Zanimljivo

10 sjajnih kućnih lijekova za akne i bubuljice

10 sjajnih kućnih lijekova za akne i bubuljice

Akne dovoljno loše za tinejdžere, ali za neke ljude akni je stalni pratilac tokom čitavog svog života. Ako ste pokušali sve kreme i napitaka tamo i prijavilo se toliko otrovni, koža skidanje hemikalije u lice kao što možete stajati, a zatim pokušajte neke od ovih prirodnije, alternativa, home pravni lijekovi za akne i bubuljice, umjesto:

1. Limun

Limun sadrži visoku koncentraciju limunske kiseline, koja napada bakterije koje uzrokuju akne. Pokušajte rezanje limuna na pola i lagano trljanje vašeg mrlje sa limunovim sokom (primjenjuju sok od limuna samo na akne mjesta, izbjeći primjenom ga na celo lice, kao što može biti preoštra). Ako se peče, to je dobro! To znači da se radi. Isperite lice mlakom vodom u za 5 - 10 minuta.

2. Nanesite hamamelisa

Neki stručnjaci za njegu kože preporučujemo hamamelisa kao jedan od prirodnih doma lekove za akne, jer umiruje kožu i pomaže da se smanji količina nafte.

load...

3. Soda bikarbona

Mix vode i sode bikarbone u jednakim dijelovima za stvaranje paste i primijeniti na površinu svake spot sa vate i operite ga deset minuta kasnije. Sodu bikarbonu će pomoći da se osuši i zatvoriti pore.

4. Wash s medom

Med ima antibakterijska svojstva, ali ne isušuje kožu. Nježno umasirajte malo meda u lice ujutro i isperite mlakom vodom. (Ovaj tretman se ne preporučuje za osjetljivu kožu.)

5. Jagode i jogurt

Jagode su prirodni izvor salicilne kiseline, koja je sastojak u mnogim komercijalnim akni lijekova. Mix neki slomiti jagode sa nekoliko kašičice prirodnog jogurta i ostaviti na koži oko za 5 - 10 minuta, a zatim isperite mlakom vodom.

load...

6. Tea Tree Oil

Jedan od najefikasnijih i dobro poznati domaći pravni lijekovi za akne je Tea Tree ulja. Ovo ulje je dobro poznat po svojim anti-gljivične i anti-bakterijska svojstva i preporučeni tretman za blage do umjerene izbijanja akni. Nanesite ga na akne tačke (samo na akne mesta) i ostavite ga rade svoju magiju preko noći.

7. Ažuriranje ručnici i posteljina čista

Budite sigurni da redovno promenite posteljina i ručnici, kao bakterije koje uzrokuju akne mogu izgraditi ovdje i da se proširiti i na druga područja vaše kože.

8. Papaya

Raw papaja je veliki i prirodni tretman akni koji može pomoći ukloniti mrtve ćelije sa površine kože, ostavljajući kožu mekom i sjajna. Papaya također pomaže da se smanji upala. Mash up neke papaja meso (možete također koristiti mikser), nanesite ga na očišćenu kožu oko 10 minuta i isperite mlakom vodom.

9. Pokušajte mente

Crush mente ostavlja u pastu i miješati ga sa malo zagrejala med. Nanesite ovu mješavinu na čisto lice za 5 - 10 minuta, a zatim isperite.

10. Drobljeni aspirin

Aspirin može pomoći u smanjenju upale i spriječiti vaše bubuljice od proširenja. Mix lomljenog aspirin sa malo meda, primjenjuju ovaj tretman na akne spotova i čekati za 5 - 10 minuta, a zatim isperite.

Neke od tih ideja može izgledati pomalo otkačen, kao da hodate okolo ujutro sa jagodama i jogurtom malterisani u lice, ali ponekad je prirodno sredstva su bolje i daleko blaže na koži, nego oštra, čovjek-made kemikalija.

(Pobrinite se da niste alergični na te proizvoda za njegu prirodne kože i sastojke prije nego što pokušate bilo koji od ovih tretmana.)

I moj konačni savjet bi bio: ako vaše probleme akne i dalje postoje, preporučujem da posjeti dermatologa, jer su vrlo iskusni i brzo možete pronaći rešenja za svoj poseban problem.

Koji drugi dom lekove za akne i bubuljice znaš? Šta ispalo dobro za vas? Slobodno podijeliti svoje savjete i prirodne proizvode za njegu kože koji je radio za vas u komentar ispod teksta.

load...