Zanimljivo

10 smešnih citata za film koji će vam podići raspoloženje

10 smešnih citata za film koji će vam podići raspoloženje

"Sviđa mi se nasmijan, nasmijan je moja omiljena."

     - Buddy je Elf

Ponekad, život samo nas svodi. Ponekad, samo trebamo bijeg. Da li ste zabrljali loše na poslu, a gazda je diše za vratom, ili da li je vaš odnos je udario stjenovitu patch i niste sigurni što se više događa, život ima svoje padove. A kada se to desi, svi moramo pick-me-up.

Samo prošle sedmice, imao sam najgori tjedan ikad. Napravio sam nekoliko grešaka na poslu, je potopljen na putu kući iz teretane, prije nego što moj taksi pokvario u sredini nema gdje. Život sranje.

load...

Pa šta sam uradio? Ja sam se vratio kući, naredio poneti, otvorio bocu vina i zaglavio na zabavan film.

Zaista nema bolje anegdota u slučaju blues nego neke urnebesno filmova. Bilo da je stomak smijeh, a komedija ili romantična komedija, smiješne filmove čine nas osjećati mnogo bolje.

Ako ste zaglavili u uredu i imaju šefa koji neće cijeniti što viri je Jim Carey film, kada ti treba da se puca gasi nekoliko e-mailova, zašto ne bi provjeriti naše top 10 urnebesno film citira umjesto. Zajedno sa nekoliko Pean maslac punjene pereca, ove će podići vaše raspoloženje nema kraja.

load...

1. "Igrajmo se stomak štapići!"

     - Wedding Crashers

Vince Vaughn cilj srušiti vjenčanje i otići u krevet s hottie. Umjesto toga, on je lagao u krevetu sa upalu koljena, a modrice grudni koš, a toples homoseksualac želi igrati trbuščić štapiće s njim. Život ne može biti gore odmah.

2. "Zašto mislite da je ona vještica?"

"Pa, ona me je pretvorio u vodenjak!"

"A daždevnjaka?"

"(Stidljivo) bilo mi je bolje."

"Spalite je u svakom slučaju!"

     - Monty Python i Sveti Gral

Ah, Monty Python i Sveti Gral. Vjerojatno zaniest film ikada stvorio zaniest momci ikada biti predati kameru, prazan skriptu, i nekoliko dolara da ide i napraviti film.

Monti Python posada su neke od najluđi momci živ koji se ne boje da gura granice kada je u pitanju komedija. Ako želiš da se upuste u neke potpuno ludi komedija kad si od vrste, jednostavno ne možete pogriješiti.

3. "Ja sam mog - pola čovjek, pola pas. Ja sam svoj najbolji prijatelj. "

     - Spaceballs

To je Mel Brooke, to je Spaceballs. Šta ti je još potrebno? Sada idi i citirati cijeli film. Ćete se bolje.

4. "Naravno, ne možeš biti ozbiljan."

"Ozbiljan sam. I prestani me zvati Shirley! "

    - Airplane

Avion je krajnji geg-fest, a doktor koji pogrešno misli da su svi nazivajući ga Shirley je postala sinonim za velike komedija.

Cijeli film je poznat po svojoj otkačene dvaput entenders i pogrešna tumačenja. To je u osnovi slavlje za dvostruko značenje svojstvene na engleskom jeziku.

Ako ste videli u avionu, gore citat će sigurno dobiti smeješ. Ako niste, potrebno je da ga sada gledam. Zaboravite šef.

5. "Nisam imao pojma da bi mogao da pomuze mačka."

"Oh, da, možete mleko što ima bradavice."

"Imam bradavice, Greg. Možete li mi mleko? "

     - Meet The Parents

Ruke dolje, Meet The Parents je bio jedan od najzabavnijih filmova iz ranih 00-a. To je bila komedija menja pravila igre koja je rodila dva nastavka i pretvorio Ben Stiller u ime domaćinstva.

