da mnoge prednosti koje se kaže da posjeduju nisu samo rekla-kazala. Bilo je više od šest stotina naučnih studija koje su se pokazale efikasnost ulja. Black Seed Oil je bolova, protuupalno, antioksidans, anti-gljivične, antivirusno, a to je samo nekoliko čudesnih farmaceutske proprieties ulje posjeduje. Postoji više od 40 različitih bolesti koje crno sjeme ulje se može koristiti za liječenje; ovdje su samo deset od tih nevjerovatan crnog sjemena ulje koristi i upotrebe.

1. Poboljšava rad jetre

Naučnici su otkrili da crno sjeme ulje ima moć da pomogne u sprečavanju oštećenja i bolesti u jetri i da pomogne njegovo pravilno funkcioniranje. Ovo je od vitalnog značaja za zdravo tijelo kao što je jetra koja uklanja toksine iz organizma. Ona je također utvrđeno da je crno sjeme ulje može pomoći oštećena jetra da se popravi.

2. Tretira alergije i astme

Još jedna od predivnih crnog sjemena koristi ulje je da se može pomoći u liječenju alergija i astme. Black Seed Oil sadrži spoj nazvan thymoquinone, što je utvrđeno da budemo još efikasniji u liječenju nekih oblika astme nego proizvedenih lijekova koji se trenutno koriste. Kao i ovaj što je koristan za ljude sa astmom, istu imovinu crnog sjemena ulja može biti vrlo korisno za ljude s alergijama previše.

load...

3. Borba kancerogeni tumori

Taj isti spoj, thymoquinone, koji se može koristiti za liječenje astme, takođe je utvrđeno da je veoma efikasan način za liječenje tumora. U studiji u Hrvatskoj, naučnici su otkrili da thymoquinone imao mogućnost da se smanji veličinu nekih tumora za više od 50%. Ona također ima sposobnost da se zaustavi širenje raka dalje kroz tijelo.

4. Treats hipertenzija

Studija koja je objavljena u časopisu Osnove kliničke farmakologije, istraživači su pokazali da crno sjeme ulje također može značajno smanjiti količinu lošeg holesterola (LDL) u krvi i snižava krvni tlak. To ih je dovelo do tvrde da crno sjeme se može koristiti kao tretman za blaže slučajeve hipertenzije.

5. Kosi vraća

Iako niko ne razumije zašto je crno ulje semena utvrđeno da je vrlo efikasan u obnavljanju kose. Smatra se da je ulje bori gubitka kose kroz jačanje folikula i ta sposobnost može biti do svoje snažan antioksidans i antimikrobno properties.What poznata je sigurno je da, na neki način, crna sjemena ulje zaista ojačati kosu i promovirati novi rast.

load...

6. Fights bakterijske infekcije

Jedan od najvećih problema u bolnicama širom svijeta u ovom trenutku je dramatičan porast otpornih bakterija droge poput MRSA. Pakistanski naučnici, međutim, su otkrili da crno sjeme ulje moglo previše držati odgovor na ovaj problem. Kada su testirali ulje na broj sojeva MRSA, otkrili su da je to bio efikasan u ubija bakterije u kojoj nije konvencionalnih lijekova.

7. Treats probavnih smetnji

Black Seed Oil je ono što je poznato kao calmative a to znači da se može koristiti za liječenje u želucu i probavne smetnje. Ona ima sposobnost da pomogne probavu, smanjuju plin i nadutost i ublažiti bol u stomaku. Također se često koristi za liječenje crijevnih parazita kao crvi.

8. Podržava imunološki sistem

Još jedan od crnog sjemena koristi ulje je u tome što sadrži niz sastojaka koji pomažu podržavaju imunološki sistem. Ima antioksidansi, vitamini B i kiseline koje pomažu u održavanju uravnotežen imuni sistem tako da radi efikasno, ali ne preterivati. Koristi se neki ljudi za nekoliko godina, kao alternativa drugim lijekovima koji se koriste za liječenje autoimunih bolesti.

9. Treats stanja kože

Crna sjemena ulje može se koristiti i za liječenje mnogih zajedničkih stanja kože. Ona ima snažan anti-upalni svojstva koja će smanjiti crvenilo i otok i ona također ima anti-bakterijska svojstva koja će se boriti protiv infekcija. To se može koristiti za liječenje post-kirurških ožiljaka da ih leči i blijede brže.

10. Smanjuje težinu epileptičnih sklopova

Black Seeds sadrže sastojke koji imaju antikonvulzivno i može biti tužen za smanjenje težine epileptičnih uklapa. U studiji koja je provedena 2007. Godine, utvrđeno je da djeca s epilepsijom koji su dobili crno sjeme ekstrakt vodom odgovorili na liječenje kada drugih droga postala neefikasna.

Da li znate drugi crno seme koristi ulje?

load...