Suočimo se s tim, svi smo dobiti nervozan zbog susreta potencijal u aktima. A situacija je napravio mnogo gore kada je naša djevojka je otac krmi, ozbiljna i tako nisu spremni pustiti svoju kćer napusti dom da živi sa dečkom. Šta ti ga za ?!

U ovom klasičnom sceni, Ben Stiller pokušava tako teško impresionirati svoju budućnost u aktima da je priča lažna priča da postane tako van kontrole da je na kraju pretvara da se koristi za mačke mlijeka na farmi.

6. "Zašto ne samo da deset glasniji i napraviti deset biti glavni broj i da to nije malo glasnije?"

- Pauza

"Ovi idu i do jedanaest."

     - This Is Spinal Tap

Ako ikada film zaslužuje kultni status, to je This Is Spinal Tap. To je u osnovi najzabavniji film nikada niste videli.

This Is Spinal Tap je mockumentary o opsegu airhead rokera. U ovom konkretnom sceni, gitarista pokušava da impresionira režisera pokazujući mu pojačala da "ide do jedanaest" u obimu. Reditelja je impresioniran, ali on jednostavno ne mogu shvatiti potrebu za jedanaest - zašto ne samo držati deset i učiniti ga glasnije?

U airhead naravno ne ovo. Na kraju krajeva, ovo ide do jedanaest.

7. "Da li me pratiti?"

"Da."

"Pa, prestani da me sljedeći ili ću te uhapsiti."

     - Night At The Opera

Groucho Marx je bio jedan gospodar jedne obloge u vrijeme kada toki je tek bio izmišljen. Dovitljiv, bezočan i kralj igra reči, skoro sve što je rekao je quotable. Pogledajte ih i sebi napraviti loptu.

8. "Ako postoji nešto što ove užasne tragedije može nas naučiti, to je da je život model je dragocjen, plemeniti roba. Samo zato što smo isklesani ABS i mogućnosti ovog uređaja, to ne znači da i mi ne može da umre u nakaza benzin borba nesreće. "

     - Zoolander

Derek Zoolander je ultimativni model airhead koji ima dobar izgled - ali vrlo malo drugo.

Gore citat uredno sumira njegovu nepismenost, a također održava smeh idu nakon prethodne scene u kojoj je dobio stvarno, stvarno dobro izgleda Pals dignuta nakon paleći meč u blizini rijeka prosutog benzina i slušajući Georgea Michaela. Tragic? Ne baš, ne. Vrlo, vrlo smiješno. Čak i ako je svijet izgubio nekoliko stvarno, stvarno dobro izgleda ljudi.

9. "Zar to nije zgodno za vas? I sat! "

     - Dodgeball

Ben Stiller čini njegov treći nastup na našoj listi, i to s dobrim razlogom. U Dodgeball, on igra megaloman koji je u potrazi za kupovinu lokalnoj teretani. Gore citat sumira njegova nesposobnost za razumijevanje i... Dobro, sve ostalo. Njegov lik je toliko quotable za šale, ali oni su svi nenamjerna. On je zabavno dok je pokušavao biti pametan!

Kako se to ikada biti pogodan za neživi sat ?!

10. "Ja govorim o malo mesto koje se zove Aspenu."

"Ne znam, Lloyd, Francuzi su *** rupe."

    - Glup i gluplji

Lloyd Božić i Harry Dunn su dva najveća ikad likovi koji film-zemlja ikada proizveo. Glupo ali ljupkih... Dobro, ne baš loveable, ali ste dobili sliku.

To je besmisleno, čak pokušava da rade od kojih je jedan glup i koji je gluplji. Baš kada je izgledalo da Harry kao da on ima malo više inteligencije nego njegov dobar drugar Lloyd, ne samo da pretpostavljaju da Aspen je u Francuskoj, ali i da su Francuzi sve a-rupe.

load...